Inga ursäkter – slutsnusat

Välkommen! Forum Dagbok Inga ursäkter – slutsnusat

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #98201
  bluecid
  Deltagare

  Har spanat in detta forum i 1-2 år när jag insett att snusandet bara leder till misär. Dålig andedräkt, tandköttsinflammation, beroendet i sig, hur nikotinet påverkar mig, ökad ångest (?). Har försökt sluta cold turkey och med nikotinersättningar och för mig fungerar nikotinersättning bäst. Nu är jag i en lugnare period i livet, min motivation till att sluta är hög och snart går jag på semester.

  Jag kommer trappa ned med plåster och uppdaterar varje kväll!

  #98205
  bluecid
  Deltagare

  Sitter i uteserveringen och sippar på lite vin. 2 dagar snusfri nu, vet att man ska undvika alkohol kanske ffa i början men är fast motiverad till snusfrihet. Försöker tänka mycket på fördelarna istället för suget vilket hjälper mig. Känner av abstinens trots plåstret vilket säger om min höga nikotinkonsumtion tidigare.

  #98206
  bluecid
  Deltagare

  Tredje dagen som snusfri, sover väldigt dåligt trots nikotinplåster, märker också att jag småäter mer och tänker på mat, tidigare kunde man bara stoppa in snuset. Men fortsatt starkt motiverad och försöker ha fokus på fördelarna hela tiden.

  Kommer fortsätta uppdatera varje kväll första 2 veckorna för min egen skull och sedan glesa ut och kanske skriva veckovis istället.

  #98207
  bluecid
  Deltagare

  Idag har jag varit aggressiv, arg, och lättkränkt. Småäter hela tiden. Sover katastrofalt. Känner oro och stress i hela kroppen och då har jag ändå nikotinplåstret med högst nikotinhalt, lol. Dock inget större sug för snus.

  Kommer trappa med de tre olika styrkorna 3 veckor var. 9e veckan är jag i en mycket lugn period och där kommer nog den jobbigaste abstinensen. Om jag känner mig bra tror jag ändå jag kommer klara de då jag inte skulle börja snusa igen om jag varit snusfri i 2 månader/9 veckor. Ser fram emot de.

  #98209
  bluecid
  Deltagare

  Femte dagen utan snus, går väldigt bra nu måste jag säga. Tagit av nikotinplåstren på kvällarna då de kliar irriterande mycket men lyckades sova väl utan nikotinet under natten. Börjat småäta mycket mer men går ev. hellre upp några kilon än att stoppa in skiten i munnen igen.

  #98210
  bluecid
  Deltagare

  Märkt att jag nätshoppat mer sen jag slutade snusa lol, farligt farligt att ett annat beroende kan ta över. Dock inga större summor precis men ändå.

  Snart en vecka utan snus vilket gör mig glad!

  #98211
  Inkognito
  Medlem

  Nätshopping är en tröst du ger dig i brist på snus och nikotin.

  När jag var i ungefär samma situaton, så handlade väldig ologiskt saker som jag inte hade någon som helst använding för.
  Det är så här i början att vi tröstar oss med ganska oväntliga saker, som i det stora hela inte skänker oss någon större glädje.
  Sätt in dina snuspengar på ett sparkonto eller investera dom i fonder då sparar du pengar istället.

  Bra jobbat så här långt. Forsätt uppdatera varje kväll för din egen skull.

  Det här går nog bra.

  Lycka till!

  #98212
  bluecid
  Deltagare

  Tack för peppandet Inkognito och dina inputs.

  Idag har de gått en vecka utan snus och jag har idag varit utan nikotinplåster. Senaste dagarna har jag stört mig oerhört på nikotinplåstret och att jag har mycket klåda. Jag sov därför utan plåstret igår under natten och satte inte på plåstret på morgonen. Dagen har gått bra, vet inte om de är värmen eller abstinensen som jag gör att jag svettas så mycket, men jag känner inget sug, däremot lite stirrig och borta. Dock är jag i en mycket lugn period nu på arbetet och går snart på semester.

  Det var inte enligt planen men jag kommer testa utan plåster eftersom jag inte klarar av klådan. Det är nog inte bra att gå fram och tillbaka med nikotinet. Jag känner mig starkt motiverad för de.

  #98213
  snusdoktorn
  Medlem

  Bra för Bluecid! Tror du gör helt rätt genom stt sluts med nikotin helt. Det kommer att bli bra, när suget blir svårt, träna, det funkar för de flesta. Finns inget bra med snus!

  #98214
  bluecid
  Deltagare

  Idag har de varit en jobbigare dag, också för att jag klippt nikotinet helt. Har ätit väldigt mycket mer mat, allt känns tomt och grått, romantiserat snuset mycket. Helt sjukt hur min hjärna försöker hitta alla möjliga anledningar till att jag ska snusa igen. Men NEJ, jag är fast besluten denna gång och ska aldrig stoppa in snuset i käften igen. Jag ser fram emot ett snusfri liv. Till min hjälp har jag förutom min starka motivation ett väldigt bra stöd runt omkring mig, på arbetet och privat. Och att jag skriver av mig här och blir peppad ger mig än mer motivation också.

  Jag behöver nog skriva av mig varje kväll här under en period tror jag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.