Abstinens och hjärtat

Välkommen! Forum Allmänt Abstinens och hjärtat

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87325
    AndreasA
    Medlem

    Hej!

    Jag är ny på forumet och har inte läst alla trådar, säkert har därför min fråga diskuterats tidigare. Länka gärna om så är fallet.

    Hursomhelst. Jag har bestämt mig för att sluta snusa. Har snusat en dosa om dagen i ca 8 år. För 9 dagar sedan tog jag min sista prilla. Slutade tvärt, ingen nedtrappning.

    Första dagarna var förstås ett helvete, men efter dag 5 började jag få riktigt obehagliga besvär. Hjärtklappning och tryck över bröstet. Detta har helt dödad mitt snussug, vilket förstås är bra, men nu är jag helt nojig. Rädd att fä en hjärtattack.

    Är detta normala abstinensbesvär?

    #87326
    martinb
    Medlem

    Hej!

    Härligt Andreas. Första veckan är skön att ha bakom sig, men sen blir det lite nya grejer en måste tackla.

    För mig (2 veckor nu) känner jag igen mig i tryck över bröstet. Det spänner brukar jag säga. Detta kommer och går men ligger fortfarande på rätt ofta. Så det är du inte ensam om. För mig dämpas det med fysisk aktivitet men också käka mkt.

    Hjärtklappning vet jag inte. Det har jag sluppit me det är säkert inget allvarligt. Rid ut skiten ”bara”. Bra att det tar på snussuget iaf! Tänk på det positiva.

    God jul ! Lycka till

    #87327
    AndreasA
    Medlem

    Hej Martin! Tack för ditt svar. ”Skönt” att höra att jag inte är ensam om dessa besvär. Men det är ju verkligen obehagligt med trycket över bröstet. Har hållit i sig konstant i fem dagar nu. Dessutom väldigt hög vilopuls. Jag som trodde att pulsen skulle sänkas när jag slutade med nikotinet, nu har den snarare ökat. Någon annan som upplevt detta? Och när tror ni dessa besvär släpper?

    Lycka till med kampen du också Martin!

    #87329

    bra beslut , hade en kompis förut som hette Andreas Andersson från Östersund , kanske inte är du? ^^
    Det där med ett tryck över bröstet upplevde jag oxå förut , fast det var när jag snusade tror det kommer att gå över , Lycka till med slutandet !

    #87331
    AndreasA
    Medlem

    Tack för svar! Nej, har aldrig satt min fot i östersund. Håller till i södra sverige.

    Ökad puls och tryck över bröstet vid snusning känns ju ganska vanligt, men att dessa besvär skulle uppstå och förvärras efter att jag slutade trodde jag aldrig. Hoppas det ger med sig snart. Fler som upplevt dessa abstinensbesvär?

    #87333
    mumintrollet
    Medlem

    Grattis till ett bra beslut och lycka till!

    Några fysiska besvär som du beskriver led inte jag av, det var enbart yrsel och ”frånvaro” i början.
    Om det inte släpper inom snar framtid skulle jag iaf kolla med läkare.

    #87383
    AndreasA
    Medlem

    Hej! En uppdatering. 14e snusfria dagen lättade hjärtklappningen och trycket över bröstet. 15e dagen var besvären helt borta. Sjukt skönt. Galet att man ska behöva känna sig dödssjuk i två veckor, men det säger ju en hel del om vilket gift nikotin faktiskt är. Aldrig mer!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.