jaeger

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: 200 dagar, det gick. #91216

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (730 dagar när inlägget skrevs)

  Firar 2-års dag idag. Allt bra. Lycka till alla slutare =)

  som svar till: Ett första stapplande steg. #90636

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (410 dagar när inlägget skrevs)

  Håller till 10å med Ante, det bara drar ut på eländet.

  Nu är det för dig bara att fortsätta slutandet. Föll också tillbaka vid dag 40 vid mitt första riktiga försök. Insikten och erfarenheten det gav tror jag bidrog starkt till att jag till slut lyckades.

  Kämpa på

  som svar till: Ett första stapplande steg. #90613

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (405 dagar när inlägget skrevs)

  Min absolut största rädsla var att jag alrdig kommer kunna njuta av livet/vara lycklig utan snus. Men ack så fel jag hade. Njuter både mera och är mycket lyckligare nuförtiden 🙂

  Så här beskrev jag min resa för ett tag sedan:

  Dag 1-4, Den fysiska biten:
  Man känner sig totalt IQ-befriad, har dimsyn och känner sig inte så kaxig längre. Efteråt kan man dock konstatera att det här är en relativt lätt fas i slutasnusa-skedet. På något sätt är man beredd på att strida mot abstinensen och det är något konkret att fighta mot. I kort är den första fasen förjävlig, men överkomlig med hjälp av tex löpning, annan fysisk aktivitet och tjurskallighet. Man tar sekund för sekund, timme för timme.

  Dag 5-14, De första veckorna och veckosluten:
  Första fredagen efter jobbet känns minst sagt pissig. Hade hellre jobbat hela helgen, gratis. Här kommer även de första känningarna av snustrollets psykiska påtryckningar. ”Ta en snus så går allt över” ”Du kommer aldrig nånsin att njuta av ett veckoslut igen” ”Finns ingenting du kan göra för att bli lycklig igen, till det behövs snus” ”Lördag morgon utan snus??? Är du tokig eller” Det enda vettiga man kan göra är sysselsätta sig med något, vad som helst, för att få tankarna ens någon sekund på annat när det är som värst. Nu efteråt kan man bara konstatera att man haft en jävligt felprogrammerad hjärna..

  Dag 15 – 40, den grå vardagen:
  I princip samma som dag 5 – 14. Fysiskt börjar man dock märka positiva förändringar som att somna bättre på kvällen, lägre blodtryck, lugnare puls. Fysiskt kan man säga att man mår mot förväntningarna rätt bra, riktigt bra. Psyket börjar dock undermedvetet tynga och bryter sakta men säkert ner en. Vissa dagar känns lättare än andra men i övrigt är det bara elände. Man har förlorat sin bästa vän (snuset), hur skall man nu koppla av efter jobbet, eller prestera på jobbet? Allt känns bara hopplöst. Man har dopat sig med övernaturliga mängder dopamin tidigare och hjärnan tvingas nu omprogrammera sig och generera dopamin på naturlig väg. Runt dag 40 tror jag dopaminnivåerna är som lägst. Runt dag 40 är också en period då de flesta slutasnusa försöken går i graven och snusningen återupptas. De som misslyckas känner att de gett sitt allt, de kan inte sluta snusa, de har för svag karaktär, livet är inte värt att leva utan snus m.m. Snustrollet har övertalat dem att börja igen.

  Dag 40 – 70, Same shit different day:
  Fysiskt mår man bra men men… har fallit här förut. Den grå vardagen ger inte med sig utan det känns som om man sjunker djupare och djupare ner i det psykiska moll-träsket. Nu som då kommer också ena sjuhelvetes fysiska bakslag. Några obetydliga saker som att man inte hittar telefonen kan trigga ett enormt snussug. Man är så pass mör i det här skedet att det känns som om man slutat i en evighet men skiten tar aldrig slut. Skit bara kommer och kommer tillika som snustrollet säger ”Jag sa ju det, du kan inte leva lyckligt utan snus” ”Bara börja igen så slipper du hem igen” ”Andra kanske kan sluta och få ett normalt liv, men inte du, det kommer aldrig gå”.

