ja…

Välkommen! Forum Dagbok ja…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68250
    colli
    Medlem

    Vaknade upp idag extremt bakfull, extremt dåligt med pengar och det sista jag var sugen på var en snus. Satte mig i soffan med en kopp kaffe och läste tidningen och fick mig en tankeställare, varför ska man hålla på med snus?

    Det är äckligt – både för en själv och andra

    Det är dyrt!!!

    Det ser fult ut att ha en prilla under läppen

    Det kan ge skador för livet

    Det är jobbigt att hela tiden behöva ha med sig snus

    Jag kände på mig att jag förmodligen skulle få enorm abstinens inom några timmar och visst det kom stötvis, jag var på väg till en studio och skulle göra ett gig, jag tänkte för mina sista ynka slantar kan jag välja på att köpa en dosa snus som kommer va slut på ett dygn, eller mat så jag klarar mig till jag får nya pengar…

    Vanligtvis hade jag valt snuset, och ja ni hör ju själva hur jävla idiotiskt det är. Det hade inneburit en dags lycka fast hungrig. Jag hade fått leva på ett pastapaket, ett nudelpaket samt 4 ägg till på måndag den 10/1. Bara för en dosa snus!?!?!

    Jag blir lite rädd för mig själv när jag påminner mig själv om att jag i liknande situationer har valt att köpa en dosa snus istället. Mina tankar gick ditåt också under min promenad till affären men, som ni säkert förstår och även en anledning till att jag sitter här och skriver nu är att jag så klart valde att inte vara så jäkla korkad utan köpa mat så jag faktiskt kan leva normalt tills nya slantar ramlar in.

    Jag for i väg till studion, mätt och glad. Har varit där en hel dag och lirat samt haft en trevlig dag med producenten. Det var inte ofta jag tänkte på snus under dagen i alla fall, det är först nu när man sitter ensam hemma, det är kväll och man har inget särskilt att göra, då blir det som jobbigast.

    Nu är det även dags för det svåraste att lyckas somna.

    Känns bra iaf att man har hittat denna sidan så kan man läsa om andra som också har det svårt.

    Det hade ju varit så otroligt skönt att bli av med skiten så man slipper dras med det. Ska fan ”köpa” en dosa om dagen från mitt lönekonto till sparkonto sen också så man verkligen ser resultatet av skiten som man måste genomgå nu.

    Lycka till allihopa!

    #74525
    henkeohenke
    Keymaster

    Jepp, det är att kasta pengarna i sjön att snusa. Det är ju en period av berg-o-dalbana i början när man slutar, men sen är man kvitt skiten och kan använda pengarna för att sätta guldkant på tillvaron på andra vis. Kämpa vidare och lycka till!

    #74526
    michael
    Medlem

    Det är riktgit dyrt med snus.

    Har tänkt köpa hund länge men har inte riktigt haft råd. Haft råd! smaka på den jag har lagt 800 kronor på snus varje månad minst, ibland upp till 1000 kr. Det är emellan 11000 och 12000 kr om året. Klart att jag kan skaffa hund till sommaren om jag slutar snusa nu och lägger undan de pengarna till något jag vill istället för att bränna dem på snus som är helt meningslöst i längden.

    kämpa på kompis och tänk ut något speciellt som du ska köpa för extrainkomsten.

    #74527
    colli
    Medlem

    Ja det är rätt bra att ha något att spara till så får man någon form av lön för mödan! Jag är nu inne på min tredje dag, det är riktigt jobbigt emellanåt men det går!

    Jag är lite stolt över mig själv, det blev lite festande igår också men jag klarade mig utan snus och även utan cigg, känns bra :)

    #74528
    michael
    Medlem

    Det ska du ha en riktig klapp på axeln för. Att du vågade vara med och festa och inte snusa på det. Bra jobbat.

    #74529
    TLiman
    Medlem

    Starkt jobbat!

    Att festa utan både snus och cigg är starkt. andra dagen dessutom.

    Spara pengarna och köp något helt onödigt (som jag som har delmålet en radiostyrd bil lagom till påsk, ja jag är 35..) eller spara till en göttig resa någonstans. Jag tror starkt på motivationen det ger att kämpa för någonting mer än att bara bli snusfri för sakens skull.

    Kämpa på!

    #74530
    colli
    Medlem

    Nu har det snart gått en vecka :)

    Det här är inte alls jobbigt längre, visst det kommer små attacker med jämna mellanrum under dagarna men det är inte svårt att stå emot, och dom försvinner typ lika fort som dom kommer.

    Känns riktigt bra att slippa skiten nu. Har kommit på mig själv när jag ska gå ut från lägenheten att jag står och funderar och känner igenom mina fickor efter nånting men så kommer jag på att jag har slutat och behöver inte släpa med mig nån jäkla dosa vart jag än går. Otroligt skönt!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.