Vilken del av snus är du mest beroende av?

Välkommen! Forum Allmänt Vilken del av snus är du mest beroende av?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68274
  Anonym
  Inaktiv

  Jag har funderat på en sak rätt länge nu och vill gärna höra hur det är med er i den frågan.

  Jag har/hade snusat i åtta år ungefär innan jag bestämde mig för att sluta (igen, men på riktigt den här gången) för snart två dygn sedan. Förra gången jag skulle sluta lyckades jag hålla mig borta från snus i cirka en månad och det gjorde jag med hjälp av Onico och liknande låtsas-snus.

  Jag är ganska säker på att mitt beroende sitter i rutinen och inte i nikotinet. Det är känslan av att ta en påse av egentligen vad som helst ur en dosa och stoppa upp under läppen som är mitt beroende. Jag har aldrig tyckt om smaken av snus, inte ens lite. Det smakar rätt vidrigt tycker jag, men känslan av att ha någonting under läppen som bränner lite lätt är riktigt skönt.

  Därför är min metod den här gången att köra på nikotinplåster och successivt trappa ner i styrka, men helt utan någonting under läppen. Jag vet ärligt talat inte om jag ens behöver nikotinplåstret, det kan vara så att det är mest en sak jag använder för att övertyga mig själv om att jag verkligen inte behöver annat nikotinintag tills jag blivit av med ovanan att ha saker under läppen.

  Hur är det med er? Var sitter ert beroende?

  #74652
  henkeohenke
  Keymaster

  Hej Leohaha! Personligen tror jag att beroendet är en kombination av vanor och att frånvaron av snus orsakar lite kemiska förändringar i hjärnan. Jag är också övertygad om att inställningen till det hela påverkar hur man upplever att sluta extremt mycket. Man tenderar nog ofta att ställa in sig på att det kommer bli sjukt svårt, när man egentligen hade tjänat på att övertyga sig om att det kommer bli lätt. Det är min teori iallafall.

  #74653
  henkeohenke
  Keymaster

  Det är ju ibland som du skriver att man ofta upplever att det är skönt att ha något under läppen när man slutar, Det är just det jag menar, rent nikotinmässigt tillför det ju inget, men det kanske ändrar tankarna lite och därför underlättar lite.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.