Det sluga beroendet

Välkommen! Forum Dagbok Det sluga beroendet

Etiketter: ,

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68478
  DrSnuselius
  Medlem

  Hej

  Ramlade in på detta forum i morse och kände direkt att här kan jag få det jag behöver, den extra viljan som så ofta har försvunnit för mig. Jag har småsnusat (i hemlighet så bedrövligt seom det nu är) i 3-4 år på jobbet. Jag är läkare, och det yrket kan vara stressigt i perioder, och snusandet började som en belöning när man tog itu med pappersarbetet efter dagen. Så småningom blev de tillfällen där snusen satt bra fler och fler, till kaffekoppen på möten osv. Har flera gånger slutat, men glömmer bort motivationen på 3-7 dagar, och hittar på nyja och nyja ursäkter, jag måste trappa ner, bara en på morgonen.. . . . . . osv, som alltid resulterar i en dosa i fickan, som förbrukas fullständigt oenligt med ursprungsplanen, och jag är där igen. Så trots att jag har snusat ganska lite, ca 1 dosa/vecka, så inser jag nu sedan ett å tillbaka, att beroendet är starkt.

  Min motivation: Jag vill inte vara beroende, jag vill värna om min hälsa, jag vill kunna hantera stress i arbetet utan ”nappen”, jag hatar att snusa och hålla det hemligt för mina nära och kära, på ett år tjänar jag ett par tusenlappar som jag hellre spenderar på ett par bra restaurangmiddagar med frun, jag har i bland obehag som hjärtklappningar, huvudvärk och magknip och är orolog för tandköttet, jag vet inte om det beror på snuset, men enda sättet att veta är att se hur jag mår när jag är snusfri.

  Nu får det räcka. I förrgår tog jag sista snusen och slängde en halv dosa. Planen: Cold Turkey, med psykologiskt stöd från er. Jag räknar inte med några större fysiska abstinenssymptom, utan ffa problem med suget, tviveln, min hjärnas sluga förmåga att hitta på ytterligare ursäkter att inte sluta helt, inte riktigt nu. . . . . . .

  Än så länge har jag inga besvär, men de svåra stunderna kommer snart, och då ska jag inte vara så ynklig ännu en gång.

  #75128
  DrSnuselius
  Medlem

  Jaha dagen närmar sitt slutt, har inte alls varit jobbig. Några få ögonblick dãr suget satte in. Det hjälper nog beslutsamheten mycket att skriva så har i ett forum, beslutet att sluta känns verkligare och starkare. Men varje dag är en utmaning. I morgon ser jag nog någon ta upp en dosa. . . . , då ska jag glädjas över att jag själv ska i stället bli fri från beroendet, och om vädret blir fint kannske ett glas vitt på kvällen. 8)

  #75129
  Vinyl Mania
  Medlem

  Hej Snuselius.

  Låter som du denna gång riktigt bestämt dig för att ta tag i det, låter bra det, med dit resonemang så är jag säker på att du kommer att klara detta, jag har suttit i samma båt, slutat & börjat osv tills en dag då jag verkligen bestämde mig att nu får det vara slut, så nu är jag uppe i lite över en månad snusfri och det känns helt underbart att slippa den där paniken om dosan är med eller inte. Kom in och skriv av dig, gnäll…gör vad du vill, vi hjälper dig:)

  Ha en trevlig helg

  #75130
  DrSnuselius
  Medlem

  Tack Vinyl Mania för ditt inlägg.

  Det har faktiskt varit lättare den här gången. De svaga tvivelstunderna varit färre. Jag tror det ffa beror på annan mentalitet denna gången, det käns mer slutgiltigt när man formulerat sitt beslut på ett forum så här. Hadenen svacka i dag efter en jobbig jour, men inget allvarligt hot om Pressbyråbesök. Denna gången ska det gå.

  #75131
  TLiman
  Medlem

  Det är bara att hålla med, det handlar mycket om inställning.

  Du som är läkare borde passa på att läsa på lite om beroendepersonlighet.. då lär du dig mer om de luriga vägar hjärnan tar för att få belöning.

  Jag snusade mycket mer än vad du har gjort och i 17-18 år någonting. Mitt beslut att sluta växte fram sakta men säkert, och tillslut så kände jag mig så övertygad om att sluta att det sedan dess inte har funnits något annat alternativ. Jag har också haft hjälp av att få det här med beroendepersonlighet förklarat för mig.

  Det kommer att gå bra det här!

  Kämpa på!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.