Sluta för gott

Välkommen! Forum Dagbok Sluta för gott

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #92454
  Snusstopp
  Deltagare

  Ny här! Tog sista prillan 25 december förra året efter 32 år som storsnusare (minst en dosa om dagen). Har slutat med hjälp av Champix som jag tyckte var till stor hjälp, särskilt i början. Nu är Champixkuren slut, jag har inte snusat på tre månader och har börjat agera MOT den aggressiva viktuppgången som kom med snusstoppet. Upplevde att jag svällde som en ballong på ett sätt som inte alls motsvarade det jag eventuellt åt lite mer. Lever med längtan efter en snus större delen av dagen. Att vara hungrig (ofrånkomligt att inte vara det om jag ska gå ned i vikt) bidrar inte heller. Tycker det har varit ett stort lidande att sluta snusa men känner mig taggad att leva ett liv utan beroenden. Vill känna mig fri från substanser som påverkar det psykiska och fysiska måendet. Vill använda min tråd som terapi mot sug och för att hålla lite koll på viktnedgången.

  Startvikt 11/3: 86.8 kg
  Målvikt: 68 kg

  Vikt 28/3 82.9kg

  #92458
  Snusstopp
  Deltagare

  Fortsätter kämpa. Det är svårt att vara hungrig och snussugen samtidigt. Häromkvällen blev det godis efter en alldeles för kolhydratrik middag. Det får inte hända igen. Mådde pytonorm efteråt. Svettades under natten, blev äckligt mätt och kände mig ofräsch. Snuset håller jag mig i från. Om jag kan gå ned till min vikt nikotinfri då har jag vunnit enormt mycket känner jag.

  #92459
  Snusstopp
  Deltagare

  Drygt tre månader snusfri nu. Hungrig p.g.a. dieten men har inte snussuget lagt sig något? Känns faktiskt så! Hoppas nu detta håller i sig. Tre månader är kanske da thing!

  #92460
  cmh
  Medlem

  Hjälpte champix alltså?
  Jag är själv igång att lägga ner snuset, bryr mig dock inte om ev viktuppgång, blir bara mer hydda som kan omvandlas till muskler 😉
  Du har inte en för orealistiskt målvikt tror du? Imponerande att du klarat dig i 3 månader nu!!

  #92463
  Snusstopp
  Deltagare

  @cmh halloj! Kul att du tittar in. Jo Champix hjälpte definitivt i början. Hade kraftig abstinens med huvudvärk och dåligt humör de första två veckorna men Champixen bidrog ändå till att jag inte klättrade på väggarna och gav upp. Det är min övertygelse. Tycker själv inte jag har en orealistisk målvikt (så klart) men det går trögt minst sagt. Kanske särskilt nu i påsktider då det är svårt att låta bli sillen bl.a.

  #92472
  Snusstopp
  Deltagare

  Startvikt 11/3: 86.8 kg
  Målvikt: 68 kg

  Vikt 6/4 83.7 kg

  Jahapp, det var ett påskkilo upp och inget ned då. Tycker jag varit extremt restriktiv men ändå ätit lite sill och annat utan excesser. Nu blir det hårdhandskarna igen med vikten. Nyss kommit hem från en kortare promenad. Nu te eventuellt tar jag dagens frukt sedan är det jobb. Snussuget håller sig hyffsat på avstånd men inte fullt ut – än.

  #92474
  Snusstopp
  Deltagare

  Startvikt 11/3: 86.8 kg
  Målvikt: 68 kg

  Vikt 8/4 82.5 kg

  Då blev det minus 4.3 kg på en månad. Bra jobbat egentligen. Men känns och syns inte riktigt på kroppen. Otacksamt. Gått in i lidandet igen. Äter inte så mycket som kroppen och psyket vill. Fokuserar på jobbet. Nu te och en frukt sedan är det bara att fortsätta köra. Bara pannben håller mig i från snusen.

  #92508
  Snusstopp
  Deltagare

  Vikt 16/4 82.5 kg

  Räknar inte med viktnedgång varje vecka men visst är det segt när inget syns på vågen trots allt lidande med hunger och snussug. Försöker glädjas åt att jag åtminstone inte har gått upp i vikt :-). Solen skiner, våren är här det är helg – OCH jag får inte snusa… Usch, mycket offerkofta här nu.

  #92531
  Snusstopp
  Deltagare

  Humöret blev väldigt dåligt och nådde botten i måndags då jag skällde ut en kollega. Känner inte igen mig själv. Skäller aldrig på folk och allrahelst inte kollegor. Slutade med att jag tog en pizza på kvällen. Behövde mat. Energi helt enkelt. Sedan har jag ätit. Struntat i dieten, till och med godis har jag ätit. Men nu hoppar jag på banan igen och fortsätter där jag började. Det ÄR jobbigt att hålla diet samtidigt som en relativt nyligt snusstopp. Men, men pannben är det enda som gäller nu och framöver!

  #92532
  Snusstopp
  Deltagare

  Startvikt 11/3: 86.8 kg
  Målvikt: 68 kg

  Vikt 8/4 82.5 kg
  Vikt 24/4 81,5
  Måndag kväll, tisdag och onsdag åt jag ”som jag brukade” innan diet. Torsdag samtal med dietist och nu har jag gått på det igen. I går var sk*tjobbigt. Hungrig, trött, funkar inte i skallen. Tog 2 dl chips på kvällen och 70 gram mjölkchoklad. Sov gott på det men lite svettigt på morgonen. Vaknat pigg, utvilad, snussugen och sugen på nybakade frallor från bageriet. Det blir inget av det. Pannben, pannben, pannben. 7 kg kvar till att inte vara överviktig.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.