Precis slutat…

Välkommen! Forum Dagbok Precis slutat…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68166
    Frost
    Medlem

    Hej alla.

    Jag är helt ny här på forumet. Så var lite snäll mot mig (iaf i början ;)).

    Har varit inne och läst en del här och tycker det är så härligt med inspiration och att läsa om folks upplevelser och erfarenheter med att sluta snusa.

    I oktober ska jag ut på en längre resa och eftersom snus säljs i gamla, kära Sverige, så är det inte teknisk möjligt för mig att sluta.

    Har kombinerat cigg och snus nu ett tag och är rätt nervös för hur det kommer gå…

    Har hittills klarat 3½ timme utan snus. Har dock rökt en cigg när det blev lite för mycket.

    Är det bästa att sluta med båda två samtidigt? Har haft en svag förhoppning att jag lite smidigt kunde gå över till cigg i en period. Men då är ju nikotinet där och spökar.

    Spänd på att se hur morgondagen går.

    Några bra tips och råd? Utan snus blir jag en riktig bitch.

    Har snackat med mina kollegor om att jag ska sluta så att de kan stötta mig i det. Eller iaf ha lite överseende om jag blir lite för mycket.

    Kan detta projekt lyckas utan att jag slutar som ett gigantiskt psykfall?

    #73744
    henkeohenke
    Keymaster

    Hej Frost!

    Låter bra! Bra att du slutar! Personligen tycker jag det är bäst att helt sluta med nikotin. Även om det kanske är lockande att använda nikotin i någon form så tror jag bara det är att dra ut på lidandet faktiskt.

    När jag slutade så hade jag i bakhuvudet att varje trea av någonting var det svåraste. Den tredje timmen, den tredje dagen, den tredje veckan. Jag vet inte var jag hade hört det men eftersom jag tänkte så så blev det nog självuppfyllande. Så de första dagarna var jag spänd i muskler och kände lite yrsel, samtidigt som det var rätt skönt att inte snusa på något vis. Den tredje dagen var jobbigare än de andra, men när jag hade klarat den så var jag väldigt peppad att fortsätta.

    Ett tips, om du inte tycker det är ett problem att gå upp några kilo, är att käka god mat och knapra på saker. Morötter och äpplen är en variant som är nyttig. Annars är vanliga tuggummin inte helt fel när det blir svårt.

    Sedan är ju motion riktigt bra, en promenad, en löprunda eller en tur till gymmet är helt kanon.

    Och det är bra att du verkar ha kollegor som stödjer dig. Själv var jag nog knappast särskilt kul att jobba med i början, men försökte ändå vara relativt medgörlig. Den irritation och frustration man kan känna över småsaker kan man tänka bort logiskt. Typ såhär ”Är jag nu irriterad över att XXX smaskar när han/hon äter, eller är det för att jag har abstinens efter nikotin”. :-)

    Sedan är det viktigt att känna sig fräsch tycker jag. Duscha, borsta tänderna, skaffa gärna lite nya kläder. Då känner man sig peppad och att det är förändring på gång!

    Och det är klart du kommer lyckas utan att bli ett psykfall!

    #73745
    Walter
    Medlem

    Drick kaffe är mitt tips! Iof är det lätt att bli lite hispig framåt eftermiddagen om man dricker flera kannor, men ett par koppar är perfekt. Lycka till!

    #73746
    mrhank
    Medlem

    vet precis hur svårt det är, slutade för två måndader sen, men ge inte upp. varje dag är en ny seger och det är dumt att kasta bort det man har genomlidit för inget… det blir bättre, det är ingen tvekan omdet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.