11 år gift med snus, Nu skall vi skiljas.

Välkommen! Forum Dagbok 11 år gift med snus, Nu skall vi skiljas.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 38 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68760
    Strid
    Medlem

    Min flickvän gav mig detta forum och efter att ha läst alla hjältars berättelser om hur de kämpar med att sluta så ger det mig mer och mer energi att den 2012-01-09 sluta med denna drog som jag älskar.

    Varför jag valt just detta datum är för att jag är ledig en helvecka och hoppas att det värsta kommer släppa.

    Jag är så sjukt rädd om hur jag ska klara mig då jag verkligen älskar mitt snus, vet ej hur jag ska klara mig att jobba 12 tim pass med stress utan att kunna luta mig tillbaka till snuset för ett lugn. Jag är en sådan person som har inne 2 portions prillor 24 timar om dygnet och 7 dagar i veckan, Även när jag sover i vissa fall. Jag har kändt på hur det känns att vara utan snus och det är exakt som många utav er andra känner, yrsel, Speedad, sjukt svårt att koncentrera mig, får en fruktansvärd kort stubin.

    Dock har jag bestämt mig att 18.000+ kr per år gör det inte är värt att snusa, ( 50 kr per dag ). Utan jag kan göra så sjukt mycket mer för de pengarna tex. Resa, köpa nyare bil, bättre boende, bättre framtid.

    Det känns nästan löjligt, Men jag blir nästan gråtfärdig utav vetskapen att snart få lägga snuset på hyllan. Menar, Vad ska jag nu sysselsätta mig med? Vad ska jag nu finna ro och trygghet i?

    Jag uppskattar alla kloka ord och ni hjältar där ute skall inte vara rädda att skicka mig ett meddelande! Allt stöd är välkommnat :) Min flickvän har också gjort en belöningstrappa åt mig.

    Denna dagbok kommer uppdateras varje dag från 9/1-12 kanske något inlägg innan då oron kommer mig närmare och närmare.

    Väl mött där ute!

    Mvh Strid

    #75934
    Laufrakan
    Medlem

    Hej Strid

    Förstår att du bygger upp din motivation. Känner själv att just din inre motivation är framgångsfaktorn, i alla fall i mitt fall. Att verkligen bestämma sig. Första tiden är tuff det är viktigt att bestämma sig för det. Jag använda/använder niktonfritt snus som är en tröst på vägen. Nu efter tre veckor så ska jag försöka sluta med det nikotinfria :-) som också är jobbigt. Är en tröst som jag vill ha.

    Ser fram emot din kämpar resa.. kul att du har en flickvän som stöttar dig. Inte alla som har det ens..

    #75935
    SnusSugen
    Medlem

    Du klarar det! Se varje minut, timme, dag utan snus som en stor framgång och påminn dig hela tiden om varför du slutar.

    Jag känner igen mig helt och hållet i ditt resonemang men när kroppen väl inser att den inte får snus så upptäcker du att det finns annat.

    Tips, försök hitta något annat som du kan finna trygghet i. Själv har det funkat med Pepsi Max, tuggummi, motion och toapapper under läppen. Låter lite skumt men det funkar för mig!

    Drygt 4 veckor utan snus (snusade i 26år…)

    #75936
    Strid
    Medlem

    Laufrakan:

    Funderar själv att börja använda Onico eller liknande som hjälp på vägen, såg att det finns någon sort 100% tobak,75%,50%,25% och 0% tobak. men känns som om jag kanske bör sluta helt tvärt. Annars kommer beroendet att finnas kvar och det ekonomiska sparandet försvinner. Får se, blir nog kanske Onico när jag jobbar! och försöka vara helt fri när jag är ledig! då jag jobbar på ett 5-2 schema.

    SnusSugen:

    Jo hoppas verkligen på det! Skall till sälen med ett gäng V.6 där alla är flitiga snusare! Där kommer vi största påfrestning… Jo min plan var att försöka använda tuggummin och dra till gymmet och köra mycket på motions maskinerna, försöka vända detta till en viktminskning samtidigt kanske! Vad jag förstår gäller det att alltid aktivera sig på något sätt så man inte tänker på det helatiden :)

    #75937
    Strid
    Medlem

    Bump

    #75938
    Strid
    Medlem

    Börjat med varannan onico och varannan snus just nu… Snart smäller det1

    #75939
    jonash
    Medlem

    Lycka till! Det fixar du! Hur funkar det med Onicon?

    #75940
    Erik84
    Medlem

    Jag slutade för snart en månad sedan, om 2 dagar för att vara exakt. Hade innan det snusat i 8-9 år, sista åren ca 1 dosa portion/dag.

    Innan jag la av trodde jag att snusa är något som jag kommer behöva göra resten av livet… Men ärligt talat, bit ihop 3-4 dagar (visst, det kommer vara jobbigt, men vad är 3-4 dagar av hela livet?) sen kommer det bara bli bättre och bättre. Nu efter en månad så har det blivit vardag igen och jag kommer aldrig att stoppa en snus i käften igen.

    Jag lovar, om jag (som är en ganska karaktärslös person) klarade av det, kan fan vem som helst fixa det.

    Lycka till :)

    #75941
    Strid
    Medlem

    Fan! Sjukt nervös nu!, Ikväll slutar jag… Ingen mer prilla i hela mitt liv. rädd att jag kommer börja röka eller snubbla över kanten :/ Fan sjukt nervös… kommer antagligen inte kunna sova inatt.. köpt en dosa onico som ligger hemma, hoppas den hjälper mig lite :/

    #75942
    Fyrkanten
    Medlem

    Välkommen i gänget Strid

    Nu börjar det snart. Nä ta det lugnt. Jag tror att de flesta gör för stor sak av det. Tänk inte så mycket utan se till att hålla dig sysselsatt. Gör saker som du annars inte gör. Ska du gå och tänka på det hela tiden blir du galen. Alla hittar väl sina vägar. Tv spel kan vara en sån sak. Du hinner inte tänka så mycket när du spelar. Det är så mkt rutiner när man snusar. Nästan det som är jobbigast. Skriv här, gå in och läs så kommer du se att många sitter i samma skit som du.

    Det är jobbigt som fan, men inte alls så jobbigt som alla säger. Fokusera dag för dag. Mår du för jävligt, då är det så och då får du ta beslut efter det. Försök att klara de första 4dagarna. Sen vänder det ordentligt. Det vände lite redan dag 2.

    Lycka till nu

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 38 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.