Plan: uppgradera livet

Välkommen! Forum Dagbok Plan: uppgradera livet

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97761
    irenpanik
    Medlem

    Med risk för att låta pessimistisk; så var det dags igen då 🙂
    Jag har velat sluta i många år och gjort ett antal mer eller mindre lyckade tillfälliga försök. Motivationen är det inget fel på iallafall.

    Skriver här för att göra det officiellt (för mig själv) då jag lyckats ett antal gånger bara det senare året att tänka ”nä jag tar det imorgon istället” eller dito fast nästa vecka/månad osv, t o m när jag redan varit utan ett tag. Senast igår, och i förrgår, så tänkte jag att det var dags men lyckades vurpa direkt. Har iaf förberett mig bättre mentalt nu känner jag.

    Orsakerna/motivationerna är många.
    De största som faktiskt känns som giltiga skäl ”inifrån” är hälsoskäl och hälsoeffekter i allmänhet, men sen finns det såklart andra stora bonusar (eller nästan krav i livet) som kan verka lite motsatt om jag fokuserar på dom så väljer att försöka fokusera främst på hälsan. Jag tror förvisso inte att snus hör till något av de värre saker man kan pyssla med ur hälsoaspekt, men jag har märkt tillräckligt med grejer för egen del för att veta att jag mår klart bättre om jag gör mig fri. Har snusat så mycket så man har ju också nästan konstant känt att det bränt under läppen och fått som träningsvärk i käkmusklerna, betydligt mer obehag än vad man haft nöje av det. Och jag vet ju att jag inte bara kan skära ner, isåfall är det 100% sluta som gäller.

    Vid midnatt nu natten mot Onsdag sa jag hej då till snusen, hoppas vi aldrig ses igen!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.