Över 50 år

Välkommen! Forum Dagbok Över 50 år

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #92466
  MikeM
  Deltagare

  Det är inte sant men snusat i ca 40 år av mitt 61-åriga liv.
  Började som 14-åring och lyckades ha ett 7-årigt uppehåll nån gång mitt i livet innan jag ramlade in i det igen.

  Jag har gått sjuk flera veckor, symtom som gjort att jag kollat mig flera gånger om jag har Corona. Svaren har varit negativa.
  Tog kontakt med läkare, det här kan inte få fortgå, hjärtklappning, orkeslös, svårt få luft, känner mig som 100 år gammal.
  Ja, de finner att jag har nåt i kroppen. Sänkan är hög och vita blodkropparna säger jag har nåt i kroppen. Blodtrycket högt oxå.
  Skönt att de ser nåt på proverna varje fall.
  Ökar på blodtrycksmedicinen, känns lite bättre efter en tid. Hjärtat lugnar sig.
  Ska lämna blodprover en 3:dje gång nu, den 31 mars kl 19:45 la jag undan snusdosan. 1 april var jag så de kunde ta prover.
  Remisser till lungröntgen och öron-näsa-hals.

  Idag, morgon den 5 april, kommer bli lugnare. Har varit till skogen 2 ggr om dagen sen den 2 april. Träningsvärk vid smalbenen och ont i ryggen, inte van röra på mig efter varit risig och vinter ide. Det snöar ute, aprilväder.

  Förutom varit ut i skogen 2 ggr så var det igår städa, damma och putsa fönster. Drack några öl och fick grannen att hämta sin gin så blev några GT innan läggdags. Lite intensiv är jag nog pga inget snusande.

  Vaknade 04:40.. lika bra gå upp ur sängen och gå ner lägga mig i soffan.

  Jag tuggar mina Stimorol tuggummin och kikar på snön som faller. Lite stolt att inte tagit något snus, det här kan funka om jag vill sluta. Lika bra lägga av. Jag mår bättre, hjärtat sköter sig med jämna slag, inga rusningar och andra konstigheter på ett par dygn. Vore bra om blodtrycket kan bli bättre med, onödigt äta högre dos blodtryckssänkande än nödvändigt.

  Jag manar fram min målbild av mig själv (ungefär som idrottsmännen har, de ser sig stå överst på prispallen), jag ser mig själv nöjd och stolt över slutat snusa.

  Ja, får se vad som görs idag…

  #92467
  Snusstopp
  Deltagare

  Bra jobbat! Själv har jag slutat efter 32 års storsnusande. Om jag tolkar dig rätt är det främst av hälsoskäl du lägger ned? Jag vill inte framstå som moraliserande men ha nu skallen med dig hela vägen så du inte ersätter nikotinet med alkohol. Lätt gjort det där att ersätta det ena med det andra för oss som en gång hamnat i ett beroende. Att mana fram självbilden av den man ser som sig själv om ett tag tror jag stenhårt på! Det sitter i skallen om man lyckas eller inte. Pannben är det enda som hjälper till syvende och sist.

  #92468
  MikeM
  Deltagare

  Mycket tack för ditt tillrop Snusstopp!
  Jag tar det absolut inte som moraliserande, tar med ditt goda råd och ska försöka använda huvudet.

  #92489
  MikeM
  Deltagare

  13 april!
  Fortfarande snusfri, fungerat bra med min målbild av mig själv till nyligen.
  Det går fortfarande bra men lite starkare rop från kroppen att den vill ha sin belöning (prilla), är nu 2 veckor utan snus.

  Då jag bestämde mig sluta snusa (kl. 19:35 den 31/3 2021) så la jag bara in snusdosan i kylen. Jag har ju även smaksatt mitt eget portionssnus så hade en sats med 250 prillor i kylen och en obruten påse med 500 prillor, i morse skänkte jag bort det till en kamrat. Inte till mina barn… nu när jag inte snusar så ska jag inte hjälpa dem att snusa… som man är som förälder… ja ja…
  Lika bra jag nu kastar den snusdosan som ligger ensam kvar i kylen. Litar inte på mig själv just nu.
  Vilken jävla tunnis man är… ska jag tvivla på mig själv och mitt beslut att sluta snusa, suck. Klart jag inte behöver slänga den men varför ska den ligga kvar, snus och jag har ju brutit vårt förhållande. Snus o jag har inget gemensamt längre.. lika bra våra vägar skiljs åt.

  #92493
  MikeM
  Deltagare

  Gårdagen (14:e dagen utan snus) var lite tuffare. Det gick bra förutom att saker som jag inte tagit tag i blev gjorda… t.ex. som att boka en mäklare för sälja lägenheten, har ingen annanstans flytta till men det får lösa sig om jag får lägenheten såld 🙂

  Idag 15 dagen utan snus, känns harmoniskt. Just tagit på mig kläder för gå en promenad i skogen innan jobbet. Solen på väg upp och ett par grader kallt, ska bli skönt när det är plusgrader.

  Blir till att städa och röja lägenheten ikväll, fotografen kommer imorgon kl 11 för fota lägenheten inför försäljning.

  #92498
  Snusstopp
  Deltagare

  Låter som om det går riktigt bra för dig MikeM! Hoppas du slängt dosan du hade i kylen nu? Tillfället gör tjuven och inte vill du väl förstöra det jobb du lagt i 14 dagar nu genom att börja igen? Hoppas lägenhetsförsäljningen går bra!

  #92525
  MikeM
  Deltagare

  Godmorgon, 🙂 jo jag slängde dosan som låg i kylen. Var lika bra den åkte när den åkte. Var ett par tuffa dagar efter så skönt det inte fanns nåt i kylen.
  Visning på lägenheten i helgen. Ska bli spännande om de blir några bud!

  Är nu den 20de april…. min 20de snusfria dag.. Det jag märker nu är att det vimlar av Epatraktorer, kärringar och gubbar som inte kan köra bil och vart jag än ska är det antingen en lastbil eller förbannad grävmaskin som är i vägen och kör i 22 km/timmen 😀 .

  Ja det går bra med vara snusfri… tror jag fixar det här…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.