Snuta slusa

Välkommen! Forum Dagbok Snuta slusa

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #91044
    Akira
    Medlem

    35 år, kvinna, inte svensk men har bott i Sverige i lite över 5 år nu. Snusat i ca. 3-4 år, lyckats sluta under några kortare perioder, graviditet och amning men sen börjat igen. Jag använder snuset som en slags krycka för att hantera stressfullt jobb, samman med frustrationen och tröttheten man upplever ibland (eller hela tiden) som småbarnsförälder. Ibland känns det som jag verkligen, verkligen behöver nikotinet för att klara av allt, och jag måste vara dum att tänka att jag kan sluta vid precis den här tidpunkten i mitt liv…

    Jag rökte under en kort period när jag var yngre (ett paket pr. dag nästan, när jag var 21-22 år) men lyckades sluta utan några större problem. Snus har varit mycket svårare att sluta med, otroligt starka abstinensbesvär, tomhetskänsla… och att man kan göra det i smyg, utan att det syns eller luktar så mycket. Skäms för att snusa och dolde det för familjen (maken) i några år, skäms också på jobbet och försöker göra det mycket diskret.

    Är inne på dag 12 nu, 11 dagar är mitt tidigare rekord när jag försökte sluta för några månader sen. För några veckor sen nådde jag dag 9, sen var det öl med en kompis och vips…. Det känns som jag har hållit på med att sluta nu on/off i flera veckor, oändlig skam och abstinenssymptom. Så otroligt dumt. De fysiska symptomen som jag upplever: ont i ögonen (bakom ögonen också), yrsel, pirrig känsla och smärta i munnen och tänderna, svullnad i halsen (nästan svårt att andas).

    Det har varit jättejobbigt i dag och i går, stort sug och koncentrationssvårigheter, är ledsen och rastlös, känns som jag inte kan jobba alls. I går bestämde jag faktiskt att gå ut och köpa snus, men gjorde det inte. Eftersom jag hade redan ”fuskat” i huvudet så kändes det hela så konstigt, jag var inte stolt över mig och suget bara fortsatte och blev värre… Det enda som hjälpte mig i går var att läsa i forumet, att se hur andra har kämpat genom tuffa perioder och inte gett upp.

    Jag vet att forumet inte är så aktivt men jag hoppas att det hjälper att skriva, och roligt om någon orkar läsa.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.