mumintrollet

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 349 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: En gång för alla #106964
    mumintrollet
    Medlem

    2922 dagar
    Hela 8 år sedan jag idag beslutade mig för att mitt liv som snusare får vara över. Ordet ”sluta” innehåller egentligen allt man behöver veta. Nedtrappning, byta till tuggummi etc funkade inte för mig, jag vet jag har en missbrukarmentalitet så egentligen var allt annat än att sluta helt och hållet bara att lura mig själv.
    En addikt söker hela tider ursäkter för sitt missbruk, det spelar ingen roll om det är nikotin, spelmissbruk eller alkohol. Alla tre av dessa går egentligen ut på samma sak men i lite olika former.

    Mitt råd många år senare är samma som tidigare, överraska dig själv och sluta redan idag. Det är ett av de bättre besluten du tar i ditt liv.

    som svar på: En gång för alla #98071
    mumintrollet
    Medlem

    2465 dagar

    Så många dagar blir det på ett ungefär sedan jag slutade snusa, i juli alltså hela 7 år.
    Intet nytt på snusfronten, det är numera så länge sedan jag snusat att mitt fd. missbrukarliv nästan känns som det aldrig ens existerat. Tidigare brukade jag ibland kika in i tråden men nu tror jag faktiskt inte jag gjort det på långt över ett halvår. Det är svårt längre i detta skede att komma med nya råd eller nya insikter när allt redan är skrivet. Att peppa i andras trådar är även det något som jag överlåter åt andra som fortfarande befinner sig i striden.
    Det är möjligt detta kan bli mitt sista inlägg, att hänga kvar i ett sluta snusa forum känns som inte aktuellt för mig längre.

    Kämpa på där ute, att sluta snusa är verkligen värt det!

    som svar på: En gång för alla #95352
    mumintrollet
    Medlem

    6 år idag, hurra!

    Fortfarande oerhört glad jag klarade av det. Kämpa på alla nya slutare, det är verkligen värt det!

    som svar på: En gång för alla #92387
    mumintrollet
    Medlem

    Hej oj!
    Härligt, tack så mycket cumulusnimbus och vem den anonyma än är… mina tankar går till VanteAnte iaf som varit inne så mycket och peppat alla.
    Nu ser det ut som min räknare inte räknar på här i forumet som den gjorde i gamla dagar. För några år sedan skulle jag varit rätt irriterad, men numera kvittar det… 2000 eller 2100 eller…

    Idag är det över 5,5 år sedan jag slutade snusa! Fem och ett halvt år!!!
    Under denna slutasnusa resan har så mycket hänt att det faktiskt inte går att sammanfatta allt. Gifta mig, bli pappa för första gången, köpa lägenhet, jobba som en galning, bli arbetslös pga covid, löpning i sjuka doser osv osv osv.

    Allt det som vi alla fått gå igenom MEN utan snusdosan, en lättnad är ju det.
    Fortfarande rankar jag detta med att sluta snusa ganska högt på listan. Låter kanske löjligt, men den förbannade vanan genomsyrade hela mitt liv tidigare och restrikterade mig. Det var aldrig jag som styrde skutan.

    Att sluta snusa är lite klurigt faktiskt, så förbannat enkelt men ändå så svårt.
    Det finns som inga goda råd egentligen tills man själv börjar känna att nu är det klarsnusat för mig.
    När slutligen tanken finns där handlar allt egentligen inte om att man INTE FÅR snusa, men paradoxalt nog om att man INTE VILL snusa längre.
    Det är egentligen här det avgörs om man kommer att lyckas eller inte. Jag själv kände att jag var på väg ner i avgrunden och ärligt talat höll på att snusa ihjäl mig med mina två dosor per dag. Jag ville inte snusa längre, det avgjorde min kamp med snustrollet.

    Kämpa på alla i vintermörkret, nu kommer ljuset vilket ger er en extra skjuts i era ”sluta-resor”.

    som svar på: Det var ju busenkelt #92271
    mumintrollet
    Medlem

    Härligt, grattis!
    I början samlade vi timmar och dagar, numera år och tusingar, underbart att det blev så här!

    som svar på: Mitt första dygn utan snus. #92261
    mumintrollet
    Medlem

    Grattis Vante Ante!
    Jag minns att vi startade omkring samma tider för drygt 5 år sedan. Jag är inne väldigt sällan numera, men det är ändå kul att se gamla kämpar.
    Snart har vi 2000 på räknaren också, härligt eller hur!
    Ha det bäst!

    som svar på: En gång för alla #92152
    mumintrollet
    Medlem

    1827 dagar aka 5 år

    Hej dagbok, idag för 5 år sedan startade jag min färd på skakiga ben. Jag visste inte alls vad jag hade framför mig men jag var ändå fast besluten om att det här med snusandet MÅSTE det bli slut på. Jag var en riktig missbrukare som var så djupt nede i snusträsket att hela mitt liv kretsade bara kring snus. Min dag var planerad så att snus inte kunde ta slut, mina semestrar var planerade så att snus inte kunde ta slut. Mina resmål var planerade eller valda på ett sätt att såna länder där snus eller annat motsvarande inte finns tillgängligt inte är aktuella om inte mina egna lager räcker till.

