edik

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Vill sluta – abstinens! #76414
    edik
    Medlem

    Hej igen!

    Efter några misslyckade cold turkeys så köpte jag nikotinplåster. Gick direkt på 14mg/24h (istället för 21mg som folk rekommenderat) och mår faktiskt okej. Det är jobbigt såklart, går upp och ner, men jag överlever. Köpte några 21:or som jag klippte i två delar, så tänkte först gå ner på 10.5mg och sedan till 7. Planerar sedan att köra på 3.5g någon vecka.

    Använde Onico första dagen men slutat med det också för att få bort vanan.

    Är det någon mer som trappat ner så långt (till 3.5mg eller lägre) med plåster? Hur pass kraftig abstinens kan jag förvänta mig när jag går från 3.5mg eller lägre, till inget nikotin alls? Jag förstår att det känns om man går från 7mg till inget nikotin alls, därför tänkte jag trappa ner ännu lägre.

    som svar på: Vill sluta – abstinens! #76410
    edik
    Medlem

    Kan absolut tänka mig Champix, fast vill ge det några ordentliga vanliga försök först. Antar att det är receptbelagt? Kan man bara knalla in på en vårdcentral och be att få det utskrivet?

    Jag hade tänkt köra plåster under natten, och trappa ner på plåstren (styrkan) enligt anvisningarna. Inte för att jag inte orkar med abstinensen, men för att kunna sova ordentligt.

    Kanske kan det iaf lära mig att hantera abstinensen, och dessutom får jag relativt god sömn.

    som svar på: Vill sluta – abstinens! #76407
    edik
    Medlem

    Problemet är egentligen inte hur jag mår, jag förtjänar lite plågande, utan snarare att jag inte har möjlighet att ligga vaken hela nätterna. Att bara sluta tvärt hade tveklöst varit det bästa, men kommer inte ha möjlighet till det under det närmsta halvåret.

    som svar på: Vill sluta – abstinens! #76405
    edik
    Medlem

    Tack för svaren! Avvaktar nog lite med Champix, det känns som den sista lösningen.

    Jag kan ofta ta min sista snus på kvällen, förhoppningsvis lyckas somna utan, och sedan gå hela nästa dag utan att ta någon. Men sedan blir det problem när jag ska sova, kan utan problem ligga vaken hela natten, vilket inte funkar så bra ihop med resten av livet.

    Jag har funderat på att köra med relativt svaga nikotinplåster under natten när det behövs. Kommer detta att ta mig tillbaka till ruta 1 varje morgon, eller kommer det kännas lättare och lättare?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)