Hej då tobak.

Välkommen! Forum Dagbok Hej då tobak.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88576
    Langur
    Medlem

    För mig är det jättelätt att sluta snusa, jag har gjort det väldigt många gånger. Det skulle vara skönt att sluta på allvar, att kunna säga ”hej då snus, här skiljs våra vägar”. Jag åker dit på festsnusande och att ”bara ta en”. Jag försöker att inte tänka på hur mycket pengar jag har lagt ner på alla dosor som jag har köpt och sedan slängt efter att ha tagit två, tre portioner. Det som händer är att jag ångrar mig och blir stressad över att återigen ha köpt en dyr dosa, men slänger ändå bort den eftersom ”jag ska ju inte snusa!” Två dagar senare gör jag om det igen, och igen, och igen. Jag är fullt medveten om idiotin, men fortsätter ändå att kasta pengar i sjön. Jag snusar normalt en dosa om dagen. Detta har pågått i cirka femton år.

    Den största anledningen för mig att sluta för gott är finansiell. Det går helt enkelt för mycket pengar på snusandet. Framför allt då jag slutar och börjar konstant och slänger nyss påbörjade dosor (och köper ny dosa dagen efter). Sunt beteende? Näe, inte särskilt.
    Om en dosa kostade tjugo kronor hade jag nog inte övervägt att sluta. Den psykiska abstinensen i form av grå tristess som kommer smygande utan snus är för mycket. Det har inte varit värt det. Men nu måste jag ställa mig rakryggad och ta varje slag utan att ducka.

    Rent psykiskt mår jag (surprise!) bra när jag snusar, om jag inte översnusar. Det kan bli för mycket ibland, då hjärnan kommer i spinn och tankarna rusar. Det liknar panikångest. Det har varit skönt att slippa den stressen de korta perioder jag har levt utan snus. Jag vill inte längre ge mig själv hjärtklappning och darrande fingrar.
    Jag har ofta varit inne på ”Slutasnusa” och läst intressanta och inspirerande inlägg. Min förhoppning är att jag ska ta mitt farväl till missbruket seriöst och se forumet som en form av vän och bikt-bås. Jag hoppas på den här formen, jag har läst så pass många inlägg av framgångsrika kämpar. Jag ska ta fajten, som börjar i morgon 17 maj.

    #88577
    marcus_gbg
    Medlem

    Lycka till, jag ser fram emot att följa din kamp!

    Mvh,
    Marcus

    #88579
    Langur
    Medlem

    Tack för peppning Marcus!

    Toksnusar just nu som om den här dagen vore den sista. Vilket det naturligtvis är.

    Grattis till 100 dagar i morgon!

    • Det här svaret redigerades för 7 år, 11 månader sedan av Langur.
    #88583
    Langur
    Medlem

    Jag blir fullständigt skräckslagen i en tiondels sekund då jag inser att jag inte får snusa idag. Inte i morgon heller. Faktiskt aldrig igen. Det låter bara helt osannolikt. Helt fel. Vem har bestämt det? Har jag bestämt det? Att jag inte får snusa igen? Tokiga människa.

    Det är vanan som bryts, kropp och själ krisar när jag helt plötsligt INTE tillför nikotin det första jag gör på morgonen eller INTE lägger in en portion efter frukost och morgonkaffet. Jag känner av ett enormt starkt stresspåslag när insikten (aldrig mer snus) når mig och vanan bryts (ingen snus på kaffet). Det vara några sekunder och sedan fylls hjärnan av ett grått dis.

    Varenda spår av snus plockades bort igår kväll och slängdes med soporna. Ingen ceremoni, ner i soporna bara. Det gick åt många portioner igår. Jag mådde illa. Suget kommer och går i vågor. Varje våg varar i cirka tre minuter. Jag läser om personer som följer de minuterna med blicken på klockan. Kanske en bra idé.

    För övrigt…allmänt luddig i skallen.

    #88584
    Langur
    Medlem

    Just nu befinner jag mig tio meter under vattenytan. Allt jag hör är burkigt, allt jag ser är grumligt och jag är inte helt övertygad om att jag har en hjärna längre. Hjärnan är ersatt av bomull. Möjligen sågspån.

    #88585
    Langur
    Medlem

    …och där kom migränen också. Wohooo!

    #88586
    elKa
    Medlem

    Om du har möjlighet så försök att komma ut och springa eller promenera, det var något som hjälpte mig väldigt mycket i början.

    Frugan tyckte jag var rimligt störd när jag drog på mig träningskläderna 22:30 en fredagkväll, men det var det enda som hjälpte mig på traven i början 🙂

    #88587
    marcus_gbg
    Medlem

    Det e bara att bita ihop och offra några dagar till helvetet.
    Livet kommer att suga ett tag, men ibland måste man brytas ner för att byggas upp till något bättre.

    #88591
    Langur
    Medlem

    Tack för stöd och råd Marcus och elKa, jag har varit ute och promenerat och cyklat men höll på att cykla omkull p. g. a. yrsel. Kanske ska hålla mig från cykeln några dagar.
    Det är en extremt lång dag det här, den bara fortsätter. Just nu är det surt och grinigt inombords, men jag har ändå fått en föraning om hur lugnt det kan vara då hjärtat inte rusar och nästan slår sig ur bröstkorgen. Jag ska hålla fast vid den tanken på lugn. Det känns åtminstone som om jag kommer att sova bra, jag är bortom trött.

    #88592
    mumintrollet
    Medlem

    Jag kommer ihåg just den känslan du beskrev om att bli totalt skräckslagen när man förstår det är klarsnusat inte bara för dagen…men för all evighet.
    Första dagarna är man synnerligen trögtänkt och hjärnan fungerar segt, jag var livsrädd när jag körde bil. Det kändes som min hjärna ville fuska hela tiden… orkade inte kika en extra gång jag bara hoppades det inte kommer någon bil..

    MEN du har absolut ingenting att oroa dig för. Däremot vill jag GRATULERA med ett av de absolut bästa besluten du gjort på mycket mycket länge!!!!

    Nu är det bara att börja bocka av dag efter dag. Kämpa på!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.