slutsnusat för sista gången

Välkommen! Forum Dagbok slutsnusat för sista gången

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #96755
  slutsnusarn
  Deltagare

  Jag har vid flera tillfällen haft uppehåll från snusandet men alltid fallit tillbaka efter någon månad. I flera år har jag gått runt och ”hållt på och slutat” i mitt huvud. Den här gången måste det vara på riktigt.

  Jag testar därför också nu att skapa en dagbok här efter att ha blivit taggad av alla er som lyckats sluta på riktigt. Nu tar jag rygg på er. Är inne på dag 7 nu, slutade cold turkey. Jag har varit grinig och extremt sugen på snus under veckan. Det värstavärsta börjar lägga sig. Men det är nu det svåra börjar- snustrollet lurar alltid runt hörnet. Mer träning och ingen alkohol ska ta mig igenom de första månaderna. Det ska gå den här gången, nu kör vi!

  #96756
  Ziiid
  Medlem

  Din historia påminner mycket om min egen, dvs, ett antal ”halvhjärtade” försök att sluta samt ständiga tankar på att faktiskt sluta. Jag gör också en cold turkey och är inne på dag 19. Jag tycker träningen hjälper extremt mycket verkligen och det här forumet är så jävla bra! Läs dagböcker från andra, ta tips, skriv av dig osv. Man känner sig inte ensam och det finns många lyckade resor att läsa om.

  Du vet säkert vad som väntar från tidigare försök men efter 15 dagar tycker jag det börjar gå lättare så kämpa på! Dessutom måste den mest självklara frågan (vill du sluta snusa?) ha ett tydligt och övertygat svar i form av ett ”JA” med stora bokstäver. Själv har jag inte riktigt velat tidigare men nu har jag bestämt att det är slut med snus för min del.

  #96760
  slutsnusarn
  Deltagare

  Tack för pepp Ziid! Den här gången klarar vi det!

  9 dagar nu! Helgen har varit de lättaste dagarna hittills efter en tuff fredag. Då satt jag hemma själv med en tenta hela dagen och kom tillbaka till tanken att jag skulle koncentrera mig bättre med snus (=jag klarar ingenting utan snus). Men jag var förberedd och det var inte nära att jag gick och köpte mig en dosa. Och det gick ju bra! jag fick den gjord, och efter det har det varit nerförsbacke under helgen och jag känner att humöret börjar bli mer stabilt.

  Ny vecka och jag tar det dag för dag nu. Beslutet att sluta känns fortfarande självklart och jag minns fortfarande de negativa konsekvenserna av snuset. Det läskiga är när det börjar försvinna. Jag saknar inte abstinensen på morgonen, huvudvärken på eftermiddagen efter för mycket snus, det eviga plågandet med att börja och sluta snusa, sömnryckningarna på kvällarna, sårigt tandkött.

  #96763
  Ziiid
  Medlem

  Helt rätt! Påminn dig om nackdelarna… Det här kommer du att fixa! 🙂

  #96765
  Snuskalkon
  Deltagare

  Grymt jobbat. Är i samma sits som dig med att slutat/börjat/slutat/börjat… Denna gången klarar vi det! Kämpa 🙂

  #96768
  slutsnusarn
  Deltagare

  Dag 11 som snusfri.

  Lättare dagar på sistone. Drömmer fortfarande mycket om snus och det tar upp mycket tankar fortfarande. Känner mig dock stark och är taggad på att få räkna dagar i snabb takt nu. Snart 2 veckor!

  #96782
  slutsnusarn
  Deltagare

  Dag 12 utan snus.

  Igår var det kämpigare. Var ute och drack öl på kvällen och många snusdosor åkte fram på bordet bland de jag var ute med. Jag höll mig till alkoholfri öl, och det ska jag nog fortsätta med ett tag till i de sammanhangen. Det hjälpte mig mycket- men det var lite kämpigt ändå. Det var svårt att släppa tanken på snuset- även om det inte var nära att ta en just igår så kom känlsan tillbaka med att det vore sorgligt att vara utan i resten av mitt liv.

  Idag vaknade jag upp stolt. Jag klarade mig och har idag inte haft alls lika jobbiga tankar kring snus. Samlat kraft genom att läsa lite gamla trådar här inne. Tror det kommer bli avgörande den här gången att läsa andras historier och dessutom dela sin egen. Jag vill inte bli en av de trådar som dör efter sida 2 med ett återfall. Det gör himla ont i mig att se andra falla dit- lika glad och motiverad blir jag av att se de som faktiskt kommit över de jobbiga krönen och kommit ur beroendet.

  #96787
  Snuskalkon
  Deltagare

  Känner samma angående det du säger om gamla trådar… Tänker ”Jag ska fasen visa slutasnusa.se att jag med kan och inte ge upp”.

  Bra jobbat häromdagen! Klarar du en kväll som den klarar du massor!!!

  #96788
  slutsnusarn
  Deltagare

  Dag 13.

  En skillnad mot tidigare misslyckade förslag att sluta med snus är att jag ser på mitt snusande på ett annat sätt. Dels att jag faktiskt ser det som ett missbruk denna gången, mycket eftersom jag varje gång jag börjat smussla för mig själv och mina vänner känt mig lite pundig.

  Och tidigare gånger jag slutat har jag nog släppt garden lite för snabb och rätt snabbt efter det tagit en snus av en vän. Nu ser jag det mer som att jag kanske aldrig kommer bli HELT fri från snus, och att det är okej. Jag kommer helt enkelt prioritera tillfrisknandet mer den här gången eftersom jag ser mitt snusande mer som ett missbruk.

  #96792
  Ziiid
  Medlem

  …och det är ett missbruk. All form av snusning eller rökning är väl i och för sig någon form av missbruk men personligen anser jag att jag inte ens kunde snusa ”vanligt” utan att jag faktiskt missbrukade snus. Jag tog inte en snus när jag var sugen, vid speciella tillfällen etc. Jag snusade exakt hela tiden av min vakna tid. Om jag inte hade snus inne kände jag mig naken. Om jag inte såg eller kände den klassiska ”ringen” på byxfickan blev jag nervös. Jag blev nästan kallsvettig när jag inte hittade min dosa vilket ledde mig till att alltid ha minst en stock hemma. Det kallar jag missbruk på hög nivå. Alltså, där faktiskt snuset styr vardagen helt och hållet.

  Så fortsätt se det som ett missbruk för det är precis vad det är!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.