Nu tar vi det

Välkommen! Forum Dagbok Nu tar vi det

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87599
    Nopaj
    Medlem

    Snusfri i en timme. Snart börjas det. Har ju lyckats/misslyckats förut. Vet vad som väntar. Ett jävla humör, känslor av overklighet, totalhavererad nattsömn i några veckor. Men också en enorm känsla av stolthet. Snart är det vår också, då går det lättare. Springa när det blir barmark och torrt, det är härligt. Det här ska gå!

    #87600
    irenpanik
    Medlem

    Bra beslut! 🙂 Kämpa på, du fixar det!

    #87601
    Sorgen
    Medlem

    För frihet, hälsa och lycka!! Bästa beslutet!!

    #87608
    Nopaj
    Medlem

    Tack ska ni ha! 🙂

    Jag klappade ihop bara några timmar efter det där meddelandet. Drog på ett nikotinplåster. Det är liksom lågintensivt och kan inte ”missbrukas” som andra preparat, t.ex. tuggummin, tabletter och sprayer. Jag vet varför jag klappade ihop. På väg att hämta barnen på skola/dagis känner jag en omåttlig vrede över skitsaker som korkade medtrafikanter, och mina barn ska verkligen inte behöva lida av min abstinens. Men jag ger plåster några dagar, vem vet, kanske någon vecka. Sedan cold turkey igen eftersom att jag vet att för mig är det det enda som fungerar. Igen, tack för kommentarer! 🙂

    #87616
    Nopaj
    Medlem

    Två dygn utan snus, ett dygn utan nikotin. Tog ju till nikotinplåster där i början, men insåg att det är värdelöst. Ska det vara så ska det vara etc etc. Så nu är allt ganska… suddigt och jag är sjukt trög i huvudet. Tänker att ”hu, det är så mkt på jobbet nu, hur ska jag klara det om jag är såhär simmig i huvudet”. Men det är ju bara att nöta på. Den som säger att det är en smal sak att sluta snusa, den har fel.

    #87619
    messi
    Medlem

    Det finns ingen fd snusare som säger att det är en smal sak att sluta snusa – då har man inte varit en riktig snusare;) det är ett helvete! Men under en begränsad period… Det är viktigt att tänka på när man slår i botten, undrar om man har nån fungerande del av hjärnan kvar och alla människor runt omkring en är idioter!

    Häng i… Det blir bättre… Mkt bättre efter ett tag!

    #87622
    irenpanik
    Medlem

    När det blir jobbigt, kom ihåg att det är ju bara under en begränsad tid det kommer kännas SÅ handikappande. Även om du självklart tänker på dina barn (eller ditt jobb, din respektive, eller annat man har ansvar för, att man inte vill orsaka trafikolyckor osv) så kanske det finns en tillfällig säkrare och bättre lösning? Få hjälp av någon annan familjemedlem eller stödjande kompis kanske? Ta bussen tillfälligt för att undvika trafiken?
    Tror det är svårare att vara lösningsinriktad med rejäl snusabstinens, men att man skulle kunna tjäna mycket på att vara det.
    Tycker man synd om omgivningen för att man blir arg eller irriterad – kanske kan man hitta något som kan lindra humöret lite? Rosenrot t ex såg jag tipsades om på denna sida för att lindra abstinensen.
    Jag tycker väl iofs inte heller det är fel att ta hjälp av nikotinläkemedel, men har man redan varit utan helt ett tag blir det ju lite som att börja om sen och det kan ju vara väldigt mentalt jobbigt.

    Det är ingen smal sak att sluta snusa. Du gör ett skitbra jobb!!

    #87628
    Nopaj
    Medlem

    Handikappande, ja det är min själ ordet. Jag k-a-n inte tänka en vettig tanke, kan inte formulera mig i skrift och jag kan inte uttrycka mig verbalt. När jag försökte sluta förra gången befann jag mig med familjen på semester, det var varmt och härligt. Då krävdes det inte nämnvärd mental förmåga att ta sig genom dagen. Och att jag var groggig och kände mig omtöcknad, det gjorde inte så mycket där. Jag begrep ju vad det berodde på, och kunde ta det med jämnmod. Nu är det jobb och full fart och hämta och lämna barn och ojojoj. Så jag är sjukt lättad över att det är fredag. Nu kommer två dygn då jag kan vara fullständigt blåst utan att det gör sådär värst mycket. 🙂 På måndag kanske jag kan svara på alla de där mailen som dimper in, och som jag borde svara på bums. För nu går det fan inte. Denna brist påverkar f.ö även min förmåga att svara på snälla och omtänksamma kommentarer här. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, mer än ”tack” – och jag menar det verkligen. Jag tror att hjärnan börjar småfunka lite igen om några dagar, då ska jag bli ett bättre stöd för er ”medslutare” här. Ni fixar det här, jag fixar det här, vi fixar det här! 🙂

    #87673
    Nopaj
    Medlem

    Fem dygn utan nikotin. Helgen har gått ganska bra. Har inte känt av så mycket att man blir rejält dum i huvudet av att sluta snusa. Och kanske har hjärnan börjat funka lite igen? Det vet jag snart, arbetsdagen tar sin början här och nu. I övrigt käkar jag ingefära och sörjer snuset en del. Men ibland flimrar den förbi, stoltheten över att ha slutat. Den känslan kommer att göra sig mer påmind vartefter hjärnan börjar att fungera igen. 🙂 Kämpa på alla fränder!

    #87708
    Nopaj
    Medlem

    Sju dygn. Det är nu början på dag 2 då jag tänker att ”far åt helvete, ge mig snus”. Det är bra märkligt hur alla de där övertygande tankarna och anledningarna om hur smart det är att sluta snusa bara går upp i intet när man drabbas av svaghet. Helt plötsligt känns det sjukt rationellt att snusa. Jo då, det är ett gift och jodå, det är dyrt som fan och absolut, jag har lovat barnen. Men ändå… Och så ältar man hur otroligt mycket bättre det skulle vara just nu om man bara langade in snus. Då skulle det grå vädret vara lite mindre grått, regnet lite mindre regnigt och humöret skulle vara på topp. Den där monumentala nederlagskänslan av att ha misslyckats, den kan man inte riktigt heller påminna sig i de här stunderna. För mig är det i slutänden löftet till barnen som gör att jag biter ihop. Jag använder ju den där norska appen, ”Slutta”, och den är faktiskt rätt bra med sin dag/tim-räknare och sina små push-meddelanden om ditt-och-datt. Att man har sparat si-och-så mycket pengar, att den faktiska nikotinabstinensen som regel upphör inom 2-4 veckor. Det betyder ju att jag kanske mår lite bättre om bara en vecka. Och då har jag hållit mitt löfte till barnen. En vecka har gått, nu biter vi ihop och kör vidare.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.