I stort behov av stöd.

Välkommen! Forum Allmänt I stort behov av stöd.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83688
    marysimma
    Medlem

    Efter 10 år av att vara en stor snuskonsument tog jag beslutet att ta min sista prilla. Det har nu gått 10 veckor och hittills har min envishet och beslutsamhet varit outtröttlig, jag har varit säker och trots jobbiga dagar har jag aldrig tvivlat på att jag fixar det här. För ca två veckor sedan hamnade jag dock i en rejäl dipp som jag fortfarande är kvar i och nu känner jag hur jag börjar vackla. Jag har gått från att vara en väldigt tålmodig person till att bli irriterad och frustrerad för minsta lilla. Jag blir lätt rastlös och det ”kryper i kroppen” Jag studerar och jag känner hur den här förbittrade snusabstinensen har stor påverkan på min förmåga att koncentrera mig. Igår fick jag lov att lämna föreläsningssalen för att gå ut och promenera (promenader och träningspass är det enda som faktiskt, på riktigt, hjälper). Jag vill kämpa men jag vet inte om jag orkar. Känner för varje dag hur jag tänker mer och mer ”det är inte värt det” eller ”abstinensen kommer inte att gå över, det är såhär ditt snusfria liv kommer se ut”
    Så, snälla någon som kanske står på andra sidan och har lite mer perspektiv. Är det normalt att ha sådana här abstinensbesvär(som håller i sig så länge) efter 10 veckor? Någon som har liknande erfarenheter? Tacksam för alla ord som kan hjälpa mig att orka några dagar till.

    #83689
    messi
    Medlem

    Tror att det är viktigt att ställa in sig mentalt på att det inte finns ett alternativ som betyder att man ger upp – det skulle bara sänka din självkänsla, jag vet, har varit i samma läge själv. Försök att säga högt till dig själv att du klarar detta och att det är lätt som en plätt. Upprepa många gånger!

    Hamnar man i spåret att det är jääääättejobbigt och hur ska jag klaaaara detta-brölandet så har man nog ganska svårt att stå emot i längden. Alla fysiska begär är ju borta för länge sen… Det är din hjärna som driver med dig!

    Själv hade jag det tufft till och från ända till runt 60 nikotinfria dagar. Efter det har det bara blivit bättre och jag skulle aldrig ge upp nu, och det tycker jag inte du ska heller! Du vill fan inte hamna i det där träsket igen!!!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.