Tar gärna emot lite pepp på denna "resa"

Välkommen! Forum Dagbok Tar gärna emot lite pepp på denna "resa"

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #92177
    Mange75
    Medlem

    08:34 i dag, för sju minuter sedan så tog jag ut mina prillor (kör två åt gången och har gjort i åratal). Dosan är helt nyöppnat men jag kände att ”Nä, jag vill inte vara den här personen längre, som snusar”. Jag älskar att snusa och har gjort det nu i 30 år, började när jag var 15 med lössnus och gick för kanske 20 år sedan över till portionssnus. Har snus inne egentligen hela dygnet utom då jag äter men va fan, jag vill inte längre.

    Pengar, det kostar säkert 12 000 per år att snusa och det skulle jag kunna göra något roligare för och tänk vad skönt att inte behöva fundera på om jag har snus i dosan, om kiosken hinner stänga, om jag har med tillräckligen många dosor på en resa osv osv.

    Hälsa, som många andra laster antar jag så kommer de negativa effekterna först efter många års användande men även om snusandet är mindre skadligt än rökning så är det ju ingen nyttig last vi har.

    En annan sak, jag har tre barn i låga åldrar, signalen jag sänder dem genom att sluta med något negativt är en signal jag mycket hellre skickar än den jag skickar genom att fortsätta med detta beroende. Vill inte heller se mig som en person med ett beroende men visst har jag det. Tänkte att om jag skriver lite här och kanske eventuellt får lite pepp eller respons så kanske det blir lättare att verkligen hålla ut den här gången. Tänker börja dricka vatten för att distrahera mig när suget sätter in, jag dricker sällan vatten under dagen utan det blir te och snus, slutade med kaffe för snart ett år sedan och det gick bra. Magen kändes inte så bra efter 30 års kaffedrickande så jag tänkte att jag testar att sluta och efter två dagar var magen bättre och kanske är det så att om det känns positivt i kroppen med att sluta även med snusandet så kommer det vara lättare att hålla sig fortsatt motiverad.

    Jag vet inte vad effekterna kommer att bli, räknar med dåligt humör och ont i skallen men det måste ju upphöra någon gång…I hope.

    09:00 och jag har varit snusfri i 26 minuter. Inte jätte ofta så varit fallet de senaste årtiondena. Dags att hämta vatten…

    På återhörande
    //Mange

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.