Mot lyckligare dagar

Välkommen! Forum Dagbok Mot lyckligare dagar

Detta ämne innehåller 15 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  Generalprillan 6 månader, 2 veckor sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #90251

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (38 dagar när inlägget skrevs)

  Hej, senast jag höll upp var i våras och då höll jag upp i 1.5 månad har jag för mig men föll på att jag trodde det inte skulle göra något eftersom det hade gått så lång tid så att jag kunde ta nåt bloss av min vän. Naivt…

  Har annars använt nikotin (särskilt snus) i 7 år, sen jag var 15 år. Blivit less på att betala 40 spänn för en dosa per dag, på missfärgade tänder och att jag ständigt ska vara beroende av någonting för att mitt liv ska gå ihop. Den här gången så slutade jag tvärt. Jag förberedde mig på ett datum, 1.5 veckor innan (på en fredag så jag slipper jobba under de värsta dagarna). Förut så här jag använt mig utav onico men då går man fortfarande omkring och tänker på att stoppa upp nåt under läppen. Har skippat tuggummin och liknande också då jag inte vill byta ut ett beroende mot ett annat (fungerar säkert för andra, det säger jag inte emot!)

  Det har gått rätt bra! Som många skriver så har det fungerar bra med träning som ersättning då det för mig iallafall stärker känslan av att man är ”duktig”. Fick ett återfall för 2 dagar sen, tog en prilla utav min pappa då ingen såg. Kommer inte ens ihåg varför, fick den idén och kunde inte släppa tanken. Det var riktigt gott men inte lika härligt som jag hade föreställt mig. Det var otroligt dumt gjort däremot eftersom jag har hållt mig så bra innan och efter det så har jag verkligen fått slåss med mina hjärnspöken. Har vart supernära på att åka till Ica och köpa en dosa för att sen sluta vid ett annat tillfälle. Anledningen att jag inte gjort det än är för min heder. Vill inte erkänna till alla som vet att jag har slutat att jag har börjat än. Att dessutom ta sig igenom den här perioden igen är ingenting jag föredrar då jag knappt känner mig som en fungerande person från tillfälle till tillfälle.

  Jag fortsätter kämpa, hoppas det går bra för er som läser också eller att jag på något sätt kunde hjälpa någon med mina erfarenheter.

  #90254

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1124 dagar sedan
  (854 dagar när inlägget skrevs)

  Hej där Generalprillan!

  Grattis för Du tagit ett så bra
  beslut på dig & din framtid.
  Glöm inte att vara stolt över Dig själv.
  Stort lycka till på resan/

  Vante Ante

  #90260

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (40 dagar när inlägget skrevs)

  Tack Ante!

  Det var 4 dagar sedan jag tog den där prillan men har hållt mig från att ta en till, även om motivationen inte har vart så hög eftersom jag nu redan har klivit över tröskeln för (0) tolerans. Kan vara förödande att bara ta 1 snus men antar att jag hade tur. Forumet har hjälpt mig att hålla motivationen uppe.

  #90285

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (52 dagar när inlägget skrevs)

  Jag kan lyckligt säga att det har börjat gått mer smärtfritt den senaste veckan. Jag blir inte påmind så mycket längre. Jag blir inte avundsjuk på polaren som får ta en prilla utan det får mig mer att känna mig stolt att jag har lyckats sluta. Sömnen har blivit bättre, tänderna vitare och 2119 kr sparade enligt mina beräkningar.

  Jag kan med ett kanske för optimistiskt uttalande säga att jag nu även tror att jag kommer att förbli snusfri hela livet. Jag kanske just nu vara rullar på ett moln av lättsamhet innan regnet faller igen. Det återstår att se

  #90312

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (62 dagar när inlägget skrevs)

  Igår har jag vart 2 månader snus- och nikotinfri!

  Har någon erfarenhet ifall man brukar få svårigheter efter det har gått såhär lång tid?

  #90313

  mumintrollet
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-07-20
  1098 dagar sedan
  (851 dagar när inlägget skrevs)

  Absolut! Dock blir det kortvarigare och glesare mellan gångerna. För min egen del bestod svårigheterna mest utav att jag kände mig väldigt låg vissa dagar, utan någon egentlig orsak. Bli inte förskräckt fast du kan rada upp några dåliga dagar ännu. Omkring 90-100 dagar kommer de att upphöra nästan helt och hållet.

  #90328

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (71 dagar när inlägget skrevs)

  Idag gjorde jag en tandblekning. Känns kul att för en gång skull ha vita tänder.Det är en liten extra morot att fortsätta vara snusfri.

  Har däremot känt mig väldigt låg på sistone. Vet inte om det är brist på ”lyckopiller” eller att hösten och mörkret har kommit. Får hoppas att det bara är brist på dopamin och att känslan kommer att upphöra vid 100 dagar som mumintrollet skrev. Varför började man från början? Känns som en himla tomhet man bär på just nu

  #90329

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1124 dagar sedan
  (887 dagar när inlägget skrevs)

  Bra krigat Generalprillan.

  Visst är det så som Mumintrollet skriver
  det tar ca 90-100 dagar innan
  hjärnan kan koppla om själv efter nikotin
  avslutet. Bara ta en dag i sänder som alltid 🙂

  Det är en mörk årstid nu också.
  Men le mycket och ofta.Det hjälper.
  &
  Var stolt över din resa.

  Vante Ante

  #90378

  Generalprillan
  Medlem
  Blev snusfri
  2017-09-16
  309 dagar sedan
  (96 dagar när inlägget skrevs)

  Tack Vante Ante! Jag har nu passerat 3 månader gränsen vilket känns stort. Måste dock säga att det har gått tungt nu runt juletid. Det är sjukt så många tillfällen man förknippar med nikotin. Man var mer fast i det än man trodde.

  #90379

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1124 dagar sedan
  (911 dagar när inlägget skrevs)

  Du närmar Dig 100 Generalprillan
  Stort Grattis

  Härligt höra ifrån Dig 🙂
  Du vet väl att livs-stils-förändringar
  handlar om att tänka nytt i invanda rutiner.
  Att göra det mesta på ett nytt sätt.

  Var stolt över Dig själv.

  Allt Gott/
  Vante Ante

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.