Fri till slut

Välkommen! Forum Dagbok Fri till slut

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #91104
    Dzan
    Medlem

    Varning för lång text

    Jag har snusat i lite mer än tio år. Jag rökte något år innan jag gick över till snus och rökte även mycket parallellt med mitt snuskbruk då jag ofta delade cigg med mina rökande vänner. Det senaste året röker jag dock väldigt sällan, men jag snusar som en galning. Oftast mellan 1-2 dosor om dagen.

    Första gången jag försökte sluta var för fem år sedan. Jag minns att jag tyckte det var hemskt, jag kunde inte sova, var svimfärdig, enormt irriterad och hamnade i konflikter med nära och kära. Det var exakt som jag hört att det skulle vara. Efter någon dag började jag med nikotinplåster eftersom jag insåg att det var omöjligt att sluta utan.

    Några år senare kom jag över en bok som jag är säker på att många av er känner till, ”Äntligen icke rökare” av Alan Carr, och när det sedan var dags att sluta kändes det förhållandevis enkelt. Jag insåg då att jag inbillade mig många av mina plågor, det var inte alls så jobbigt, bortsett från ett nikotinsug som dök upp då och då eller ett rutinmässigt famlande efter dosan.

    Den gången höll det i ca 90 dagar innan jag föll dit. I våras föll jag dit igen efter 90 dagar, när jag började igen märkte jag genast av vilken enorm inverkan nikotinet haft på mig. Stunder av illamående, brist på aptit och hunger, blodkärl som spricker, gula tänder, slaveriet, pengarna som försvinner (ca 3000 kr i månaden) och fram för allt bristen på energi och motivation att ta för sig saker.

    Så varför faller jag dit? Aldrig har min avsikt varit att börja igen när jag halkat ner i nikotinträsket på nytt. En vän har haft en cigg eller prilla och jag har velat prova en. Bara en. Men efter det eskalerar det alltid och inom ett dygn har man köpt en dosa. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag försökt sluta för länge sen.

    Jag tror miljö påverkar mig mer än vad jag innan trott. Så vilken miljö är bättre än ett forum där vi alla har samma mål? Så oavsett om någon läser den här texten (kudos om du tagit dig så här långt) eller inte så ska jag försöka uppdatera för min egen skull om inte annat. Jag kommer ha lite delmål på vägen. Mitt stora mål är 100 dagar, men att sluta för gott är givetvis det största målet. Nu jävlar kör vi!

    Första delmålen
    1 dygn
    3 dygn
    7 dygn

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.