Ännu en krigare ska avsluta kriget mot snus

Välkommen! Forum Dagbok Ännu en krigare ska avsluta kriget mot snus

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68681
    Gurran
    Medlem

    För en kvart sen insåg jag att det endast fanns två snusprillor kvar i dosan. Normalt hade jag fått panik och tagit en minuts transport till fots för att införskaffa mer nikotin, vill ju inte mötas av en morgon utan snus – eller?

    Plötsligt kom känslan, ”Nej, jag orkar inte mer. Det är inte kul längre!”.

    Vad är det jag inte orkar, vad är det som inte längre är kul?

    Snus för mig är och har varit en fråga om rutin. Det ska helt enkelt bara in i munnen, ibland med gjädje, andra gånger trots illamående, men oftast har jag inte ens tänkt på det, det ska bara göras.

    Nu över till lite bakgrund, både negativa saker men förhoppningsvis en del positivt. För åtta år sedan började snuskarriären med en dosa General. Till en början var det inga större ”framsteg” men jag ökade snabbt i rang, dvs. jag lärde mig att en dosa snus om dagen är lagom, varken mer eller mindre. Visst har jag haft lite bråk med min kära snus, jag har till och med vid 2-3 tillfällen varit otrogen mot ”Fru General” 2-3 veckor. Mitt misstag har alla gånger varit att jag förträngt hur jobbig första veckan varit och ändrat tankarna till ”Oj detta var inte så svårt, kan allt fortsätta lite till så slutar jag snart igen”. Smart? Nej. Rationellt för en nikotinberoende? Mja, antagligen.

    Det positiva är nu att jag vill inte snusa, jag ska inte snusa och jag ska hålla mig borta från snus. Min strategi blir följande:

    -Lära mig leva utan snus, uppskatta tillfällena när jag annars skulle tagit en snus

    -Se de självklara fördelarna med bättre munhygien (Inte skämmas hos tandläkaren, att behöva lägga in en snus under en föreläsning, behöva panikhandla snus direkt när affären öppnar)

    -Lägga 40 kronor varje snusfri dag i en skål, dagen jag stolt kan säga att jag aldrig mer kommer snusa köper jag mig något kul

    -Informera min flickvän om att det är slut på snusandet. Senast sa hon efter ett par dagar utan nikotin ”Kan du inte börja snusa igen!”, så ni förstår att mitt humör inte var så bra. (Tror mitt dåliga humör berodde på att jag slutade ”för slutandets skull” och inte för jag ville).

    -Undvika alkohol. Alkohol ger oftast dåliga och impulsiva handlingar.

    Förhoppningsvis kommer jag skriva här varje dag, mest för min egen skull men även för andra personer som lagt av. Jag kommer ta del av andras tips, men även komma med egna.

    Förlåt ifall min text är slarvigt skriven, känner mig nästan lite euforisk och ser fram emot kommande dagar att äntligen få bli fri. Slår vad om att den kommentaren kommer bita mig i ryggen, men kommer en dag då jag verkligen vill ta en snus kan jag tänka på just det uttalandet.

    #75576
    stefan65
    Medlem

    Lycka till i kriget Gurran. Har du bestämt hur du ska sluta? Helt utan nikotin, utan alla officiella hjälpmedel eller helt ren?

    Jag gjorde ungefär samma som du gör nu och började skriva innan jag slutat. Jag firar tio dagar idag och kommer inte börja igen. Det finns massor med bra tips här och även stöd att få. Ett råd jag fasktisk ändrade mig till att följa var att tala om för så många som möjligt omkring dig att du slutat, min tanke var att köra solo i ett antal veckor och sedan tala om att jag slutat. För mig gjorde det stor skillnad med dels stödet jag fått och dels pressen jag sätter på mig själv. Min nya last i livet är ingefära.

    #75577
    Gurran
    Medlem

    Hej Stefan.

    Först var tanken att jag skulle trappa ner snusandet till först en halv dosa om dagen i en vecka, sen ytterliggare halvera detta kommandet vecka etc etc. Det låter som en bra strategi men är väldigt rädd att de få snusen jag skulle ta då vore ”de godaste på länge”. Tanken är väl att jag minns hellre mitt snusande som något snuskigt och som något idylliskt för att slippa återfall.

    Jag kommer inte heller använda något nikotin eller nikotinfri snus. Jag tror bara detta är något som skulle dra ut på processen för mig, tror nämligen att jag har ett starkare psykiskt beroende än fysiskt. Blir suget för stort ger jag mig på ingefäran!

    Får passa på att ge dig en klapp på ryggen för dina 10 dagar, starkt! Hoppas du har nerförsbacke nu istället för uppförsbacke!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.