Ett Hälsosammare Liv (nr .2)

Välkommen! Forum Dagbok Ett Hälsosammare Liv (nr .2)

Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  mjupp 5 månader, 3 veckor sedan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #90443

  tricon
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-06-20
  32 dagar sedan
  (-160 dagar när inlägget skrevs)

  Hej allihop, för de som har varit med här i ett tag, så är jag ju inte direkt ny. Jag har gjort ett försök i mitt liv att sluta snusa och det varade i ungefär 9 månader, sedan kan jag inte säga att jag föll dit igen, utan jag gjorde aktivt ett val att börja snusa igen efter mycket tankar och grubblingar på det hela. Och tillslut gick jag med på att accepetera att börja igen på villkoret att jag har som sikt att sluta inom ett år igen.

  Så nu står jag här, det har gått 1.5 timmar sedan jag spottade ut sista snusen, första 5 minuterna var jobbig eftorsom jag inte riktigt hade bestämt mig då, nu såhär 1.5 timme senare känns det bättre för jag har läst lite här i forumet och min tidigare resa, och vet vad jag gick igenom och har bara blivit mer och mer motiverad till att sluta den här gången.

  Så nu tänkte jag liksom sist börja skriva en dagbok för att hjälpa mig få ner mina tankar och kunna läsa det varje gång det blir tungt på resan till ett hälsosammare liv. 🙂

  Nu kör vi allihop, lycka till ala som försöker sluta eller redan har slutat 🙂

  #90444

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1124 dagar sedan
  (933 dagar när inlägget skrevs)

  Välkommen åter tricon.

  ”Var sak har sin tid”
  Bra beslut växer fram.

  Eftersom slutaren aldrig riktigt vet
  hur framtiden ser ut.(Det vet ingen )
  Så tvekar & skjuter
  hen upp den dagen.Livet är fyllt av andra beslut att
  fatta. Det är enkelt att köra på i invanda spår.

  Det är en livsstilsförändring med nya
  vanor & rutiner.
  MEN det finns ett liv fritt från
  nikotin för alla……

  Vante Ante

  #90447

  tricon
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-06-20
  32 dagar sedan
  (-158 dagar när inlägget skrevs)

  2 dagar avklarade (om någon timme)!

  Såhär första dagarna har det känns oerhört bra, mycket lättare än första gången, men eftersom jag hår gott igenom det här en gång förut vet jag vad jag ska förvänta mig, sömn på natten han varit en liten oro men det har fungerar förvånandsvärt bra. Känner mig mer trott i allmänhet dock sedan jag slutade snusa, men det är bara att ihärda och tänka att varje dag bara blir lättare.

  Sedan mitten av igår har jag kännt lite yrsel, detta var också något som jag hade räknat med och varför jag började när jag ändå hade 4 dagar ledigt från jobbets så var sak får ta sin tid. Har alltid med mig 2 dosor snus vart jag än går nu, en som är nikotinfri som jag låter mig själv ta om det skulle bli riktigt jobbigt, den andra är vanlig snus, utifall att jag skulle få något extremn abstinensanfall, men som tur är så har det räckt med den nikotivfria och så lär det nog förbli 🙂

  Just ni siktar siktar jag på att klara mig till många morgon som första mål. Sedan börjar den riktiga utmaningen, klara mig utan nikotinet i arbetet, (jobbar mycket med barn, så det kan bli kaotiskt) så vi får se hur den tiden går 🙂

  Kämpa på alla, och ha en trevilg helg 🙂

  #90454

  tricon
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-06-20
  32 dagar sedan
  (-156 dagar när inlägget skrevs)

  Pust en bit över 4 dagar avklarade,

  Känner inte så stort behov av nikotin som så, men saknaden av att ha någon under läppen är extremt stor. Så jag använder fortfarande onico nikotinfri lite då och då för att få ha någon under läppen. Jag kände idag på jobbet att det stundvis var groteskt tungt,kände mycket yrsel till och från och fick en gång helt enkelt sätta mig och ta en liten timeout för det var för mycket.

  Jag intalar mig själv att jag gör det här för mitt eget bästa så det är bara att härda ut och så småningom blir allt bättre.

