Snuset är en del av mitt tvångssyndrom. Måste sluta.

Välkommen! Forum Allmänt Snuset är en del av mitt tvångssyndrom. Måste sluta.

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Galenpannan 1 år, 4 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #91471

  E.m.p
  Medlem

  Behöver skriva av mig. Känns som om jag har en lite annorlunda anledning att sluta.
  Efter en traumatisk händelse i mitt liv drabbades jag av utmattningssyndrom med efterföljande psykiska syndrom. Bland annat tvångssyndrom.
  Jag har djur hemma och nikotin/snus är en livsfara för dem att få i sig. Vilket har satt sig i min hjärna. Jag kan kolla av golven, bänkar, soffan osv för att se om jag ”tappat” snus. Trots att jag vet att det är omöjligt, har alltid dosan i en låda i köket och tar endast en prilla där och spottar ut den i toan varje gång. Katterna flyr dessutom som ett skott om de luktar på snus, även använd prilla så rent logiskt är det ju en väldigt liten risk att de skulle få i sig det.

  Inser hur ohållbart det är, jag kan inte ligga i soffan och slappna av utan att få för mig att jag tappat snus, skulle aldrig kunna lägga mig i sängen med en snus inne och har till och med problem med att diska ifall jag skule tappa ut snus på något.
  Ni hör, fullständigt galen. Får hjälp med tvånget i sig, de andra tvången som dök upp var lättare att göra sig fri ifrån men det här är ju ingen påhittad fara utan äter djuret snus är det farligt på riktigt.

  Så jag måste sluta. Jag har brukat nikotin i 14 år ungefär. Först rökare, sen cigg plus snus, men slutade med cigg 2017. Nu är det snuset kvar. Jag har tänkt att sluta tidigare, men inte känt något måste som jag gör nu.

  Har två dosor kvar. Ska trappa ner lite varje dag tills de är slut. Sen är det bara att härda ut. Läser om alla abstinensbesvär osv, men känner att det helvetet och stressen jag har dagligen idag är värre. Jag längtar tills jag kan lägga mig på sängen igen utan att behöva drabbas av rädslan att jag tappat snus där. Jag vet att det är hjärnan som spökar, men det hjälps inte.

  Det är frustrerande att vara beroende av något som begränsar mig så mycket att jag inte kan slappna av i mitt eget hem. Ska göra mig fri ifrån det beroendet.

  #91472

  doktorsnus73
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-01-29
  611 dagar sedan
  (103 dagar när inlägget skrevs)

  Har du tagit upp snustvånget med den som behandlar dig? Många människor har ju tvång avseendet något som faktiskt är farligt; glömma plattan på( huset brinner ned) , tvätta sig ( kan ju bli mycket sjuk av att vara ohygienisk). Givetvis är det ju bra att sluta snusa men tror att risken är stor att du får en ny inriktning på ditt tvång när du slutat.( prillor /fimpar på marken utomhus? Tvång handlar ju aldrig om adekvata riskbedömningar utan om ritualiserade handlingar i syfte att undvika ångest. Behandlingen är ju inte att ta bort möjligheterna till att utföra handlingen. Stänga av vattnet hemma, ej köpa tvål. Ta bort spisen, slänga alla knivar mfl mfl.
  Givetvis tycker jag det är bra och hejar på dig i ditt slutande, finns inget som är bra med snus. Men du skall göra det för att du vill bli kvitt snuset.

  #91473

  E.m.p
  Medlem

  Jag har tagit upp det och det är det som jag inte kan behandla själv. Allt annat tvång som dök upp kan jag hantera.

  Tanken var att sluta i samband med ciggen, men så hände allt annat i livet och läkare avrådde att sluta just då. Känns som det är dags nu.

  Kedjesnusat tidigare, idag har jag haft prillan inne 15 minuter sen avvaktat 3 timmar innan jag tagit en ny. Ska fortsätta så. Minska tid inne och öka tiden i mellan. Att avsluta tvärt tror jag inte fungerar för mig. Testade med pappertuss efteråt för att få känslan under läppen och blev imponerad, vad lättlurad hjärnan är.

  #91481

  Galenpannan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-10-28
  1069 dagar sedan
  (565 dagar när inlägget skrevs)

  Hej där!

  Kan bara tala för mig själv. Slutade för 1,5 år sen.
  Har alltid varit en orolig själ med pirr i kroppen och ibland drabbats av lite ångestkänslor etc.
  Sedan jag slutade med snus är kroppen otroligt lugnare och någon ångest har jag inte sett röken av.

  Jag är helt övertygad om att snus (nikotin) kan ha negativ inverkan på psyket.
  Du pratar om tvångstankar etc, något jag inte har erfarenhet av. Jag tycker dock du ska testa och se om det blir bättre rent allmänt då jag är övertygad om att nikotin ökar stressnivån i kroppen rent generellt.

  Bered dig på ett rent helvete så fixar du det, det gjorde jag !

  Lycka till 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.