Hur klarar ni er efter några veckor?

Välkommen! Forum Dagbok Hur klarar ni er efter några veckor?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88793
    Godismonster
    Medlem

    Hej!

    Under Maj månad så bestämde jag mig för att sluta snusa efter 9 års snusande (minst 1 dosa om dagen). Jag bestämde att från och med 1 juni så var jag inte längre en snusare och detta har jag hållt hittills under stora protester från kroppen och hjärnan.

    Det har nu gått 1 månad sedan jag tog min sista snus men detta SUG försvinner inte, hur gör ni för att få bort suget?

    Jag åt aldrig godis tidigare, nu äter jag hur mkt som helst men snussuget finns fortfarande där och gnager.

    Igår satt jag på jobbet och verkligen planerade att jag skulle gå och köpa en dosa snus som jag skulle ha hemma och bara ta någon ibland utan att säga nåonting till nån, jag stod utanför macken i 2 minuter och bara glodde och nästan dregglade för jag var så sugen på snus men lyckades stå emot denna gång. Jag är osäker på mig själv om jag kommer att klara stå emot nästa gång eller gången efter det?

    Hur länge sitter suget efter snus i? Jag fantiserar dygnet runt om hur jävla gött det skulle vara att trycka upp en Göteborgsrapé under läppen.

    /Godismonstret

    #88795
    Godismonster
    Medlem

    Det som gör mig mest sugen på att börja snusa igen är koncentrationssvårigheterna som uppstått, jag sitter framför en dator hela dagarna på min arbetsplats och har inte fått mycket gjort senaste månaden. Kan komma på mig själv bara sitta och stirra in i datorskärmen hur länge som helst.

    En annan sak är viktökningen, jag har tidigare kunnat äta exakt vad jag vill utan att lägga på mig något men nu har jag gått upp 3 kg senaste månaden och bara det ger mig ångest.

    Hur ska jag göra, hur ska jag tänka för att hjärnan inte ska få mig tillbaka för just nu är det väldigt väldigt nära..

    #88810
    Vante Ante
    Medlem

    Grattis 1 månad Så starkt jobbat Godismonster.

    Minut för minut,timme för timme, dag för dag.

    Glöm inte ”bryta av” tanken då suget kommer.
    Det är en tanke Din känsla.
    Andas djupt och gör något annat.Gå ut och gå
    gör armhävningar vad som helst.För in tanken
    på något helt annat.
    Skala galet med morötter och knapra på.
    Nu slutar du med nikotin det kan vara så
    olika hur vi upplever detta med abstinensen.
    Ta tag i vikten efteråt. En sak i taget.

    Du kommer långt på envisheten 🙂

    Solig sommar/
    Vante Ante

    #88811
    Vante Ante
    Medlem

    Hej igen Godismonster!

    Glömde säga det där med ”hjärnan” Jag är dålig på att
    förklara det tyvärr. Men läs runt i forumet Du är inte ensam
    ska du veta. Läs om nikotin avvänjning som finns tips på läsvärt
    här inne.Sök även på nätet.
    Det tar tid för hjärnan att ”koppla rätt igen” efter
    du slutat med nikotinet.

    Läs det hjälper med kunskap,alltid.

    /Vante Ante

    #88851
    Godismonster
    Medlem

    Klev på en mina i helgen!!

    30årsfest där majoriteten snusar (resten röker) och det blev en väldigt blöt kväll så det gick inte att stå emot några härliga snusar som kompisar bjöd på.

    Hur påverkar detta? Är man tillbaka på noll igen? Jag känner ett starkare sug än innan efter denna kväll, idag har det nästan varit olidligt och jag har varit så oerhört nära att be min kollega bredvid mig skicka över en snus.

    #88853

    ja du det är inte så enkelt , du får nog försöka ta det lite lugnt på alkohol fronten dom första månaderna , annars är det lätt att man halkar dit , lycka till ! och tycker inte du behöver nollställa för ett felsteg

    #88864
    Vante Ante
    Medlem

    Det är bara att ”upp igen” Godismonter
    På t igen med större envishet denna gången.

    Du fixar det här.

    Härlig Sommar/
    Vante Ante

    #88868
    Godismonster
    Medlem

    Hej,

    43 dagar nu med inte en utan två minor!

    Den första var på en fest men då var man knappt vid medvetande så räknar inte det och det gör faktiskt inte så mycket heller känner jag.

    Andra minan var i fredags, jag hade världens sämsta dag och hade tänkt på snus dygnet runt flera dagar. Jag bestämde mig helt enkelt för att det är inte värt det att sluta snusa, det var för jobbigt och jag gav upp.

    Gick på macken och köpte en dosa Göteborgs Rapé, tryckte upp en prilla och förväntade mig att alla världens problem skulle släppa, att den tunga bubblan runt mitt huvud skulle försvinna och att yrseln/koncentrationen skulle bli helt perfekt.

    När jag tog denna prilla så blev allt sämre, allt ovan och då framförallt denna ”bubbla” man känner runt sitt huvud blev ännu tjockare och inte alls som jag hade förväntat mig. Ångesten blev brutal och det tog inte länge innan jag spottade ut snusen och faktiskt hällde ut hela dosan i toaletten.

    Efter detta snedsteg så känns ALLT mycket bättre, är absolut inte lika sugen på snus längre nu när jag vet att det inte kommer att bli ett dugg bättre av en snus. Alla de problem man känner nu efter så pass många dagar har ingenting med snus att göra har jag insett utan det är bara inbillning och allt sitter i huvudet.

    Att slusa snusa blev helt plötsligt väldigt enkelt efter några fruktansvärda veckor.

    Till alla som är inne på första veckorna och känner att en snus skulle fixa allt mellan himmel och jord, DET FIXAR INGENTING!!

    #88869
    Laxfax
    Medlem

    Hej,
    Mitt första inlägg på forumet. Har precis klarat av en vecka som snusfri efter 4 års snusande. De första tre dagarna var väldigt jobbiga men efter det minskade suget i styrka allt eftersom.

    Jag har valt att resonera med snusmonstret så fort han gjort sig påmind, och varje gång lyckats ”vinna” genom att avfärda tanken på att ta en snus. En förutsättning för den här typen av resonemang är dock att jag snabbt identifierar tanken på att ta en snus som något negativt och inte som en lösning. Just den biten upplever jag blir svårare med tiden då snusabstinensen blir betydligt mer subtil och tanken kan ligga och gro länge innan jag attackerar och besegrar den. Det svåra är alltså inte det fysiska beroendet utan det psykiska.

    Använder för tillfället Onico då jag verkligen saknar känslan under läppen, men jag förstår att det förmodligen är en bidragande orsak till att jag upplever den psykiska biten särskilt svår. Jag måste bryta mig loss psykiskt, men känner att jag saknar styrkan för det.

    mvh

    #88991
    Godismonster
    Medlem

    Snart klarat av 3 månader och senaste veckorna har jag varit helt utan snusbegär men nu senaste dagarna har jag fått ett otroligt starkt sug att stoppa in en snus. Det kliar under läppen trots att det var så pass längesedan som jag snusade.

    Jag kämpar på tills det går över och hoppas att dessa attacker försvinner helt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.