Fler beroendeframkallande ämnen i snus än nikotin??

Välkommen! Forum Allmänt Fler beroendeframkallande ämnen i snus än nikotin??

Etiketter: 

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68172
  Victory
  Medlem

  Jag körde den starkaste varianten av nikotinplåster i 7 dagar. Räknade ut att plåstret skulle ge mig mer nikotin (+nattetid) än vad mitt snusande gjorde.

  Tänkte att det är ju inga som helst problem, då kan jag ju bryta vanan i lugn och ro, men det visade sig att det var jättejobbigt iaf!

  Jag var grinig, arg och hade fruktansvärda humörsvängningar! Kan man ha det bara av att man bryter en vana..?

  Efter 7 dagar stabiliserades humöret något och då avbröt jag min plannerade 14dagars-kur med plåstret och kastade mig ut i det nikotinfria vilket var minst lika jobbigt som med plåstret.

  Någon som känt samma med plåster? Jag tyckte med andra ord inte att plåstret hjälpte mig särskilt mycket, måste nog vara fler beroendeframkallande ämnen i snus än nikotinet??

  #73763
  henkeohenke
  Keymaster

  Jag tror att mycket av det du beskriver är ett psykiskt beroende av att ha snus under läppen snarare än själva nikotinet. Sedan är det nog också ens förväntningar och så som kan spöka litegrann. Personligen tror jag det är effektivare att köra med nikotinfritt snus när det är som värst, men att fasa ut det efter hand. För mig är själva nikotinberoendet borta känns det som, men däremot kan jag då och då uppskatta en nikotinfri snus, men jag kan lätt motstå det också.

  Körde också med nikotinplåster vid tidigare sluta snusa-försök. Men det har inte fungerat.

  #73764
  Walter
  Medlem

  Har läst någonstans att snus innehåller flera tusen ämnen, sedan var det ju tal om något som tillverkarna tillsatte för att mer nikotin skulle lättare frigöras. Minns inte exakt vad det handlade om, men det är nog inte bara en ren naturprodukt iallafall…

  #73765
  Stork
  Medlem

  Man tillsätter en basisk lösning, det gör att nikotinet frigörs lättare och ger en större effekt.

  Tidigare tillsatte man potaska för att få denna effekt.

  #73766
  henkeohenke
  Keymaster

  Jag undrar egentligen om nikotinmängden är avgörande för hur svårt det är att sluta. Det verkar ju som att man får i sig mer nikotin när man snusar än när man röker. Men å andra sidan är nikotinet mer koncentrerat vid ett tillfälle när man röker. Men oavsett vilket så är ju själva det fysiska beroendet över ganska snabbt oavsett hur mycket man snusat eller rökt. Frågan är om det psykiska beroendet blir starkare om det är mer nikotin eller om det inte spelar någon roll?

  #73767
  Stork
  Medlem

  Jag har också funderat på detta

  Jag tror det gör en stor skillnad just första veckan men sen är ju bara det psykiska kvar.

  Vet inte om nikotinmängden påverkar psyket i längden?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.