I avgrunden

Välkommen! Forum Dagbok I avgrunden

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88215

    Hej! Tog sista snusen igår, idag kör jag cold turkey. Har nikotinplåster inköpta men ångrade mig i sista stund, cold turkey är det mest vinnande för min del. Första dagen, ca 20 Tim efter sista snusen. Känns som att vara i en bubbla, minns att denna känsla sitter i ett tag. Jag är långsammare än vanligt u tanke och handling. Jag vet sen tidigare att första veckan är värst. Nu är det timme för timme, dag för dag, ut ur avgrunden.

    #88224
    Fallera
    Medlem

    Hej! Då är vi i ungefär samma sits! Jag tog min sista snus i fredags och kan säga att igår var inte humöret på topp, men i dag känns det bättre! Har läst/hört någonstans att nikotinet har lämnat kroppen efter 3 dygn, vet inte om det stämmer, men de tre första dygnen brukar kännas värst för mig.
    Håller tummarna att vi klara oss utan snus nu i fortsättningen!

    #88225
    kungfupanda
    Medlem

    Det där med bubbla känner jag igen, riktigt trögtänkt. Efter 1,5mån snusfri så kan jag tidvis känna mig i bubblan. Det verkar dock bli bättre med tiden.

    #88228

    Fallera och kungfupanda: skönt att ha parallella resenärer i den uppförsbacke som snusslutandet innebär! Låter som vi går nästan jämsides fallera! Och kungfupanda verkar vara en bit längre fram… Hur som helst så önskar jag er och mig själv tålamod och beslutsamhet så det räcker ut ur det menlösa begäret och tvånget efter nikotin som vi nu brottas med.

    #88229
    Vante Ante
    Medlem

    Gratulerar till Ditt livs bästa beslut:
    Att upphöra med användandet av nikotin.

    Alla har vi lite olika upplevelser av
    slutandet & biverkningar.
    Jag rekommendera alla som är i början av ”slutet”.
    Läsa i veteranernas dagböcker Där finns
    svaren på många av de frågor som kommer upp.

    Kämpa Gott/
    Vante Ante

    #88232

    Tack för tipset Ante! Jag har nu tagit mig igenom dag två, samma bubbla, samma irritation och inre kli. Natten var precis som väntat vidrig. Vaknade upp flera ggr i timmen, med ett ryck och en känsla av att inte finnas till, att inte veta om jag drömmer eller inte. Vedervärdig känsla, otroligt ångestframkallande. Försökte väcka min fru för att förvissa mig om att vi verkligen existerade. Låter sjukt, och där och då är jag övertygad o. Att jag är på väg över gränsen till psykisk sjukdom. Suck.
    Men vill även tipsa om en grej som minskade min känsla av dumhet, tog en berocca multivitamintablett under eftermiddagen och jag kände mig faktiskt lite skarpare efteråt! Vill inte göra reklam, finns säkert flera multivitaminer att välja på, och det kan vara placebo, men ska nog köra på det ett tag iaf!
    Hoppas denna natt blir lugnare.

    #88234
    irenpanik
    Medlem

    Bra beslut och starkt kämpat! Fortsätt så! 🙂
    Ser inte att du har skrivit just något om det, men försök tänka ut dina bästa anledningar att sluta (och fortsätta vara utan) snusen, för att sen kunna plocka fram de starka argumenten vid behov.
    Det kan vara klurigt att förutspå när motivationen kommer tryta, men man kan i princip vara säker på att den kommer göra det någon gång förr eller senare. 😛 Så man får påminna sig om varför man gör det så man vinner dusterna i sitt eget huvud när de dyker upp.
    Sen finns det massvis med hjälpsamma och stöttande människor här som kommer underlätta resan enormt om man bara ser till att logga in med jämna mellanrum! 🙂

    Keep up the good work!

    #88249

    Irenepanik: tack för peppet! Tror också på dina förslag, samla sina argument,!och söka stöd och följa sin resa här på forumet. Bubblan har långsamt släppt taget, men känner mig fortfarande som mitt nick: långsam, dum och hungrig… Och stundtals jävligt irriterad och förvannad. Men det går ju åt rätt håll. En dag i taget…

    #88258
    irenpanik
    Medlem

    Precis, en dag i taget så är du där till slut! När du inte behöver känna dig som ditt nick och fortfarande är snusfri! 😀

    #88262

    Irenepanik: tack för ditt stöd! Hur är det vid 70 dagar? Har det släppt av då? Är du som vanligt, eller är abstinensen kvar i någon form?

    Ikväll en vecka seda. Jag tig min sista snus, hurra!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.