Hjälp. Hur ska detta gå?

Välkommen! Forum Dagbok Hjälp. Hur ska detta gå?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 101 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88373
    hanna100
    Medlem

    Jag slutade röka för två veckor sedan och nu har jag bestämt mig för att sluta snusa. En timme har gått…och jag ligger på soffan med panik i kroppen. Hur ska jag klara mig utan nikotin? Har rökt och snusat sen jag var 14 år (är 42 år nu). Vill VERKLIGEN klara det här. Är så trött på att vara beroende och vill inte ha en massa onödiga gifter i min kropp. Ekonomin är en annan stark drivkraft.
    Hoppas, hoppas att jag kommer vara tillräckligt stark när abstinensen börjar slita och dra i mig.

    #88374
    hanna100
    Medlem

    Jaha. Då har jag klarat de två första timmarna. Känns mest som om jag väntar på att abstinensen ska slå klorna i mig. Har varit ute en promenad med hunden och varit och handlat. Funderar lite vagt på att ta tag i det här med träningen nu. En rejäl powerwalk i morgon bitti (om jag inte ligger lamslagen av abstinens) får det bli.

    Har bestämt mig för att uppdatera här ofta. Ska dokumentera nikotinabstinensen in i detalj 😉

    #88375
    irenpanik
    Medlem

    Bra beslut hanna100, lycka till och kämpa på! Att uppdatera här ofta låter klokt! 🙂 Att läsa andras dagböcker brukar också vara väldigt inspirerande och kan göra så man blir mer förberedd i olika situationer.
    Visst kommer det bli jobbigt, men inte omöjligt! Kämpa på!

    #88378
    hanna100
    Medlem

    Min första nikotinfria kväll på MÅNGA år. Känner ett rejält sug nu. Fryser och är yr. Inte roligt. Känner dessutom en vag föraning av hur bottenlöst dåligt mitt humör kommer vara om några dagar. Känner mig liksom smått irriterad..

    Tänker verkligen ta en dag i taget. Vet att det här kommer bli helvetiskt jobbigt och att suget jag känner nu bara är början på den tortyr som väntar. Det kommer bli värre, mycket värre, innan det vänder. Men om ett par timmar kan jag gå och lägga mig och lyckas jag somna får jag ju en liten paus innan det det är dags att ta itu med dag 2 som snus- och nikotinfri.

    Och stort tack Irenepanik för pepp! Läser inlägg och dagböcker för fullt och suger åt mig av andras erfarenheter.

    #88379
    mumintrollet
    Medlem

    Grattis till det bästa beslutet du har gjort på mycket länge!
    Det är bara att bita ihop timme för timme dag för dag. De första dagarnas brutala råabstinens kommer att försvinna om några dagar, redan då börjar det kännas något lättare. Jag är övertygad över att du kommer att greja detta. Livet är alltför kort och värdefullt för att snusas bort!

    #88381
    hanna100
    Medlem

    Tack mumintrollet. Jag gillar att du skriver ”jag är övertygad om att du kommer greja detta”. Det är precis vad jag behöver höra!

    Hur kunde jag vara så korkad att jag trodde att jag skulle få sova den här första natten som nikotinfri? Precis som om abstinensbesvären skulle ta paus bara för att jag la mig ner. Nej, jag är givetvis fortfarande klarvaken. Känner mig sjuk, varm och fryser om vartannat. Och sugen på en snus såklart. Och jag tycker himla synd om mig själv. Bara en eftermiddag och en kväll utan snus och jag gråter redan som ett litet barn. Det kan man kalla krigare 😉 Försöker tänka att det här ”lidandet” som abstinensen innebär inte är någonting jämfört med vad många andra människor tvingas gå igenom. Tyvärr hjälper inte den tanken heller just nu. Jag känner mig som en treåring som vrålar efter sin napp.

    Just nu önskar jag bara att någon skulle ta en trasa med eter och trycka över näsan på mig…

    #88384
    hanna100
    Medlem

    Har inte snusat än. Kommer inte göra det heller. Men jag mår skit. Vad ska jag nu trösta mig med? Vad ska jag nu belöna mig med? Och när går abstinensen över? Blir lite rädd när jag läser en del dagböcker här på forumet och ser att det finns dem som fortfarande verkar ha väldigt jobbig abstinens efter flera månader.

    #88387
    Vante Ante
    Medlem

    Heja hanna 100!

    Alla har vi lite olika resor emot friheten så abstinensen kan
    skilja sig ifrån person till person.

    Men på envishet kommer Du komma långt 🙂

    Det är bra att ta till en sysselsättning när suget sätter in.
    Ta minut för minut, timme för timme i början så är det för de
    flesta. Glöm dock aldrig motiveringen till slutandet.
    Men att ha en plan framöver med aktiviteter & typ skalade
    morötter att stoppa i munnen.
    Läs i dagböckerna så förstår du.

    Stort lycka till & kämpa gott/
    Vante Ante

    #88388
    hanna100
    Medlem

    Nu är det drygt ett dygn sen jag sa hej då till snuset. Jag försöker verkligen bara ta det här minut för minut just nu. Höll på att få ett nervsammanbrott nyss när det ringde på dörren och det stod en hantverkare där som av okänd anledning ville in i min lägenhet. INTE RÄTT DAG!!! Har ägnat förmiddagen åt att svara på ett (1) jobbmail och att gråta floder. Tog mig seriöst en timme att skriva ett svar på ett mail??? Känner mig yr och helt ofokuserad. Och efter det mådde jag verkligen USELT i ett par timmar, både fysiskt och psykiskt. Nu känns det pyttelite bättre. Så jag passar på att andas, bäst att ta ett par djupa andetag innan nästa vidriga svacka kommer 🙁

    #88389
    hanna100
    Medlem

    Kväll nummer två som nikotinfri. Är just nu väldigt glad att jag bor själv. Känslorna är helt bortom kontroll. Gråter, är bottenlöst irriterad och arg om vartannat. Och det räcker med att göra ingenting för att de här känslorna ska utlösas. Hoppas verkligen att det blir lite mer stabilt i morgon.

    Jag har även en hel del fysiska symptom – konstigt ont bakom ögonen, ont i leder, huvudvärk, fryser. Men jag har kikat runt lite i andra dagböcker här på slutasnusa och det verkar som att mina abstinenssymtom är helt normala. En liten tröst. Nu tänker jag ägna resten av kvällen åt att tycka synd om mig själv. I morgon ska jag försöka rycka upp mig lite.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 101 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.