Ansluter mig till skaran

Välkommen! Forum Allmänt Ansluter mig till skaran

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68779
    Grumpe
    Medlem

    Då var det även dags för mig att ansluta till alla er tappra krigare på forumet!

    Jag vill tacka alla som finns på detta forum och skriver om sina upplevelser, jag tror verkligen att det hjälper många i våran sits!

    Jag slutade själv snusa förra 2012-01-12 och tycker att det går fint än så länge.

    Det hela började lite lustigt med att jag satt i bilen och märkte att jag hade slut i min runda lilla skattkista. Dock reagerade jag konstigt över att snuset var slut. Normalt brukade jag bli lite orolig över vart jag skulle hitta mer snus men denna gången blev jag förbannad över att denna bruna massa ska få regera över mig så totalt!

    Jag stannade bilen och slängde ut den tomma dosan och sa till mig själv att nu är det dags att sluta med skiten efter 8 år.

    Och nu har det gått 4 dagar och jag stillar abstinensen med Onico när den blir för stark. Jag tycker dock att det verkar gå lite väl lätt och har insett att en stor del av beroendet är att bara ha något under läppen. Vaknade igår av att jag hade kört in pekfingret under läppen i sömnen!

    Om någon vecka planerar jag att eskalera det hela och sluta med alla substitut under läppen med, jag tror det är då den riktiga kampen börjar :).

    #76111
    freand10
    Medlem

    Låter bra! Fortsätt att kämpa på. Jag vet att du fixar det!!

    #76112
    Fyrkanten
    Medlem

    Om man läser vad nästan alla här tycker. Alla blir förvånade över att det inte är värre än vad det är. Vem är det som skrämt upp oss nikotinister så till den milda grad att vi börjar svettas bara någon säger sluta snusa. Jag är lite överviktig. Det blir mitt nästa projekt att ta tag i. Jag ger mig fan på att det är minst lika jävligt det. Jag blir nästan upprörd över att vi blir lurade. Många vågar nog inte ens försöka sluta för de har hört hur jävligt det är. Det ÄR jävligt jobbigt, men som alla skriver. Inte lika jobbigt som jag trodde

    #76113
    Peo
    Medlem

    Jag håller med. Det ÄR inte omöjligt att sluta snusa. Men jag tror det är väldigt viktigt att ha kvar i minnet de allra djävligaste stunderna. Om jag inte har fel så är väl de två största orsakerna till återfall;

    1) feströkning eller snusning som visade sig ”gå bra” och sedan leda till heltidssnusande på sikt.

    2) ”det var ju inte så svårt” så jag snusar lite grand och blir helt ren ”senare”

    Och du har rätt – gå ner i vikt är inte heller så lätt. Det är tvärsom så att det är svårare att hantera ett ”missbruk” än att avsluta ett. Med det menar jag att du ju är tvungen att äta, fast lagom mycket. Snusa slutar du ju helt med vilket är lättare.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.