  Dag 70 – 90, Gråa vardagen fortsätter men med stora inslag av positiva effekter:
  Vid det här laget har man upplevt många dagar där man känt att beslutet att sluta snusa var det bästa man gjort. Att vakna på lördag morgon, fräsch i munnen utan en tanke på snus. Det om något är overkligt. Men nu är det faktiskt verklighet. Det finns dagar då man inte ens märkt att man slutat, utan först på kvällen kommer man på det. För min del var det runt dag 90 som dessa dagar blev flera och flera. Har hört att det tar i genomsnitt runt 90 dagar för hjärnan att degenerera nikotinreceptorerna. Hjärnan är rätt snabb att förändra sig med tanke på förutsättningarna, man har ju dopat den med centralstimulantia i X-antal år.

  Dag 100+, Outphasing:
  Jahapp här är man nu och snusbegäret är i praktiken borta. Man tänker fortfarande dagligen på snus men karaktären har ändrat. Nu vet man att det går att leva lyckligt utan snus. Faktum är att det nya snusfria livet är så jävla mycket bättre än det gamla. Detta är något man omöjligt kunde tro på under de första dagarna/veckorna av resan. Men sant som fan är det, men nu väntar det okända. Vad jag läst så borde det vara nerförsbacke med några enstaka fall av snussug. I det här skedet får man väl klappa sig på axeln, man har ju gjort det omöjliga. Nu gäller det bara att aldrig få i sig nikotin igen.

  som svar till: Min dagbok #90554

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (386 dagar när inlägget skrevs)

  Sluta med papperstussarna och Onicon, du är redan fri 🙂 Tänk på hur jävla bra det är att vara fri från skiten!

  som svar till: Sista försöket #90396

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (327 dagar när inlägget skrevs)

  Bra jobbat Bark!

  I samband med att man slutar snusa kommer ofta ändrade levnadsvanor med på köpet. Kom ihåg att se långsiktigt, att gå ner i vikt är ett kapitel i sig och vad vågen visar en månad i framtiden är oftast orelevant.

  mvh. Jaeger

  som svar till: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90372

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (313 dagar när inlägget skrevs)

  44 år med Ettan lös. Din dagbok har varit min största inspirationskälla, är dig evigt tacksam. Tackar ödmjukast och god jul!

  som svar till: 200 dagar, det gick. #90342

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (302 dagar när inlägget skrevs)

  300+ dagar, jihuu 🙂 Har senaste 3-4 dagarna ägnat mycket få tankar åt snuset, hade tänkt posta här på dag 300 men glömde bort det. I överigt går det nu relativt lätt.

  som svar till: Till er som varit snusfria ett tag #90258

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (258 dagar när inlägget skrevs)

  Bara att hålla ut, skitet skall ur systemet och det tar tid. Nikotintuggummin m.m bara drar ut på eländet. Det viktigaste för mig var att förstå på djupet att man enbart romantiserat snuset just pga. man varit beroende av det. Flugfiske, öl med polarna m.m går exakt lika bra om inte bättre utan snus. Det tar bara tid att förstå det. Var envis och Lycka till!

  som svar till: Livet utan… #90140

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (203 dagar när inlägget skrevs)

  Det finns inget att vara sugen på längre, ditt nikotinberoende har släppt för länge sedan. Det du upplever är enbart en illusion.

  som svar till: Nu ska det ske! #86844

  jaeger
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-02-09
  1273 dagar sedan
  (-469 dagar när inlägget skrevs)

  Intressant historia 🙂 Känner igen mig en hel del i den.
  Känner även igen att i början av nikotin karriären piggar nikotin upp på morgnarna. Detta övergår dock i något skede till det motsatta. Nu som nikotinfri känner jag mig mera utvilad och pigg än på år och dar med snuset.

  10 dagar, bra kämpat, bara att knega vidare 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)