iceman

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #91874
    iceman
    Medlem

    Dag 1728: Mer än fyra år utan snus. Inget sug. Dubbelslagen på hjärtat som jag hade tidigare när jag snusade försvann och har inte återkommit.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #91720
    iceman
    Medlem

    Dag 1575: Inget sug.

    Ett tips till alla slutare. Börja inte sluta på semestern. Du kommer må dåligt och blir odräglig bland nära och kära. Välj en vanlig långhelg att sluta. Gärna då du kan vara mycket för dig själv. Alla mina tidigare ”sluta-på-semestern” försök misslyckades.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #91157
    iceman
    Medlem

    Dag 1342. Inga nyheter är goda nyheter. Inget sug, ingen abstinens men som alltid bara en snus från katastrof.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90906
    iceman
    Medlem

    Dag 1209 and counting. Inga problem med sug men är alltid på min vakt. Livstidsprojekt att sluta snusa fast nu känns det bara bra.

    som svar på: En gång för alla #90743
    iceman
    Medlem

    Stort grattis Mumintrollet. Med över 1000 dagar tillhör du numera veteranerna. Starkt jobbat! För det är hårt arbete att sluta snusa.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90714
    iceman
    Medlem

    Dag 1094: Inte här på forumet så ofta. Har passerat 1000 dagar med råge och på lördag blir det 3 år. Fortsätter följa min regel No.1 att aldrig, aldrig festsnusa eller ta ”bara en”. Fortfarande visst psykologiskt sug efter tankning när jag kör bil. Men det släpper på någon minut om jag bara startar och kör på.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90462
    iceman
    Medlem

    Dag 1004. 1000 dagar passerade. Ett stort delmål. Slutmålet är att resten av livet ska förbli nikotinfritt. Det går att sluta, det är värt det men det kräver en kraftansträngning.

    mic: jag ”slutade” många gånger innan jag till slut lyckades. Efter varje misslyckat försök tar det minst ett par månader att samla mental kraft igen. För det hänger mer på mentala delen än fysiska. Du måste sikta på 100 dagar som delmål då suget börjar släppa. Tiden 4-8 veckor kan vara riktigt jobbiga. Livet känns bara grått och tråkigt då. Men sen blir det bättre.

    jaeger: jag är så sällan inne här men god fortsättning!

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90366
    iceman
    Medlem

    Dag 974: På väg mot delmålet 1000 dagar.

    Ska dela med mig av en erfarenhet. Det allra värsta för min hälsa (blodtryck, puls och allmänt välbefinnande) var när jag periodsnusade. 4 dagars uppehåll, intensivsnusa 3 dagar, 2 dagars uppehåll, snusa 4 dagar o. s. v. Blodtryck och puls hoppade rejält upp och ned. Även när jag inte snusade. Blodsockret hoppade också upp/ner vilket kändes konstigt. Matt ibland. Eftersom jag förde snusdagbok + hälsodagbok månaderna innan jag slutade snusa har jag allt svart på vitt. Blodtryck + puls mättes varje dag. Jag mådde klart sämre som periodare än när jag snusade på heltid.

    Det stora förbättringen av hälsan kom några veckor efter jag helt slutat snusa. De fysiska värdena blev snabbt bättre. Den psykiska abstinensen (nog så jobbig) tog 100 dagar innan den försvann till en behaglig nivå.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90233
    iceman
    Medlem

    Dag 911: Tre månader sen jag var här senast. Inget speciellt sug efter svarta guldet. Siktar på nästa delmål som är 1000 dagar. Slutmålet är aldrig mer snus. Det gäller att inte bli övermodig och smaka när någon vill bjuda.

    Vilket oerhört starkt nervgift nikotin är, mer beroendeframkallande än heroin. Tog jag ”bara en” snus nu skulle jag vara fast igen.

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #90026
    iceman
    Medlem

    Dag 815. Får fortfarande snussug speciellt när jag tankar bilen eller när några bredvid mig tar prillor. I bilen har jag också vanliga tuggummi tillgängliga för säkerhets skull. Men snusattackerna nu är inte så svåra. Min taktik som fungerar bra är att vänta ut det hela. Efter 1 – 2 minuter glömmer jag bort det hela. Vilken skillnad mot de första hundra dagarna då en attack kunde vara i timmar och vara svår.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)