Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: 44+0 dagar. #73876
    IdaUs
    Medlem

    Starkt jobbat! Abstinensen försvinner snart så ge inte upp! Försök att hitta något som hjälper dig när det känns som värst, t.ex. träning eller tuggummi. Halka inte tillbaka nån gång. Det är så lätt att tillåta sig fler gånger. Jag har slutat ett flertal gånger tidigare och halkat tillbaka just på grund av att jag tillåtit mig en snus, som blivit till en dosa, och sen är jag fast.

    Själv är jag snusfri sedan två månader och det går bra med abstinensen, trots att jag trodde att jag var döende i början. Snusar dock ett nikotinfritt som heter kickup och har väl tänkt att fortsätta med det tills jag reser bort i januari, sen är det slut med det också.

    Lycka till!! Du är jätteduktig!

    som svar på: Dag 2, ångest och tårar #73819
    IdaUs
    Medlem

    Tack allihopa!

    Vad skönt det känns att höra från människor som vet hur det känns att sluta snusa! Andra har svårt att förstå hur jobbigt det faktiskt är, och kan tycka att det är ett löjligt problem. Visserligen är det självförvållat och inte världens ände men… Ibland känns det så :)

    Nu är det helg och jag stannar inne för att inte lockas till tobak så här i början. Suget har redan minskats rätt rejält, men ibland kommer det fram och då ordentligt. Då är det bara att slänga in ett paket tuggummi i munnen och vänta ut stormen.

    Annars har jag varit helt utan nikotin i fem dagar och på söndag, när jag hållit upp i en hel vecka ska jag fira ihop med min syster och hennes sambo.

    Det känns otroligt skönt att vara på rätt spår och jag känner mig mycket fräschare och är stolt över att ha satt igång med att jogga.

    Finns det förresten någon som vet om det finns nikotinfria cigaretter? När jag festar så kan jag aldrig hålla mig borta från cigg, och om jag är förberedd med ett bättre alternativ så kanske jag klarar mig även om jag är på fest. Tacksam för tips!

    Hoppas att det går bra för er andra! Det är bara att kämpa på, ingen annan kan göra det åt en!

    Trevlig helg!!

    som svar på: Dag 2, ångest och tårar #73815
    IdaUs
    Medlem

    Kväll, dag 2.

    Känner ett starkt behov av att skriva av mig. Dagen har varit förjävlig i skolan och jag kunde inte riktigt hantera människor, eller att lyssna under föreläsningen.

    Hittade det nikotinfria snuset Kickup på hemköp vilket är mycket bättre än Onico. Det känns som att ha en snus under läppen, en känsla jag inte lyckades få med Onico, och mådde helt plötsligt mycket bättre psykiskt.

    Tycker själv att jag är rätt patetisk med hur påverkad jag är av att sluta snusa, och har bestämt mig för att göra allt jag kan för att det ska gå lättare. Har läst på många ställen att träning hjälper till att dämpa suget så jag gick ut och joggade! Det har jag inte gjort på väldigt många år, men det gick väldigt bra, tro det eller ej, och jag mår otroligt bra nu i efterhand. Ska ta en power walk imorrn också.

    Ska även försöka att inte ge efter för sötsaker när suget tilltar. Av erfarenhet så blir jag ju extra sugen på snus efter att jag ätit nåt gott, och ”efter maten”-snusen var ju favoriten. Jag tror att morgondagen blir lite lättare då ”suget efter snus”-känslan inte är färsk längre.

    Håller tummarna och kämpar på!

    som svar på: Istället för nikotintuggummi.. #73707
    IdaUs
    Medlem

    Förra gången jag slutade snusa så klippte jag sönder tepåsar och vek ihop till bra storlek och slängde upp under läppen. Det funkade väldigt bra när jag var hemma och suget tog över.

    Har även fått tips om ett uppiggande snus som heter kickup. Ska köpa det i eftermiddag.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)