Nikotinmängd i snus

Välkommen! Forum Allmänt Nikotinmängd i snus

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #91652
    manoeuvre
    Medlem

    Jag har inte slutat med snus än. Däremot så försöker jag att trappa ner. Jag började snusa under andra halvan av 1980-talet. Sortimentet såg ut på ett visst sätt då, och jag antar att de flesta av oss testar olika sorter i början för att sedan fastna för en eller ett par märken som man sedan alltid snusar av vana. I mitt fall så blev det grov lössnus. På den tiden så var det få som snusade portionssnus. Från början så fanns bara Tre Ankare, men sen så tillkom fler märken allteftersom.

    När man kör på med samma sorter år efter år så är det lätt att missa hur annorlunda sortimentet har blivit idag. Det som var normalt snus då räknas som premiumsnus idag. Och så har vi den här explosionen av budgetsnus som jag tror säljer bättre än premiumsnus numera. Märken som Granit, Kaliber, Knox, osv. Dom smakar rätt illa, men man sparar mycket pengar, och det viktigaste för en snusare är förstås att få i sig nikotinet.

    Av en slump så hittar jag en YouTube video som visar hur ett gäng amerikanska killar testar snuset Siberia. Dom verkar bli mer eller mindre höga. Konstigt, tänkte jag. Så jag hittar snusbolagets hemsida som säljer bland annat Siberia. Då ser jag att Siberia har en nikotinhalt på 43 mg per gram snus. Att exempelvis jämföra med General portion som har 8 mg nikotin per gram snus. Så jag letar runt bland olika märken och ser hur stora skillnaderna faktiskt är mellan olika sorter. Jag har inte haft en aning om detta. Jag trodde att det enda som skilde mellan olika sorter var smaksättningen. Så jag har alltså hållit på att trappa ner med ”hjälp” av GR One White Portion som innehåller nästan dubbelt så mycket nikotin per prilla jämfört med General portion.

    Är jag den enda i det här landet som inte kände till det här? När ni snusade tidigare, brukade ni tänka på nikotinhalten i snuset?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.