Mot en ljusare (snusfri) framtid!

Välkommen! Forum Dagbok Mot en ljusare (snusfri) framtid!

Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  blomkruka 1 månad sedan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #91867

  blomkruka
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-01-04
  52 dagar sedan
  (4 dagar när inlägget skrevs)

  Hej forumet!

  Jag bestämde mig för att sluta snusa vid årsskiftet. I samband med funderingar på vem jag vill vara som vuxen insåg jag att snus absolut inte är en del av den identitet jag vill bygga. Jag är 23 år gammal och har snusat sedan jag var 14, hög tid att ta sig i kragen mao! Tänkte att en dagbok på detta forum skulle vara ett smart komplement för att hålla uppe motivationen vid tuffa dagar.

  Sista snusen intogs 04/01/20 23:30, varit snusfri sedan dess: precis rullat in på dag 4 alltså. Benhård fysisk avtändning har präglat dagarna. Sömn lyckligtvis ok men känner mig sjukt märklig i övrigt. Dimmig syn, svårt att fokusera på enskild syssla, nedstämdhet osv. Känner dock att det värsta är över redan nu. Suget efter snus inte så starkt men avtändningen är tuff!

  Rök ihop lätt med flickvän igår. Märker att man reagerar jävligt negativt på saker som annars inte skulle ha gett en känslomässig reaktion. Jobbigt att behöva vårda hennes känslor när man själv mår skit.

  Mot en snusfri vecka!

  #91869

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1707 dagar sedan
  (1660 dagar när inlägget skrevs)

  Grattis till ditt bästa beslut.

  Välkommen till kämparnas & krigarnas tappra skara 😉

  Betr din flickvän så får hon lov hjälpa till och stötta Dig.
  Om hon inte slutat snusa själv Har hon inte en susning
  vad Du går igenom.

  Det här är ingen quik fix Det här en process.

  Det ska bli intressant följa din resa till friheten.

  Vante Ante

  #91871

  blomkruka
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-01-04
  52 dagar sedan
  (5 dagar när inlägget skrevs)

  Tack för svar och pepp! Du gör ett grymt jobb här Ante, fint att du hjälper oss som nyligen slutat.

  Dag 5 precis slut. Dag 3-5 var jag otroligt deprimerad, suget som kom var mest för att vilja känna mig glad och pepp igen. Nu blir fysiska bieffekter böttre för varje dag som går och humöret bättre. Suget känns dock starkare nu än vad det gjorde vid dag 1. Antar att kriget mot ”snustrollet” börjar nu på allvar!

  Krigar vidare. Mot en vecka!

  #91872

  blomkruka
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-01-04
  52 dagar sedan
  (7 dagar när inlägget skrevs)

  Slutet på dag 6 nu, blir en vecka 23:30 ikväll. Humöret fortfarande svajjigt men känns ok om jag är ensam. Det är i mötet med andra människor irritationen tar överhanden. Var ute på stan och drack bärs igår i klubbmiljö. Klarade att stå emot suget trots att jag var omgiven av dosor. Dock kände jag mig otroligt otrevlig och blev fruktansvärt enkelt trött och irriterad på personen jag pratade med. Hoppar alkohol och större sociala sammanhang framöver tills en markant skillnad går att märka i humör.
  Sömn som förut, vaknar 2 ggr per natt men vaknar pigg. Varvar löpning med klättring och styrketräning på dagarna, kört ett träningspass minst en gång dagligen. Hjälper stort mot sug och humör!

  #91875

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1707 dagar sedan
  (1664 dagar när inlägget skrevs)

  Bra & Grattis till 1 vecka Blomkruka.

  Det finns de som helt slutar med alkohol och annat i första
  perioden av slutandet. Lätt för återfall”med dosor omkring sig”
  & ”jag prövar bara en”- metoden.
  Var vaken på vad du gör med din kropp. Eller medveten.

  Sätt gärna på en räknare så ser vi lättare var du befinner dig
  på din resa.
  Läs runt i dagböcker en guld gruva i information tips & annat.

  Då kör vi vidare Januari 2020

  Vante Ante

  #91879

  blomkruka
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-01-04
  52 dagar sedan
  (10 dagar när inlägget skrevs)

  Dag 10 nu. Lagt till räknare i profilen, gött att kunna kolla snabbt vart man ligger.
  Läste en massa gamla dagböcker igår under lugnare perioder på jobbet. Blev jätteinspirerad av culumusnimbus tråd om sin långa, tragliga resa mot snusfrihet. Han pratar mycket om vad som faktiskt händer i kroppen när nikotinet försvinner. Mycket intressant att få lite bakgrundsfakta till de hungerkänslor och humörsvängningar som nu råder. Ytterligare fick läsningen där mig att fundera kring vad jag kompenserar snusberoendet med.

  Till en början kring dag 1-5 drack jag massor av kaffe och tryckte i mig socker. I efterhand inser jag att det skapar mer sug efter snus att kompensera med andra substanser, bättre att helt avhålla sig för att snabbare ställa om hjärnan på normal belöningsnivå. Har börjat träna något kopiöst också: tränade ca 3 dagar/vecka innan snusstoppet men dessa 10 dagar har jag tränat minst en gång om dagen… Det hjälper så otroligt mycket och tänker att det är ett positivt substitut för snusandet. Känner mig inte sliten än, men får vara uppmärksam på trötthet och ledont.

  Såhär dag 10 måste jag säga att jag mår mycket bättre allmänt. Humöret har börjat poppa upp på okej nivå och jag orkar äntligen (!) socialisera med andra människor igen utan att bara bli ledsen/arg och vilja dra mig undan. Sömnen fortfarande svajjig men är aldrig trött på dagarna. Märker också att pulsen vid löpning och hård träning är mycket lägre än förr – bara det gör det värt att sluta enligt mig.

  Kanske också en sjuk grej men märker att sexdriften har gått upp som satan också, till min flickväns förvåning… Antar att hjärnan nu törstar efter dopamin och pushar kroppen att hitta det på andra aktiviteter än snusandet. Såsom det var menat från början! Känns riktigt bra det med.

  Krigar på, äntligen lite pepp på beslutet jag tagit!

  #91888

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (27 dagar när inlägget skrevs)

  Hur går det? Snart är du upp i 2 veckor, gäller att fira allt som går att fira 🙂

  #91907

  blomkruka
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-01-04
  52 dagar sedan
  (18 dagar när inlägget skrevs)

  Boom, två veckor!

  Missat att uppdatera då livet runnit på. Känns betydligt bättre nu, både i kropp och sinne. Möjligheten att fokusera är tillbaka och jag sover äntligen relativt stabilt. Var ute och drack vin i helgen och humöret är fortfarande inte bra på alkohol… Snussuget kickar in ordentligt och jag ser bara mörker i omvärlden. Läge att hoppa det ett tag till! Annars rullar allt på fint, snustrollets närvaro minskar dag för dag som går. Har läst i dagböcker att många dock faller tillbaka under denna tid just för att man långsamt börjar att sänka sin gard. Får tänka på det framåt. Sett att det är fler som slutar snusa nu här i forumet, all lycka till er! Vi klarar det här!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.