  Annars överlag känner jag mig inte direkt nerstämd, men saknar någon form utav gnista att göra något. Kroppen känns seg, och jag är oerhört trött hela tiden. Tröttheten kommer så fort jag tar mig upp från sängen till det att jag får lägga mig igen.. Jag hoppas innerligt att detta går över snart då det är en hel del jobb jag behöver få gjort på kvällar som jag i nuläget inte orkar med alls.

  Men allt detta för någon positivt…. Så bara att stå ut.

  Kämpa på alla. 🙂

  • Det här svaret redigerades 6 månader, 1 vecka sedan av  tricon.
  #90456

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1124 dagar sedan
  (937 dagar när inlägget skrevs)

  Bra krigat tricon.

  Det kommer bli bättre. Drick mera vatten & hjälp kroppen
  att ”rensa ut”.
  Av allt du behöver göra så ta en sak i taget.
  Att flytta fokus till något helt annat är ett
  knep att bryta en känsla/tanke.

  Vi är i januari månad Det är inte den lustigaste
  månaden på året…..
  Ljuset är på väg åter till oss.

  Var snäll emot Dig själv & stolt.

  Vante Ante

  #90463

  tricon
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-06-20
  32 dagar sedan
  (-152 dagar när inlägget skrevs)

  8 Dagar sedan jag fattade beslutet och hittills känns det överlag bra.

  Men till skillnad fråg många andra så hade jag inte möjligheten att sluta helt tvärrt jag tillät mig en snus innan jag gick och la mig varje kväll, för attjag har så mycket andra problem i livet så kändes det som det bästa första veckan.

  Nu har jag dock kastat snusdosan så ingen mer 1 snus till natten. Jag har också kastat nikotinfria dosan med snus då jag känner att mitt snussug jämte första dagen är helt annorluna och nu tror jag det är mycket lättare att bara vara utan. 🙂

  Så för mig så kan amn säga att riktiga resan börjar nu, och enligt vissa kanske mätaren borde nollstållan och börjas idag. Men jag anser att gå från 1.5 dosa om dagen till 1 snus per dag är som att ha slutet. för det är en del av processen. Nu ärd et dock inga hjälpmedel som gäller, även tuggummi (vanligt) går bort då jag inte är här för att byta ett beroende för något annat. Så från och med idag börjar jag med en diet också, för att se till så att jag inte börjar överäta mig nu när jag slutar med nikotin.

  Motivationen är på topp just nu, så nu är det bara att göra. Lycka till alla 🙂

  #90475

  tricon
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-06-20
  32 dagar sedan
  (-145 dagar när inlägget skrevs)

  Så nu tänker jag officielt ta bor att jag har slutat snusa. Eftersom jag är i något mittenperiod där jag lyckats dra ner snusandet. Men den effekt det har på mig i dagsläget är inget jag kan leva med då det stör jobb och annat. Jag får hitta en tid där jag är ledig en vecka eller något och försöka sluta då.

  Det har helt enkelt för stor inverkar på mig nu och jag är i center för flera olika saker som inte lyckas sköta för tillfället så helt otrlogit är jag besegrad denna gång. Men när jag väl hittar lite lugn i livet slutar jag. Får se om jag kan hålla denna nertrappning gått från en dosa om dagen till kanske 3-4 prillor om dagen. Så det är ju ett steg i rätt riktning.

  #90476

  mjupp
  Medlem

  Trist att du ”gav upp” eller bestämt dig för att fortsätta snusa.
  Jag har slutat ett par gånger, och försöker inte predika. Men en av de framgångsrikaste försöken var när jag helt enkelt slutade samma dag som jag hade en enormt psykiskt krävande dag framför mig. En riktigt svår examinering för jobbet, ja för hela karriären. Jag la dosan på hyllan(i sopkorgen) den motorgonen och tänkte ”om jag fixar provet, och dagen, så har jag ingen ursäkt att någonsin ta upp dosan igen”.
  Jag höll upp i två år ungefär. Så helt misslyckat var det inte. Sen är ju en nikotinhjärna hemsk att leva med även efter några år. Inte för att man är jättesugen på en snus längre efter två år. Men så fort livet ger motstånd så dyker rösten upp som säger att du behöver nikotin för att behålla skärpan eller för att hålla nerverna i styr, eller för att inte tappa humöret eller… Ja hjärnan är ful, och gör allt för att lura dig in i begäret igen!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.