Nu är det dags.

Välkommen! Forum Dagbok Nu är det dags.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 67 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68234
    TLiman
    Medlem

    För 18 år sedan började jag snusa, kommer fortfarande ihåg att mådde jävligt illa. Hur korkad var man egentligen?

    Våren 2004 slutade jag, rakt av, en dag med en saftig bakfylla. Två dagars frossa följdes av en lång period med dåligt humör. Ett drygt år efter att jag slutat började jag igen. Kommer ihåg tanken, varför skall jag inte snusa? Det som är så gott. Och klassikern, jag har ju slutat innan så nu vet jag ju att det går…

    Men nu har ett beslut sakta växt fram, det som mest har talat emot är det hemska humöret man får. Men jag tänkte att om jag skall göra det någon gång så är det nu när man inte behöver vara trevlig och social med folk förrän till midsommar ;)

    Min tanke är att dosan jag har hemma nu skall vara den sista, kanske att jag inte ens kommer att göra slut på den. Jag har redan minskat ifrån att snusa dygnet runt till att ha tagit två portionspåsar detta dygnet. Totalt kanske 40 minuter med snus i munnen. Jag skall dock köpa nikotintuggummi på apoteket senare idag.

    Sen har jag bestämt mig för att spara mina tvåhundra kronor i veckan på ett specifikt konto. Om tre månader kommer jag att kunna belöna mig själv med att köpa en leksak, en radiostyrd bil, som jag spanat på ett tag. Men som jag har haft svårt att motivera eftersom jag är student just nu.

    Är sambo med en beroendeterapeut och hoppas att jag skall ha hjälp av henne. Hon har berättat att det tar minst två år innan kroppen är ren, så jag lär väl skriva här i två år.

    Ha det bra alla och kämpa på!!

    #74183
    Snusmupp
    Medlem

    Bra beslut! Inte för att jag på något sätt vet bäst i ämnet, utan för att jag själv har provat; sätt en tidplan på avvänjningen som du följer stenhårt till punkt och pricka! Skall man sluta med nikotinplåster eller dylikt så är det självdisciplin som gäller. Aldrig ta ett tuggummi utan att kolla i kalendern/tidplanen om det är ok. På detta sätt blir det verkligen en nedtrappning till NOLL och en avvänjning och inte ett slötuggande här o där bara för att det är skönt. Som sagt, ett tips från min sida. Du verkar ha det bästa stödet hemifrån så jag håller tummarna för dig, även om jag tror du fixar detta!

    LYCKA TILL!!!

    #74184
    birgitta
    Medlem

    …Du kommer att fixa det….du har ju klarat det förut, om man nu kan uttrycka sig så……du ångrar kanske lite i dagsläget att du började om kan jag tänka. Är det sant…? Är du sambo med en beroendeterapeut…låter som himmelriket…..;) Lycka till..

    #74185
    TLiman
    Medlem

    Tack för all uppmuntran!

    Det blir inte nedtrappning, känner (än så länge) att abstinensen är hanterbar, satsar på Onico ginseng & guaran, (som att snusa redbull) och stimorol. Har en nästan full dosa portions snus hemma om det skulle krisa till sig fullständigt. Tänker att det är bättre att ta en snus i fem minuter än att börja med något annat med nikotin. Men bara om det blir fullständig panik. Men än så länge går det enkelt, peppar peppar, men det är nog för att jag jämför med hur dåligt jag mådde sist jag slutade.

    Jo, det är sant jag är sambo med en beroendeterapeut, men du vet vad de säger, skomakarns barn har de sämsta skorna…. ;)

    #74186
    birgitta
    Medlem

    ..jag vet..det där med skorna, tänkte på det då jag skrev..:)..men i alla fall..låter coolt med bästa förutsättningar…och du..det blir inte panik, så att du måste ta en snus…tänk tvärtom vetja…släng snuset..gör dig av med ”tänk om” tanken…lura hjärnan, busenkelt att sluta (hej o hå- men du fattar…). Krisen kommer inte att infinna sig, du tar kommandot nu..Kan man ta en snus i 5 minuter om man ska sluta snusa…? Det behöver du inte-du klarar dej utan..det gör du,jag är helt övertygad! Vi hörs…:)

    #74187
    TLiman
    Medlem

    Nej, jag tror inte heller att det blir panik… men jag har i alla fall möjligheten i någon dag till… Jag har liksom glidit in i det här och tänkte fortsätta på inslagen linje.

    Jag har lyckats välja att starta det här projektet med sambon bortrest i ett par dagar, så det är bara jag och hunden. Vilket kan vara bra, för då får man jobba på impulskontrollen eftersom hunden inte förstår varför husse helt plötsligt är på dåligt humör..

    #74188

    Lykke til. Vi får hjelpe hverandre. I likhet med deg har jeg også sluttet tidligere. Dette forumet har hjulpet meg nå, og jeg føler at det har gitt mye mer kunnskap og tips om hvordan en skal klare å holde opp for alltid. Ikke bare 1 mnd, eller 6 mnd. Dette er alvor. Kan ikke holde på med detta surret. Så nå går jeg for 1000 snusfrie dager. I første omgang.

    889 igjen! Bli med da vel!

    #74189
    TLiman
    Medlem

    Första natten var vidrig. Jag har inte sovit speciellt mycket inatt, tur att man kunde välja att stanna hemma från skolan idag. Men i morgon måste jag åka dit.

    Har klarat mig utan att ta en paniksnus, och för varje minut som man klarar så kommer paniklösningen längre bort. I kväll åker nog panik dosan ut.

    Det mest spännande är alla sätt som hjärnan försöker att övertala en att ta en snus. T.ex. ”nu har du ju hållt upp i ett dygn, hur svårt var det? Nu har du ju bevisat att du kan sluta. Ge mig snus nu!!”

    #74190
    Isak
    Medlem

    Bra jobbat TLiman.

    Det är ju först nu man har fattat vilket jä..a gift det är man har gått omkring med under läppen.

    Tillsammans är vi starka.

    #74191
    TLiman
    Medlem

    Inte blev det mycket sömn inatt heller, men det var inte bara abstinensens fel. Rätt som det var så fick hunden ryck och for runt och tyckte att det var dags att vakna, klockan 4 på morgonen… Det blev ingen skola idag heller…

    Jag ska ju inte säga att jag mår bra och att detta är lätt, men det är absolut inte lika jobbigt som det var sist jag slutade. Eller så har jag blåst upp det till att det var riktigt vidrigt för att slippa sluta.

    Men det känns bra, abstinensen går att hålla stången. Måste bara varva mitt ätande med att träna också, annars lär man se ut som en michelingubbe snart. Men jag köpte massor av äpplen igår när jag var och handlade, jag tycker att det är det bästa när abstinensen blir riktigt jobbig, svenska ingrid marie förstås.

    Nähä, om man skulle gå ut och skotta lite snö då kanske… :(

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 67 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.