Victory

Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Fjorton veckor, 3,5 månader #73773
    Victory
    Medlem

    Sjukt bra jobbat!!! :-)

    Du verkar vara bestämd och motiverad..det enda som behövs ihop med lite envishet och vilja för att lyckas!

    Jag fick helt plötsligt bara en fix idé att jag skulle sluta, inget jag planerade precis.

    När jag slutade och fick en rejäl kalldusch och chock över hur vidrigt jobbigt det var, insåg jag hur sjukt starkt nikotinberoende jag var! Kände i takt med den eskalerande aggressiviteten/irritationen och abstinensen att jag ville att det giftet skulle ut snabbast möjligast ur min kropp och för gott!

    Har nu varit nikotinfri sedan 5 v på söndag.

    Håller med om att det inte finns på kartan att börja snusa igen. Eftersom att sluta snusa var bland det värsta jag gått igenom vore det otroligt idiotiskt att börja igen för jag tror inte jag skulle klara av att gå igenom de första veckorna igen.

    Jag kan känna då och då en tomhet och en lättare nedstämhet och att jag är mer emotionell och lättirriterad. Vet att detta är förknippat till snusstoppet och räknar med att det kan ta tid för kroppen och hjärnan att anpassa sig till det nikotinfria.

    Men nikotinfritt blire…för livet :D

    som svar på: En effekt av nikotinstopp #73762
    Victory
    Medlem

    Ja det där med aptiten är värre än jag väntat mig! Måste stålsätta mig för att inte hetsäta! EXTREMT sugen på snabba kolhydrater och socker…och kaffe!! Men det kan ju vara kroppen som vill kompensera på nåt vis..

    som svar på: När börjar hjärnan funka igen ? #73770
    Victory
    Medlem

    Skönt att höra att man inte är ensam om att vara totalt IQ-befriad 😆

    som svar på: Som en Bumerang… #73750
    Victory
    Medlem

    klas77! Du slutade 2 dagar innan mig. Hur känns det nu? sover du bättre?

    Jag börjar känna att ”den akuta fasen” är över, man har liksom kunnat ”börja leva” igen men är fortfarande förvånad över hur abstinensen ändå hänger kvar som en diffus värkande saknad..

    som svar på: En effekt av nikotinstopp #73759
    Victory
    Medlem

    Jag har därmot märkt en annan schysst grej efter nikotinstoppet. Jag är mycket lugnare i kroppen på nåt vis, kanske är pulsen som blivit lägre och stabilare?

    I början sov jag jättekonstigt. Vaknade 02:30 varje natt med ett ryck (brukar aldrig någonsin vakna mitt i natten förut) men detta har börjat avta och jag tycker att jag fått en bättre sovkvalité och känner mig mer utvilad än innan.

    Däremot väntar jag fortfarande på att man ska bli ”fräschare” i huvudet. Är fortfarande väldigt okoncentrerad och flummig i skallen.. Någon som vet när detta blir bättre? Har nämnligen hört att den känslan är mycket vanlig efter att man slutat snusa.

    som svar på: Vatten, vatten, vatten #73730
    Victory
    Medlem

    Håller med om detta med kaffet. Har aldrig varit en ”kaffemänniska” innan, men helt plötsligt är kaffet jätteviktigt!

    Kan det vara så att koffeinet stimulerar samma belöningcentra i hjärnan som nikotin?

    Socker är ju lurigt ämne dock som jag upptäckt funkar alldeles utmärkt att döva snussuget med. Innan kunde jag bli ”speedad” av mycket socker, medans jag nu blir mer lugn av det, inte bra om man vill hålla vikten när man slutar. Inte kul att byta ett beroende mot ett annat. Så var försiktiga med godiset därute!

    som svar på: En effekt av nikotinstopp #73757
    Victory
    Medlem

    Jamen det där väntar jag fortfarande på! Har hållt upp nu snart 4 veckor men jag är fortfarande kall om händerna…tar det tid att få igång cirkulationen efter att man slutat?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)