    Man har desperat jagat efter något motsvarande till snus runtom i världen och haft semestrar förstörda pga abstinens. Ofta var det rätt svettigt att gå genom tullar i diverse länder runtom i världen när man inte helt visste om de ens vet vad det är och i tillägg när man hade med sig mera tobaksprodukter än vad reglerna tillät.
    Nu är det slut på såna dumheter och jag saknar inte den biten ett dugg, denna friheten jag upplevt i fem år är som en nystart på livet och jag skulle aldrig byta bort den.

    Som jag så många gånger sagt åt er som kanske varit inne och nosat på detta forum och haft tankarna på att sluta: Sluta planera och BÖRJA IDAG, det kommer aldrig att bli enklare än vad det är just nu i denna stund när du läser detta inlägg.
    Glad sommar åt alla gamla slutasnusare på forumet och till er alla nya så är rådet att inte tveka, tro på dig själv, du klarar av det!

    som svar på: En gång för alla #92090
    mumintrollet
    Medlem

    visst är det så @doktorsnus73 , det bara bleknar bort allt eftersom tiden går.
    Ett av de stora misstagen man gör är att intala sig själv att man kommer att sakna något. I själva verket så borde man inte ens sakna något som inte borde existera och just detta är det klurigaste i hela pusslet med att sluta snusa.

    Min gamla mor saknar inte snus, hon har aldrig snusat och det finns som inte. Dumma jag började snusa och väldigt snabbt uppstod ett beroende som skulle vara i ganska exakt 20 år och som var ack så svårt att bli av med.

    Att sluta snusa är ett av de bättre besluten man tar under sin livstid. Det är asjobbigt till en början, men när beslutet är taget så spelar det som ingen roll längre. Det är bara att tugga av den första jobbiga veckan, första jobbiga månaderna och sen är det klart. Väldigt liten investering sett ur ett stort perspektiv. Rekommenderas? Javisst!

    som svar på: En gång för alla #92077
    mumintrollet
    Medlem

    1762

    99 dagar sedan senast, en dag som vilken som helst för en icke snusare. 99 ja, det lömska med snuset var att det inte gick att sluta till 99%, det gick bara att sluta definitivt, till 100%.

    Med de flesta vanor går det rätt bra att kontrollera vad man håller på med, men när det kom till snus var det fullkomligt omöjligt för mig. Det gick inte att trappa ned, det gick inte att snusa ibland, det gick inte att festsnusa, alla mina planer gick alltid i stöpet. I mitt fall var ju visserligen inte snusandet en vana det var ett missbruk.

    Om två månader har jag varit snusfri i fem år. Det enda receptet att sluta snusa är faktiskt att man på djupet bestämmer sig för att nog är nog. Jag ville inte snusa längre, jag ville bli kvitt beroendet kosta vad det kosta vill. Det är jättemärkligt att snusande är så populärt, tillföra kroppen ett gift som den inte behöver och som efter ett kort tag endast fyller funktionen att stilla abstinensen den själv skapat.

    Glad sommar till alla tappra sluta snusare, klarade jag av det så klarar ni av det!

    som svar på: En gång för alla #91933
    mumintrollet
    Medlem

    1663 dagar

    Tydligen 222 dagar sedan mitt senaste inlägg, oj oj tänk om man skulle fått snabbspola just dessa 222 dagarna i starten. Vid det skedet var det visserligen inga större problem längre, det var främst irritation att hela processen med slutandet fortfarande var något som låg aktivt i bakgrunden.

    Många kanske ställer mig frågan hur känns det idag då?

    Idag över 4,5 år efter att jag spottade ut min sista portion kan jag faktiskt börja vända på det hela. Så märkligt som det kan låta så börjar jag faktiskt ha svårigheter med att minnas hur det kändes att vara snusare…
    Det finns absolut inget längre i min vardag som triggar ett traditionellt sug. Det är en känsla som kort och gott inte ens finns.

    Kämpa på alla nya och nygamla slutare, bara bit ihop och du kommer att klara av det. Livet här på den andra sidan är SÅ mycket bättre.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 349 totalt)