Helt färdig med skiten….

Välkommen! Forum Dagbok Helt färdig med skiten….

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 138 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #92763
  Lurarn
  Medlem

  Halloj igen,
  Efter mycket möda har jag äntligen kommit hit igen där jag vill vara, nämligen kampen mot friheten.
  Efter många både korta och lite längre utbrytningsförsök så känns det den här gången helt annorlunda. Men jag vet verkligen inte varför, men det gör det.

  Har kämpat med att försöka bli fri från den här förbannade lasten under många år. Är så trött på den här skiten.
  Har snusat i totalt 30 år med en del uppehåll. Man har alltid trillat dit igen pga JA VARFÖR HAR JAG GJORT DET?
  Snusromantik stavas det tror jag. Men den här gången, så säger jag som en gammal veteran här på forumet sa redan dag 5. ”Jag är redan så fast besluten att ro hela det här projekten i hamn, att jag inte låter mig misslyckas igen.”

  JA så är det sannerligen.
  Jag spottade ut 21-07-20 kl 17:45 så nu är jag redan inne på den 9:e dagen.
  Att komma över dag 1,2 och 3 har varit en stor utmaning, men när detta var passerat så har det faktiskt, peppar peppar, varit förvånansvärt enkelt. Och fråga mig inte varför, Det kan kanske bero på att jag är sa fast besluten av att ro detta i hamn en gång för alla. Jag hoppas det i alla fall.

  Har snusat 1 dosa om dagen i väldigt många år, men nu får det räcka.

  #92765
  Nyatag
  Deltagare

  Bra där! Fortsätt kriga! Är mitt i striden jag med och endast på slutet av dag två… Men det här ska vi klara av!

  #92768
  Lurarn
  Medlem

  Bra där Nyatag! Vi kör för detta är enda sättet för att må bra.
  Må lite skit i början för att sedan må så
  Mycket bättre. Jag föreställer mig det iallafall efter att ha läst många dagböcker 👍😅

  #92769
  Nyatag
  Deltagare

  Haha ja men exakt! Hur går det för dig och hur känns det?😀

  #92772
  Lurarn
  Medlem

  Dag 11

  Igår kväll blev jag lite full i skratt och smålog åt mig själv när jag insåg vad jag hade råkat ut för tidigare under dagen. Nämligen från ingenstans, arg som ett jätteåskmoln smällde igen dörrar och skrek ut min ilska för mig själv. Men det var ju ingen annan som hörde eller var hemma. :):):) Jag skrattade till när jag insåg att det här som hände är helt normalt tillstånd i mitt egna tillfrisknande. Och när jag förstod detta så blev jag glad och varm inombords. JAG BÖRJAR BLI FRISK, även om jag långt ifrån är där ännu.

  Samtidigt så har jag inatt sovit blott 2,5h, bara en massa oro i kroppen och klarvaken. Men det som är förvånande är att jag ändå känner mig, på något vis utvilad, jämfört med när jag snusade.

  Jag fortsätter kampen, för jag ska kämpa så att jag en gång i framtiden inte ens kommer att tänka på snus, utan bara kunna rycka på axlarna.
  Kämpa på där ute vänner.

  #92774
  Nyatag
  Deltagare

  Intressant läsning som driver även min kamp framåt! Jag håller med dig, att trots mindre timmar sömn, så känner man sig ändå mer utvilad. En dag i taget.

  #95373
  Lurarn
  Medlem

  Äntligen tillbaka efter semestern, och efter att ha arbetat med renovering av stugan med fasad och fönsterbyte så kan jag faktiskt fortfarande konstatera att jag är fortfarande med på banan och firar idag 50 dagar utan snus!!
  Jag ska ge mig själv en riktigt fin belöning. Ska ta mig en fin bakelse till lunchen tror jag.
  det har inte varit lätt, men eftersom jag har varit konstant aktiv så har det varit betydligt mycket enklare än vad jag först intalade mig. Tankarna har funnits där, men eftersom sysselsättningen har gjort att jag inte har haft tid att fundera så löper det på bra.
  Självklart har min fru fått stå ut med en hel del stora bokstäver, men egentligen inte mer än vanligt.
  Jag tycker det ska bli skönt att sparka igång Sverige igen, men den här gången snusfri, och jag hoppas verkligen att det kommer att hålla den här gången. :):)

  #97586
  Lurarn
  Medlem

  7 dagar

  Som så många gånger förr så har även jag trillat dit efter knappa 2 månader av snusfrihet. Men skam den som ger sig Den här gången ska det gå hela vägen.
  Förstår om många tvivlar på mig nu, men det bryr inte jag mig om, Den här gången går det! Jag är så fruktansvärt trött på att behöva snusa, lukta illa, ligga och vrida mig i sängen på kvällarna pga all snus som man har stoppat i sig under dagen. Jag är trött på att vakna helt urlakad på morgonen. jag vill vakna pigg, alert och energifylld.

  varför jag trillade dit efter knappa 2 månader i höstas??
  enkelt när man har facit. Jag var alldeles för utmattad efter en stor, och då menar jag STOR renovering som tog all kraft från både frugan och mig.
  Nu är jag tillbaka och ska gå hela vägen in i mål.
  Nu ska jag också försöka vara lite mer aktiv på det här forumet så jag håller mig ifrån snuset.

  Nu har jag fixat första veckan, grattis till mig.
  Gårdagen var den enklaste dagen hittills.

  #97588
  Ziiid
  Medlem

  Vi är fler som återvänt – jag är en av dem. Jag klarade ca 280 dagar för 8 år sen. Trillade dit men kom nu tillbaka efter 8 år och gör nu ett nytt försök (i samma dagbok, därav längden på den :))

  Men den här gången känns det bra 120 dagar in i slutandet!

  #97589
  Lurarn
  Medlem

  Tack Ziiid, så är det faktiskt, och jag fick litet dåligt samvete när jag läste din tråd utan att jag själv var här inne och skrev 🙂
  Men 22-01-03 kl. 09:14 spottade jag ut. det har nu gått mer än 7 dygn och jag vet att sluta snusa är väldigt enkelt. det svåra kommer alltid att vara att inte börja igen. Men tids nog så lär man glömma bort att man har snusat! man kommer att få en vardag som är helt normal utan snus, men det tar ett tag att komma dit misstänker jag.
  Men det är ju dit vi är på väg, eller hur?

  Det var någon som har skrivit 2 regler här på forumet:
  1, Spotta ut, skölj munnen, stoppa aldrig in något mer snus i munnen så länge som du lever! = KLART!
  2. I alla andra fall så gäller alltid regel nummer 1 i första hand!

  Busenkelt eller hur?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 138 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.