Första dagen helt nikotinfri och 11:e dagen utan snus. Håller på att ge upp!!

Välkommen! Forum Dagbok Första dagen helt nikotinfri och 11:e dagen utan snus. Håller på att ge upp!!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68261
    lillislu
    Medlem

    Startade med ett halvt nikotin plåster per dygn och ett par apotekspåsar med nikotin per dag. Men sen i går fm har jag inte haft något nikotin alls med har däremot Oniko

    Men har sån abstinens och huvudet känns som bomull och undrar om det bara är jag som inte kan sova på nätterna??

    Vaknar var 5:e minut känns det som

    Någon som kan säga hur länge detta håller på?

    Vill verkligen sluta för mina barns och för min egen skull, begravde min pappa för nästan exakt 6 månader sedan efter ha somnat in i lungcancer. Och vill själv föregå med gott exempel inför mina två härliga barn

    Men hur ska jag klara detta?? Alla runt tror det är väl lätt nu efter en vecka.. Jo tjena!!

    #74565
    oskar_w82
    Medlem

    Håll ut lillislu Efter två veckor har nikotinet lämnat kroppen helt, du måste se till att få i dig mycket vätska ,äta mycket frukt för att få upp blodsockret. Detta kan hjälpa dig mot din huvudvärk.

    Du har ju redan motivationen. Snus begäret kommer finnas men det kommer lika snabbt som det går, och för varje ”attack” du motstår, motstår du också en snus du skulle ha tagit.

    Tappa inte Gnistan du klarar detta

    #74566
    lillislu
    Medlem

    Ska köpa frukt när jag hämtar sonen på träningen i kväll och ha med till jobbet i morgon och dricka massa vatten. Hoppas det kan hjälpa lite

    Så det tar två veckor innan jag kommer att kunna börja sova igen, först när nikotonet är ute ur kroppen anar jag. Höll på att köra av vägen av trötthet på väg från jobbet i dag så nu blir det pendeln till jobbet om dagarna..

    Tack för peppningen, det behövs!

    #74567
    oskar_w82
    Medlem

    Det är ingen dans på röda rosor, men man kan lägga sig ner på kvällen stolt över att man även denna dagen inte har intagit nikotin.

    Det är fruktansvärt starkt av dig att inte stoppa in den där snusen även när du inte kan sova på kvällen, var stolt över dig själv. Tänk på att tiden att sluta snusa är ganska kort om man ser till tiden du snusat, och tiden du kommer vara snusfri.

    =) Keep on going!!!!

    #74568
    TLiman
    Medlem

    Jag äter kopiösa mängder äpplen… funkar bra för mig.

    Kämpa på!!

    #74569
    colli
    Medlem

    C-vitamin lindrar nikotinsug i viss mån så det är bra att stoppa i sig det.

    Det kanske tar två veckor innan nikotinet är helt ute ur kroppen men jag har varit helt nikotinfri i typ en vecka nu och jag har inga problem med det längre, blir sugen flera gånger om dagen men det är absolut inte jobbigt att stå emot suget. Sover gött gör jag också.

    Onico kan vara bra i viss mån men jag gillar inte det riktigt, tycker det är bättre att bara skära av den vanan helt och hållet! Det är apa, pest och pina ett par dagar men man klarar det och jag tror man blir av med det fortare om man raderar bort allt som kan påminna en om vanligt snus.

    Det är ju en jätte bra grej att vara en god förebild för sina barn, vet ej hur gamla de är men förmodligen märker inte dom någon skillnad på om du använder onico eller vanligt snus så ta bort det också så kommer du snart va på banan igen tror jag!

    #74570
    lillislu
    Medlem

    Hej

    Tack för alla tips! Och påhejningar. Nu är det 20 dgr utan snus och känner mig så förbannat stolt över mig själv. Använder fortfarande fejksnus men inte på långa vägar lika ofta som innan och innan helgen är slut så ska det vara slut på det med

    Mina barn är 13 och 17 och de tycker det är skillnad på om jag stoppar i mig nikotin eller ej. Beror nog mycket på att vi precis sett min pappa kämpa mot lungcancer som var helt pga rökning som barnen verkligen är glada att jag slutar med nikotin. Vet att det inte är samma som cigaretter men gift som gift..

    Framför allt får jag mycket mer pussar av dottern nu med och inget gnäll om att man luktar illa. Är det fler än jag som tyckte att smaksinnet spelade en lite spratt första två veckorna?

    Heja på er alla!

    #74571

    Knallbra at du sto deg gjennom den tøffe perioden rundt dag 11. Hvis du ikke har brukt nikotinplaster på en uke, bør det ikke være noe mer abstinenser som skal plage deg hvis du slutter med fejksnus.

    Kult at ungene finer glede i din slutteprosess.

    Dette går veien. Stå på videre.

    #74572
    henkeohenke
    Keymaster

    Lillislu: Grattis! Mycket bra jobbat. När det gäller smaksinnet så upplevde jag att det blev bättre för min del. Alla lukter och smaker blev liksom lite skarpare eller hur man ska förklara det. Det gjorde också att maten smakade mycket godare och jag hade ju som strategi att tackla abstinens med mat i ganska stor utsträckning så det blev en hel del ätande. De kilona håller jag just nu på att arbeta bort för övrigt (Dagbok: Viktnedgång – 1 kg i veckan här på slutasnusa.se)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.