Vägen till frihet

Välkommen! Forum Dagbok Vägen till frihet

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #89642
    Rainbowdash
    Medlem

    Hej!

    Har snurrat runt på detta forum några dagar nu och läst era fantastiska berättelser och resor ni gjort för att bryta med beroendedjävulen! Tack för detta – jag är helt övertygad om att jag kommer lyckas denna gång då jag blir väldigt upplyft och peppad över att det finns folk som klarat det!

    Jag är 35 år, har snusat i 12 år. 12 jävla år blev det tillslut.

    Varför började jag då?
    När jag började plugga var det en som bjöd och frågade vill du ha en? Ja men jag ska ju inte dö nyfiken tänkte jag och tog en. Efter det var det inte länge till att jag köpte min första dosa och sen var det kört. Har innan feströkt, rökt ett par år och sen slutade jag bara tvärt eftersom jag är väldigt intresserad av hälsa och träning så det kändes som att det var jävligt i fel håll att röka liksom. Så då började jag snusa och det kändes väl inte heller så hälsosamt men ja bättre än att röka. Jag har slutat förr, några gånger. Sen har jag alltid fallit, i samband med alkohol, något som hänt, alltid har jag övertalat mig att snusen kan ta bort det onda, ta bara en så blir det bra. Men i helvete heller! Den där påhittade vuxen-nappen har mer förstört än ställt tillrätta. Den har inte gjort något än att gräva hål i plånboken och i tandköttet.

    Sen har jag ett annat problem annat än snusen. Det jävla sockertrollet finns ju där också, ett lika om inte ännu jävligare trollhelvete som vill lura ner en i skiten. För äta måste man ju varje dag. Egentligen så är det bara ett troll och det heter beroendetrollet. Läste i cumulusnimbus tråd om att summan av alla laster är konstant -ja det känns verkligen som att det tar sig uttryck på de mest märkliga sätt när man slutar med en ovana för då börjar det sippra ut nån annanstans.

    Så för att komma till kritan med mitt första inlägg så är jag snusfri och inne på 3:e dagen idag. Och första dagen sockerfri. Jag inser att tar jag inget helhetsgrepp på detta kommer jag att gå omkring i livet konstant missnöjd med vem jag är och vill vara, jag kan tillägga att jag har väl 5 kilos trivselkilon som ska bort och gärna några fler i den här resan så ni kommer kunna följa den också samtidigt som jag ska kämpa för att inte börja snusa igen. Det löser ju ingenting – som så många andra konstaterat! Som rubriken så ska jag en gång för alla bli fri. Fri från beroende och kemiska substanser – fri från ett påhittat måste – fri från det grå filtret på livet. Släpp in färgen i mitt liv igen!

    Nu jävlar kör vi. (Varning för många och långa inlägg längs resans gång….)

    //Rainbowdash

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.