Sju veckor

Välkommen! Forum Dagbok Sju veckor

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68160
  henkeohenke
  Keymaster

  Det går fortfarande riktigt bra. Nu är det dags för viktminskning. Har gått upp några kilon, men det är helt av egen maskin av fullt förståeliga skäl. Har alltid haft en ganska bra koll på min kaloriförbrukning och har låtit den gå i taket nu när jag slutat snusa vilket resulterat i viktuppgången.

  När det gäller viktminskning så tror jag att var och måste hitta sin egen metod som de tror på och kan följa. Själv räknar jag kalorier vilket inte är särskilt knepigt. Det svåra är att motstå den rena överätningen och godsaker. Ungefär 2000 kalorier om dagen ska jag hålla mig på, då går jag ner sakta men säkert. Ett kilo i veckan är ett rimligt mål. En och annan promenad och gymrunda hjälper till för kaloriförbrukningen.

  Annars känns det fantastiskt skönt att vara av med snus som ovana. Under hela tiden jag snusade så kändes det som en omöjlighet att kunna sluta. På hemsidor och forum läser man att det ska vara svårare att sluta snusa än att sluta röka. Jag tror inte det är så och även om det är sant så spelar det ingen roll. Så oerhört svårt är det i grunden inte. Bestämmer man sig bara så får man bita ihop några veckor sedan kommer belöningen.

  #73733
  henkeohenke
  Keymaster

  Åtta veckor, två måndader, idag.

  För ögonblicket är det inga problem med någon abstinens alls. Det känns märkligt att tänka på att det vissa dagar kändes som ett rent helvete tidigare. Inte ens om jag aktivt försöker förställa mig hur det skulle vara att snusa så blir jag sugen. Men det är som sagt idag och det kan mycket väl förändras över en natt. Har också kört igång kalorikollen och skött mig bra i veckan. Har inte känt något överdrivet sug efter mycket mat vilket var fallet innan. Så sammanfattningsvis har det varit en mycket bra vecka.

  Värmen är däremot ett problem. Bara genom att sitta blir man rejält svettig. Om man upplever att man svettas när nikotinet går ur kroppen kan man passa på att sluta idag, det lär inte vara någon större skillnad i jämförelse :-)

  #73734
  henkeohenke
  Keymaster

  Det har nu gått nio veckor och det finns stunder då jag verkligen saknar snus, de går över efter en stund. Mycket beror säkert också på värmen i kombination med den viktuppgång som är resultatet av snusslutet. Kläderna sitter tightare, obekvämare, och det är ganska jobbigt när det är riktigt klibbigt.

  Fysisk aktivitet är en mycket framgångsfaktor så nu ska jag ut på en promenad. Ikväll blir det styrketräning (där det dessutom är luftkonditionerat och mycket skönare än ute).

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.