En effekt av nikotinstopp

Välkommen! Forum Dagbok En effekt av nikotinstopp

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68171
    henkeohenke
    Keymaster

    är att jag inte längre blir kall i händer och fötter. Kunde bli det innan när jag hade gått och lagt mig. Antar att det är bättre blodgenomströmning nu vilket ju bör vara bra!

    #73757
    Victory
    Medlem

    Jamen det där väntar jag fortfarande på! Har hållt upp nu snart 4 veckor men jag är fortfarande kall om händerna…tar det tid att få igång cirkulationen efter att man slutat?

    #73758
    henkeohenke
    Keymaster

    Det kan säkert variera det där, det tog nog ungefär två månader innan jag tänkte på det första gången. Är ute och joggar en del, har inte märkt någon större skillnad på konditionen än, men det kanske kommer.

    #73759
    Victory
    Medlem

    Jag har därmot märkt en annan schysst grej efter nikotinstoppet. Jag är mycket lugnare i kroppen på nåt vis, kanske är pulsen som blivit lägre och stabilare?

    I början sov jag jättekonstigt. Vaknade 02:30 varje natt med ett ryck (brukar aldrig någonsin vakna mitt i natten förut) men detta har börjat avta och jag tycker att jag fått en bättre sovkvalité och känner mig mer utvilad än innan.

    Däremot väntar jag fortfarande på att man ska bli ”fräschare” i huvudet. Är fortfarande väldigt okoncentrerad och flummig i skallen.. Någon som vet när detta blir bättre? Har nämnligen hört att den känslan är mycket vanlig efter att man slutat snusa.

    #73760
    henkeohenke
    Keymaster

    Det låter ju kanon! Det var en av de viktigaste anledningarna till att jag ville sluta, dvs att kroppen skulle gå ner i ett lugnare läge. För mig har det inte varit lika påtagligt, men hade jag mätt pulsen innan och nu efteråt så är det säkert skillnad. Sömnen har dock inte påverkats så mycket, några dagar i början var det dock extra svårt att somna.

    #73761
    john_53
    Medlem

    För min har jag hoppat lite fram och tillbaka på sistone, men har nu lyckats hålla mig nikotinfri en vecka. Känner mig rätt yr då och då och har oerhört svårt att fokusera. Däremot upplever jag att lukt och smaksinnena har skärpts till en del. kanske de t bidrar till att man känner mer aptit? har gett mig tusan på att hålla mig nikotinfri nu iallafall

    #73762
    Victory
    Medlem

    Ja det där med aptiten är värre än jag väntat mig! Måste stålsätta mig för att inte hetsäta! EXTREMT sugen på snabba kolhydrater och socker…och kaffe!! Men det kan ju vara kroppen som vill kompensera på nåt vis..

    #79670
    Santosimon2
    Medlem

    Hej alla före detta snusare!
    Jag har varit snusfri sedan 10 jan 2013. Jag slutade helt efter att min sista stock var slut. Kan säga att jag hade en ask portion i en halv vecka, Jag gick in på apoteket, och köpte en ask 4mg nikotinkuddar, och gjorde slut på den, köpte en till, likaså gjorde slut på den. Köpte en ask 2mg nikotinkuddar två gånger. jag kan ju inte hålla på med apotekets nikotinkuddar, för de är ju dyrare än om jag skulle köpa vanlig portionssnus på macken = över 50:-. Så lätt var det att sluta för mig.

    Men nu till frågan, Jag tränar på löplabbet som jag har hemma ,springer varje dag 6 km, men går ej ned i vikt, tänker på vad jag stoppar i mig, äter ej godis, dricker ej vin eller öl eller starksprit( just nu i alla  fall. Jag är 62 år.

    Någon som har en förklaring ?

    Hälsningar

    Stig Bernhardsson

    #79671
    LarsG
    Medlem

    Du sätter i dig för många kalorier i förhållande till ditt behov. Skulle tro att du inte förbränner så väldans många kalorier på ett löpband. Har förvisso aldrig testat själv, men det verkar vara svårt att simulera backar mm. Det kan ju även vara så att ditt tempo är mot promenad i stället för löpning. Alltså: notera, ärligt, vad du äter per dag. Samt skruva upp tempot på löplabbet. Ännu bättre är att lägga in hyfsat ansträngande pass utomhus.

    #79672
    LarsG
    Medlem

    Komplettering: Ät inget efter ett träningspass, drick enbart vatten vid behov. Vill du att fettförbränningen skall funka så stoppa inte i dig några kolhydrater under första timmen efter träningspass.

    Skulle vi ha så stort behov av energibars mm som reklamen gör gällande så hade vi varit kvar i Afrika än i dag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.