4:e gången gillt!!

Välkommen! Forum Dagbok 4:e gången gillt!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87342
    darvartagan
    Medlem

    Nu är det på väg att vara fjärde gången jag slutar snusa. mina tre tidigare försök har endast blivit uppehåll i snusandet.
    Jag började snusa för ca. 22år sedan och har som sagt var under dessa år slutat snusa tre gånger. Första försöket höll i ett år, andra försöket höll också i ett år och tredje försöket höll i 3 år. Så när man tror man är safe så sitter man där och myssnusar lite och då är man tillbaka. Jag har aldrig blivit kvitt suget någon gång under mina uppehåll, det är nästan så att man romantiserarar bilden av en lös GROV efter maten. Hoppas dock att jag lär mig av historien och blir kvitt detta gift en gång för alla!

    Fick dock en liten headstart i slutandet nu när jag fick en magjuka/matförgiftning på juldagen med hög feber, diareé och kräkningar. Så jag kände att man var tvungen att ta det tillfället iaktt när man får dom första 2,5dagarna gratis. Nu sitter man dock här 50 timmar sedan senaste snusen och ångrar sig bittert. Så jag googlade lite och kom in på denna sidan och bestämde mig för att skriva några rader. Är dock väldigt säker på att jag skall slå nytt rekord nu, får väl dock för mig att det är ok att snusa igen om sisådär 3-5år igen.

    Önska mig lycka till!

    #87344
    mumintrollet
    Medlem

    Lycka till!

    Denna gången grejar du det hela vägen, du har ju några träningspass redan 😉
    Släpp romantiken, det finns inget sådant, snus är ett beroendeframkallande gift.

    #87346
    darvartagan
    Medlem

    Tack så mycket för dina rader. Behövs lite hjälp på vägen. Känns dock som jag valde fel tillfälle att sluta. Hade nog varit klokare när kroppen var frisk och stark. Men har man valt får man stå sitt kast och gilla läget. Troligtvis 7h bilresa imorgon också blir allt annat än behagligt med 3 barn, sambo och abstinensbesvär slutar magen leva om är hälften vunnet iallafall;)

    #87351
    mumintrollet
    Medlem

    ALLA DAGAR på året är rätt att sluta, det finns varken bättre eller sämre dagar.

    Det är enbart snustrollet som försöker plantera in en ursäkt att du kan snusa ett tag till och vänta på ett bättre tillfälle som, tro mig, aldrig kommer.

    #87353
    darvartagan
    Medlem

    Påfrestande morgon. Kranen i badrummet gav vika och det sprutade vatten
    .detta ca. 20minuter innan familjen skulle börja bilfärden för nyårsfirandet ca. 60mil bort. Kände inget sug alls när man skruvade och var och köpte ny blandare..dock så vågar jag inte skruva ihop det själv och lämna det i ca. en vecka utan tillsyn, skulle vi varit hemma så hade jag inte tvekat..så nu väntar jag på rörmokarna som får skruva ihop det så vi kan påbörja bilresan.

    Men det här suget är fantastiskt känns som tänderna skall ryckas ur och huvudet är helt dimmig. Bara kämpa på. Nu sa sambon att hon skall sluta också…shit känns oroligt i om det blir krig här hemma om hon skall sluta samtidigt.

    #87361
    darvartagan
    Medlem

    Ny morgon ny dag att besegra. Känns skönt att slå upp ögonen efter en halvgod natts sömn och fundera på snus och ha denna dagbok att kunna skriva av sig lite i. Gårdagen spenderades mest i bilen vilket var otroligt påfrestande vissa stunder och gick ganska lätt andra stunder…blir liksom ibland som riktiga yrsel-attacker där allt annat känns som det står still. Faktiskt inte så sugen på snus som jag trodde jag skulle vara…men jag vet ju att nu i början är det bara en tävling att besegra abstinensen och jag är en tävlingsmänniska så det är inte en chans jag börjar snusa och kasta in handduken tidigt. Sen börjar det livslånga ultra – marathonet och för att besegra det krävs det även lite intelligens och jag skall försöka uppbringa det och stå fast mot små myssnusar som börjar vid en öl och slutar vid ”livet är en fest”.

    Trevlig dag på er alla!

    #87365
    mumintrollet
    Medlem

    Jag kommer ihåg jag var lika överraskad som du över att snussuget inte var så hopplöst som jag på förhand skulle ha tänkt mig. Självklart fanns suget där, men det gick att leva med det.
    Yrseln och ”frånvaron” var rätt jobbig första veckan, allt kändes som det var en film, overkligt på något sätt. Det värsta av den biten började släppa efter en vecka för mig till trots att det kändes tomt och ihåligt stundtals senare med.

    Släpp det med myssnus, det existerar inte. Så länge du går runt och romantiserar så kommer din resa alltid att vara jobbig.
    Beroendeframkallande gift som borde förbjudas i lag är vad det är. Mycket bortkastade pengar samt skadligt för hälsan.
    Det är ju först när man försöker göra sig fri från skiten som man verkligen förstår hur skadligt det är.

    Kämpa på!

    #87367
    darvartagan
    Medlem

    God morgon och trevlig nyårsafton


    @mumintrollet
    : Du har såklart rätt, tack för dina kloka ord. Jag skall absolut försöka få bort den romantiserade bilden av gift!
    Gårdagen gick ännu lättare och mindre dimmig i skallen. Denna rutin att skriva av sig lite och reflektera över gårdagen och sia om denna dag tror faktiskt jag är en bra rutin mer än att för att bara sluta snusa.
    Gårdagen bjöd inte på några svårigheter förutom att jag kom i gräl med min sambo…det är det värsta att snussug för med sig en lätt irritation och att man lätt hamnar i luven på sina kärestor. Sådant är ju såklart inte önskvärt och inte alls trevligt. Dock är det problemet inte heller gigantiskt. Drack igår min första öl efter utraderandet av snus och inte ens det gjorde mig enormt sugen. Efter maten börjar dock handen treva ner mot byxfickan för att få baka en kronan lös och smälta maten på. Idag är nyårsafton och mycket mat så det blir nog kanon med många sådana tillfällen att rata snusen. Nej nu blir det frukost!

    #87373
    darvartagan
    Medlem

    God morgon! Gårdagen gick smärtfritt i giftavvänjingen förutom att jag rök ihop med min svärmor en vända…lugnade dock ned sig fort. Man lever tyvärr med nerverna utanpå (adhd) i vanliga livet och med lite snusgrinighet blev det inte lättare när svärmor gick igång i mitt tycke onödigt tjatande. Dock skall det tillskrivas att hon är en fantastisk människa som jg tycker mycket om men det är väl oftst dessa man hamnar i luven med 😉 jaja det var egentligen ingen stor grej för dagen blev fantastisk med god mat, charader och nyårsraketer. Ungarna fick vara uppe så länge dom ville så dom höll ut till 02:00 och där fick vi runda av dagen.

    #87378

    Bakom varje framgångsrik man står en förvånad svärmor… 😉
    Kämpa på!

    • Det här svaret redigerades för 8 år, 4 månader sedan av cumulusnimbus.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.