Tredje gången gillt

Välkommen! Forum Dagbok Tredje gången gillt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #80154
    kirreb
    Medlem

    Sista snusen utlagd 2013-05-09, kl 17:55 (22 års beroende)

    Jag har läst forumet i ett par år, men aldrig skrivit något. Jag har tagit mig hit de gångerna jag tidigare slutat (eller gjort ett uppehåll nu i efterhand) för att försöka förstå hur andra klarar av det.

    I samband med att jag tidigare slutat har jag börjat snusa i smyg hemma, då jag officiellt fortfarande slutat. Jag är dock inte så hemlig med att dölja det och min fru har hittat min snusdosa vid ett par tillfällen, det får mig att känna mig så värdelös. Varför kan jag inte bara manna upp och säga att jag börjat snusa igen? Då jag slutade senast började jag även röka, av någon anledning blev jag inte sugen på snus utan cigaretter. På arbetet som jag jobbar finns det ett par kollegor som gärna lockar med både det ena och det andra. Nu får det vara nog – inte en enda snus eller cigg någonsin mer.

     

    Jag fick en extra push igår, när en kompis berättade stolt att han slutat snusa sedan november förra året – han verkade vädligt glad och klarat det utan problem.

    Jag tänkte prova att skriva av mig lite då och då (för min egen skull, speciellt då suget kommer som värst) för att förhindra ett eventuellt återfall.

    #80155
    Flatpicker
    Medlem

    Välkommen hit! Jag känner igen det där med smygsnusandet. Jag la officiellt av för 3 år sedan men började smyg- och festsnusa igen efter knappt ett år. La av allt nikotin i augusti förra året. Det är inte lätt men inte omöjligt.

    Lycka till!

    #80157
    Leok@tten
    Medlem

    Lycka till!

    #80158
    LarsG
    Medlem

    Hoppas det går vägen denna gång.

    Är du bara motiverad så kommer det gå hyfsat lätt.

    Så, lycka till!

    #80192
    kirreb
    Medlem

    Tackar!

    Första helgen avklarad (3 dagar, 15 timmar) – och det gick ganska ok.

    Jag brukade mest snusa på jobbet så denna vecka kommer att bli tuff. Jag sitter redan och sneglar på en kollega som jag vet röker och snusar och vi brukar normalt gå ut och ta en ta en morgoncigg runt den här tiden, men inte idag (denna person var ledig i fredags och jag passade då på att sluta). Jag har inte sagt till någon ännu att jag lagt av och jag vet att klarar jag denna vecka finns det inget som säger att jag inte kan klara en vecka till….

    #80195
    Pandora1
    Medlem

    Välkommen till det ultimata uthållighetsprovet! 🙂

    Hur länge har du gått som längst utan nikotin?

     

     

     

     

    #80197
    kirreb
    Medlem

    Tack Pandora,

    Jag trodde att jag hade gått i fyra månader som längst tidigare. Men jag gick nyligen igenom gamla mejl på datorn och såg till min förvåning att jag skickat mejl till en annan kollega om att gå ut på rökpaus (troligtvis 1-2 ggr i veckan) och detta hade jag helt förträngt :). Det är ingen vits att sluta snusa för att sedan börja röka, men det är så det har varit tidigare. Jag tar EN cigg för att dämpa begäret och övertygar mig själv om att jag inte är en rökare, haha. Sen börjar jag istället röka och inser att snus är bättre, så tillbaks till ruta ett igen.

    Så som allra längst utan något nikotin är nog 10 dagar….

    Idag har varit svårast hittills – dagen går så j-la sakta och jag har väldigt svårt att hitta någon motivation till att fokusera på jobbet. Det hjälper faktiskt mycket att få skriva av sig när begäret är som värst, så jag kan varmt rekommendera detta till någon annan som precis slutat.

    #80206
    kirreb
    Medlem

    Ett enorm nikotinsug ligger över mig just nu. Jag skriver en rad endast för att ha något att göra. Omöjligt att fokusera på jobbet, jag måste hålla ut en timme till innan jag åker hem. 94 hr utan nikotin….

    #80209
    Jajo
    Medlem

    Heja, heja! 🙂 Som i den andra tråden – whyquit.com är väldigt lärorikt, finns pdf-böcker och liknande att ladda ner. Min absoluta favoritsida när jag precis slutade: http://whyquit.com/whyquit/a_benefits_time_table.html

    Det var en stor belöning att följa hälsoförändringarna där, tycker jag. Du får ”översätta” lite, så det passar med snusfrihet också!

    #80218
    Sofia
    Medlem

    Kämpa på! Första veckan är absolut jobbigast och sen efter det så måste man bara komma ihåg hur jobbigt det var för att inte ”belöna” sig med en snus. Så har det nästan alltid tidigare varit för mig i alla fall. Nu har jag klarat 3 veckor och det känns underbart. Ibland kommer fortfarande paniksuget och det är nästan så att man letar efter dosan i fickan. Vid de tillfällena brukar jag stoppa upp lite papper under läppen. Det lindrar faktiskt det värsta!

    Fortsätt skriva här så vi vet hur det går för dig…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.