Plötsligt händer det

Välkommen! Forum Dagbok Plötsligt händer det

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 49 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #86888
    Chris86
    Medlem

    Nu har det blivit hög tid för mig att ta tag i mitt snusande. Under 7 år har jag varit beroende av nikotin. (blir ca 100 tkr på 7 år om en dosa om dagen kostar 40 kr… fy fasiken!)

    I några veckor har jag börjat tänka att det helt enkelt får vara nog, nu vill jag bli av med skiten. Jag började skriva en lista med nackdelar och fördelar samtidigt som jag har läst sida upp och sida ner här om era resor för att öka motivationen. (Stort tack till alla som skrivit, det har verkligen sporrat mig!) Den enda fördelarna jag kunde hitta med snus var att det kändes tryggt medan jag kunde hitta 20 konkreta nackdelar utan speciellt lång fundering. (tex fula tänder, sämre kondition, dyrt etc).

    Jag satte måndag som första snusfria dag och valde att kunna ta nikotintuggummi om jag kände att jag var tvungen. Det behövdes dock inte så från runt 19 tiden i måndags så är det helt nikotinfritt som gäller. ( 1 dag, 13 timmar!)

    I min dagbok så kommer jag mest skriva vad som är jobbigt etc så att jag kan se tillbaka och motivera mig själv att fortsätta då jag inte vill börja om med en ny första dag.

    Hälsningar
    Chris

    #86893
    Boba Fett
    Medlem

    Snusfri mer än ett och ett halvt dygn redan, starkt jobbat Chris86!
    Själv är jag tolv dagar in i min sluta-resa, så jag är knappast någon auktoritet på området. Men om jag ändå får komma med ett litet tips så är det att fortsätta som du gjort på Cold turkey-banan om du kan och låta nikotintuggummina vara. För mig har det i alla fall varit väldigt värdefullt (och jobbigt) att uppleva den ofiltrerade abstinensen, för på det sättet förstår jag också hur hårt beroende jag faktiskt varit. Vilket i sin tur motiverar ytterligare att inte börja igen.

    #86897
    Chris86
    Medlem

    Tack Boba Fett för de uppmuntrande orden. 🙂
    Just nu känns det som det enda vettiga för mig är att inte ta tuggummin så nu är det bara att kriga på. 🙂

    Bra jobbat själv, 12 dagar är väldigt bra jobbat!

    #86903
    Chris86
    Medlem

    Dag 3

    Under dag 1 & 2 så har jag haft svårt att sova, jag somnar snabbt men vaknar om och om igen. Ofta svettig och med mardrömmar.

    Abstinensen har varit ok, är sugen så klart men inte mer än att det är ok. I natt (3:e natten) sov jag dessutom väldigt gott och vaknade helt utvilad så det känns skönt.

    Däremot är jag arg och lättretlig, spec mot min stackars sambo. Försöker skärpa mig och hoppas det går över snart.

    pepp pepp till mig och alla andra där ute! 🙂

    #86927
    Chris86
    Medlem

    Dag tre kom och gick och det med relativ lätthet. Har varit arg & godissugen men inte så farligt ändå. Blev även trött väldigt väldigt snabbt i går kväll trots ett trevligt sällskap på lokal. Fick bli en tidig kväll.

    I natt sov jag gott, vaknade kanske två gånger vilket är helt ok.

    Ikväll ska jag ut och äta middag med sambon och två vänner, jag hoppas jag kommer vara piggare i kväll. 🙂

    Pepp till er alla!

    #86946
    Chris86
    Medlem

    Dag 5

    Igår var jag ute och rumlade med vin & öl och var lite rädd att det skulle bli svårt att stå emot nikotinsuget. Jag valde därför att gå ut lugnt och fokusera på maten. Under kvällen visade det sig dock att jag inte var det minsta sugen och när jag tänker efter så har jag inte varit sugen på snus senaste 2 dagarna. Detta gör mig dock mest misstänksam, jag ska INTE släppa ner gardet nu utan kämpa på. När jag minst anar det kommer abstinensen och då vill jag vara redo.

    Hoppas ni har en bra lördag, pepp pepp!

    #86953
    Chris86
    Medlem

    Dag 7

    Nu har det gått en vecka. På plus sidan så kände jag igår när jag vakande att ”jag är inte så sugen på nikotin ändå” på minus sidan är att jag fortfarande sover dåligt och att jag svettas som en gris. Hoppas att det går över snart.

    #86954
    Kalkonen
    Medlem

    Grattis till veckan. Är där idag också och känner igen mig i svettningarna. Måste ha med nikotinstoppet att göra och då är det väl övergående får man hoppas.

    #86956
    Chris86
    Medlem

    Tack! Grattis till dig också! Mm det får vi hoppas, det måste det ju vara.

    #86961
    DrSnus
    Medlem

    Nu när ni säger det känner jag mig ofta väldigt varm sedan jag slutade. Plötslig panik: ”herreGUD vad varmt det är här inne, öppna ett fönster NU!”

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 49 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.