Nu är jag redo. Igen. Tror jag.

Välkommen! Forum Dagbok Nu är jag redo. Igen. Tror jag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #92203
  pulsa
  Medlem

  Nu är jag tillbaka igen. Nytt smeknamn. Nya friska tag.

  Jag slutade snusa för cirka 7-8 år sedan. Det gick oväntat bra. Inga återfall, i princip abstinensfri efter 3-4 veckor. Sedan var jag dum nog och skaffade mig en pipa. Blev nikotinslav direkt. Gick för ett år sedan över till snus igen. Jag ljög länge för mig själv att så länge jag inte trillade tillbaka på snuset så hade jag inte börjat med nikotin igen, men det var bara dumheter. Bättre att snusa än att röka. Men bättre att inte göra någonting av det. Dessutom har min skam över att ha börjat igen fått mig att smyga med det. Ingen av mina vänner vet att jag har börjat igen och jag har märkt att jag undviker sammanhang där jag inte kommer att kunna snusa ordentligt. Låter sjukt men det är sant.

  Jag har tänkt länge att jag måste lägga av igen men jag har inte riktigt fått inspirationen. Innan idag. Nu får det faktiskt vara nog.

  Sist jag slutade snusa så ångrade jag mitt beslut, och det kommer jag säkert att göra denna gången också. Men nu är det som det är. Det är färdigt med den där skiten. Sist hade jag även stor hjälp av att skriva av mig. Jag tar gärna råd och pepp, vad som helst!

  Hej vad det går! Från och med nu, nikotinfri.

  #92205
  Anonym
  Inaktiv

  Bra beslut pulsa! Är en mycket skön känsla att vara helt fri från nikotin ,slippa den där bruna geggan för alltid. Har man trillat dit rejält på nikotin en gång tror jag inte man kan nyttja nikotin i någon form mer i livet. Kasta dosan och aldrig se sig om igen.

  #92206
  Anonym
  Inaktiv

  Det är riktigt jobbigt den första tiden. Det som hjälpe mig var träning, att borsta tänderna samt att läsa i detta forum. Kämpa på , det blir bättre.

  #92207
  pulsa
  Medlem

  Jag instämmer. Jag tror bara att ”hjälpmedel” drar ut på lidandet. Det som är det värsta just nu är saknaden att det är något att se fram emot. Egentligen så går det ganska bra nu. Lite högre puls, viss stresskänsla och ”myror” i kroppen.

  Var ute och sprang 6,5km igår, kändes riktigt bra efteråt. 2st rundor till ska det minst bli i oktober. Gärna fler. Förra gången jag slutade var träning en nyckelfaktor i det hela. Och om jag är duktig så sparar jag faktiskt pengar till ett par nya löparskor i månaden vilket inte är lite!

  #92208
  pulsa
  Medlem

  KÄMPA KÄMPA FÖR FAN. Nu är det jobbigt.

  #92209
  Vante Ante
  Medlem

  Välkommen till de ”tappra-krigarnes-skara” pulsa.

  # Läs här i dagböcker.
  # Drick vatten ofta & mycket.
  # Tänk nytt Ha en plan vad du ska ta till när
  det är som värst.

  OCH stå fast vid ditt beslut.

  Kriga på/
  Vante Ante

  #92210
  pulsa
  Medlem

  Tack!

  Det hjälper mycket att läsa dagböckerna här. Jag vill egentligen bara spola fram tiden, men det är ju inte så det funkar. Varje stund måste ju klaras av… Men från tidigare så vet jag att om en vecka är det betydligt bättre, och om 3-4 veckor så är det värsta över. Suget kommer att finnas kvar men inte så att jag klättrar på väggarna.

  Den fysiska abstinensen sitter inte i jättelänge säger de som kan. Jag ska försöka hålla huvudet sysselsatt med poddar och annat så att jag slipper låta tankarna skena.

  #92211
  pulsa
  Medlem

  Under eftermiddagen och kvällen har det funkat långt över förväntan. Nästan ingen abstinens alls. Jag hoppas på att kanske kunna sova lite ikväll, natten tills idag var fruktansvärd. Men det kan jag ta om det är det som krävs.

  I morgon är det fredag!

  #92212
  pulsa
  Medlem

  I natt har jag faktiskt sovit litegranna. Lite orolig sömn med lite konstiga drömmar. Det mest anmärkningsvärda var att jag INTE hade det enorma suget efter en morgonprilla som jag alltid har annars. Det som får mig att inte ligga kvar i sängen i det tidigare livet.

  I morse var jag istället pigg. Var ute och promenerade med hundarna redan 06:15. På gott humör.

  Jag vet att det kommer att bli värre än så här men just nu är jag väldigt nöjd över utvecklingen hittills.

  #92213

  När man bestämt sig, så är över halva jobbet gjort.

  Regel 1. Stoppa under inga som helst omständigheter inte in nikotin i kroppen så länge som du lever
  Regel 2. I alla övriga fall så gäller automatiskt Regel 1.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.