himmelstrutz

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Tiden är inne #98243
  himmelstrutz
  Deltagare

  Nu närmar du dig året Ziid. Grattis i förskott! Inte snubbla på målsnöret nu:)

  som svar på: Cold turkey #98242
  himmelstrutz
  Deltagare

  Dag 255, oj vad tiden går!

  Nu har jag varit inaktiv längre tid än vad jag varit aktiv på detta forum. Det är positivt. Det som är negativt är att kampen fortsätter. Varje dag! Papperstussarna fortsätt åka in och ut. Jag bli helt enkelt inte av med det skitbeteendet. Är som en högre makt som styr mig. Kanske ”den osynliga handen” som ekonomerna talar om. Det är en ständig dragkamp med snustrollet. Jag är något starkare än så länge. Men jag inser att uthålligast vinner till slut.

  Vikten ligger stabilt på 10 kg + sedan jag spottade ut. Vill ogärna börja snusa igen av hälsoskäl. I morgon skall jag böja träna. Dagboken är mitt vittne.

  Fortsättning följer..

  som svar på: Tiden är inne #98116
  himmelstrutz
  Deltagare

  Nu sladdar jag in från sidan. Var ett tag sedan jag var aktiv här inne. Har inte känt behovet riktigt, förrän nu. Våra planeter står i samma läge tycks det. Jag har också en dipp. Har inte riktigt ”hittat hem” ännu. Stark i anden men svag i köttet. River av flera tussar om dagen från hushållspappret.

  Var på fest förra helgen. Värden berättade att hans första ÅR (= 365 dagar!) var hemskt. Det i sig gav hopp. Jag ger det 1 år jag med!

  Tror många av oss känner igen tankarna. Några andra tankar som kan läggas till listan är:

  – Visst funkar livet utan snus, men handen på hjärtat nu; det ÄR lite tråkigare.
  – De där extra kilona du dras med sedan du slutade är inte heller så nyttiga (gäller kanske bara mig).
  – Tänk vad många fina minnen jag har med snusen och hur den utgjort kronan på verket många (tusentals) gånger.

  Har trots ovan inte heller för avsikt att börja. Bra att du delar med dig av de jobbiga stunderna också. Vi kämpar på och håller garden uppe.

  som svar på: Helt färdig med skiten…. #98056
  himmelstrutz
  Deltagare

  Stort GRATTIS Lurarn! Du känns supermotiverad. Snart räknar du tiden som snusfri i år.

  Glad påsk!

  som svar på: Cold turkey #98044
  himmelstrutz
  Deltagare

  Dag 109: kära dagbok. I natt hade jag en otäck dröm. Drömde att jag gick omkring med en full dosa Knox i fickan. Landskapet jag vandrade i var vackert och lite trollskt. En osynlig kraft som var mycket starkt viskade till mig att lyfta fram dosan, väga den lite i handen, bända av locket och trycka upp en dubbel portion. Tror den åkte in på höger sida. Först smakade det ingenting. Efter en stund blev jag snushög. Men hela tiden hade jag en stark obehagskänsla. Här har man hållit upp i dryga 3 månader tänkte jag. Det var väl ändå jävligt dumt och onödigt!

  När jag vaknade fick jag gnugga mig i ögonen och fundera på vad som var dröm och verklighet. Lika obehagligt som det var i drömmen lika lättad blev jag när jag till fullo förstod att det aldrig hänt.

  I går hade jobbet skickat hem ett stort påskägg (strutsägg) fyllt med godis. Jag gick och tjuvade på det hela kvällen. Måste varit det tvångsmässiga beteendet som fick mig att drömma så hemskt.

  Lärdom: akta er för påskäggen om ni vill sova gott om nätterna!

  som svar på: Tiden är inne #98012
  himmelstrutz
  Deltagare

  Ett förskottsgrattis till 200 dagar!

  Vilket sammanträffande med dosorna; Jag hittar 1 dosa några dagar innan 100-dagars firandet och du 2 dosor innan 200-dagars firandet. Vi får akta oss inför 1-årsdagen. Kanske ramlar ner 1 stock från 5 våningen.
  Att göra en Himmelstrutz kanske blir ett etablerat ord här på forumet. Lika själklart som ”snusnostalgi”, ”dubbel mullbänk” eller att ”göra en kall kalkon”.

  som svar på: Cold turkey #98011
  himmelstrutz
  Deltagare

  Dag 101: Tack Lurarn. Där satt den! 100 dagar avklarade. Med lite råge dessutom. 101 dagar om vi skall vara petiga. Fick dock, dagen till ära, en (kort) släng av snusnostalgi. Kände att jag saknade ”något” som kunde toppa den goda smaken efter kaffeslurken. Den känslan kommer och går, men idag var den lite kraftigare än vanligt.

  En intressant sak är att jag inte blivit särskilt sugen på snus i samband med öl/-vindrickande. Det trodde jag skulle bli det stora stresstestet. Men icke. Kanske är garden uppe och psyket rustat till max i sådana situationer. När snustrollet kommer flygande i hjärnvindlingarna och ser att han måste bryta sig in i Fort Knox först ger han upp direkt. Fort Knox var kanske ingen jättebra analogi när jag läser hur det stavas. Just det, det är kanske där han bor, snustrollet?! Det är därför belägringen tar sån jäkla tid. Han har bunkrat upp och lever gott därinne:)

  Vi kör på. Nästa mål 150 dagar!

  som svar på: Okynnessnusande/slentriansnusande #97987
  himmelstrutz
  Deltagare

  ”Njutningen med nikotin är ju att bota abstinens, inte direkt någon vällustkänsla i sig.”

  – årets citat!

  som svar på: Cold turkey #97986
  himmelstrutz
  Deltagare

  Dag 96: igår hände något mycket obehagligt. När jag öppnade handskfacket i min frus bil rullade det ut en full dosa Knox white Blue. Hade fullständigt glömt av att jag kastat in den där för dryga 3 mån sedan. Jag insåg såklart att jag måste bli av med den. Fort! Att greppa tag om dosen gav mig samma känsla som jag tror att Gollum ( sagan om ringen) fick när han hoppade runt nere i grottan och plötsligt hittade sin ring (MY PRECIIOUS) i det grunda vattnet.

  Vad gör man nu då? Titta höger och vänster, höger vänster en gång till. Bra, ingen ser. Av med locket nu. Vrid av det bara och lukta lite grann. Det var inte en liten sniff heller. Mer likt det djupa andetag som matadoren, i tjuren Ferdinand, gör när han luktar på en bukett blommor som den vackra senioritan kastade ner. Doften fick även mig att lyfta och lämna jordskorpan för ett kort ögonblick. Blev nog helt salig i blicken.

  Som sagt var, det gillras fällor för oss överallt. Det var på håret men jag klarade testet även denna gång…

  som svar på: Helt färdig med skiten…. #97985
  himmelstrutz
  Deltagare

  Grattis lurarn! Det är bara framåt som gäller nu. Aldrig titta bakåt! Snart firar du också 3 mån!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)