Sömn, humör och allmän förmåga

Välkommen! Forum Allmänt Sömn, humör och allmän förmåga

Etiketter: 

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #91646
    Ignatius
    Medlem

    Jag började trappa ner med hjälp av plåster för snart två veckor sedan och är helt nikotinfri sedan fem dygn. Jag har ingen direkt abstinens och är mycket motiverad att vara utan nikotin. Mina återfallit efter tidigare snusstopp har varit medvetna beslut för att slippa trög mage och viktuppgång. Dessa problem återstår väl att få denna omgång. Jag är beredd.

    Det jag inte varit beredd på, och som jag aldrig tidigare upplevt, är de problem av mer psykisk karaktär som uppstod redan under nedtrappningen. Jag har varit otroligt nedstämd och superirriterad (stackars min man – som dessutom själv har slutat snusa samtidigt). Nedstämdheten är lite, lite bättre, men jag har enorma sömnproblem, som inte alls verkar gå i rätt riktning. Jag somnar lätt, men vaknar efter ett par timmar, pigg som en mört. Jag lyckas oftast somna om efter en stund, men sover sedan bara någon halvtimme i taget. Jag har dessutom blivit generellt rätt korkad och har svårt att fatta – på ett ovant och högst påtagligt sätt. Ibland upplever jag nästan någon form av minnesluckor. Detta började redan under nedtrappningen och före sömnproblemen, så jag ser det inte som sömnbristrelaterat.

    Jag har läst att många drabbas av sömnproblem liknande mina, men har ingen bra bild av hur länge detta ska pågå. Kan någon bistå med inspel och lite pepp vore det trevligt.

    Jag motionerar, kör avslappning, äter bra osv. Jag vill inte ha sömntabletter utskrivna. Men kanske det finns något naturläkemedel som inte är beroendeframkallande?

    Nu ska jag försöka sova nån timme till.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.