Nu räcker det!

Välkommen! Forum Dagbok Nu räcker det!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #92022
    smygisen
    Medlem

    Jag är livrädd.
    Har snusat i ca 6 år. Anledningarna till att jag började var flera men den största var att jag ville dämpa min hunger och sötsug för att gå ner i vikt (även fast jag inte alls behövde). Snuset hjälpte mig även att bli fri från en lättare variant av ätstörning. De första ca 2 åren var jag öppen med att jag snusade men att ”jag var inte beroende, de va lite nice ibland bara” sedan 4 år tillbaka har jag på riktigt smygsnusat för allt och alla. Det har krävts en stor planering från min sida (resor, biobesök, långa middagar etc.) och en blandad ångest. Vissa gånger har jag dragit nödlögner, vissa gånger har jag tvingats ha snusen inne i flera timmar… Jag har aldrig riktigt erkänt för mig själv att jag är en snusare men mitt beroende har bara blivit värre. Var upp i ca 1,5 dosa per dag och när jag var själv hade jag ALLTID två prillor inne samtidigt.. ibland tre.
    Här om dagen kände jag bara att nu är det ta mej fan nog. Jag vet att jag vill sluta, jag vet att jag måste sluta, jag vill bli gravid etc. etc. Läsa runt i alla dagböcker här och kände bara ”vad fan är det jag väntar på egentligen? bara lägg av med det”
    Min stora rädsla ligger dock i att utveckla en ätstörning igen.. i synnerhet om sötsuget blir för starkt och jag ökar i vikt… Försöker tänka att det iallafall är bättre än att snusa men det är svårt..

    Iallafall har mina första dagar som niktoinfri varit ett rent och skärt helvete. Även om jag är en person som när ja bestämmer mig för någonting så har jag bestämt mig. Jag är inte orolig att trilla tillbaka och köpa snus igen men däremot känner jag ba ”är det såhär livet ska vara?”. Jag vill bara ha snus för att känna lite glädje igen, försökt me ingefära, papper, god mat, promenader men inget gör mig glad. Känner mig sjukt ensam utan snuset och ledsen över att ja inte uppskattade varje prilla som som legat under min läpp som om det vore den sista haha! Det hjälper mig att läsa alla era inlägg, de inspirerar mig och gör mig sjukt peppad till att aldrig vilja börja om och gå igenom det här helvetet igen. Och jag kan inte fatta ni som snusat i 30 år och lagt av – SJUKT imponerade!

    Behövde skriva av mig lite och dela det med några som jag vet gått igenom samma sak och som jag kan vara ärlig mot. Kämpa kämpa!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.