Det kan gå

Välkommen! Forum Dagbok Det kan gå

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68191
  orso
  Medlem

  Första gången jag slutade med snus var -92 då hade jag hållit på väldigt länge. Fyra år senare, under ett grupparbete kände jag ett besynnerligt sug efter något och sprang ner till pressbyrån – en dosa general tack. Jag tryckte in snuset under läppen och där satt den, fullkomligheten var total. Efter en stund mådde jag illa, och svävade ut i det blå, mina kamrater fortsatte med arbetet och jag var i min egen värld, fast och förälskad. Sen en dag 14 år senare, igår faktiskt, helt oplanerat, sa jag hejdå till min älskade. Min dotter fyller 10 snart, och i hela hennes liv har jag varit förälskad i en svart liten burk. Men nu är det slut med det. Just nu känner jag mig vimsig, lite bedövad och det pirrar i fingertopparna. Inatt blev jag väckt av min föredetta, det var som en spark i huvet, botades med lite äpple-juice. Ja hon e inte så kaxig, hon har blivit portad förr. Nu har hon återhämtat sig och jag käkar saltlakrits för att mota henne dörren. Det känns väldigt stabilt och kontrollerat även om jag just nu räknar timmar sen jag tog min sista snus. Nu har det gått 38 timmar sen jag slutade. Ser fram emot att räkna dagar istället.

  #73833
  orso
  Medlem

  Min omgivning tycker att jag är så otrevlig, men det ska de skita i, hahahaha.

  #73834
  orso
  Medlem

  Inne på tredje dygnet utan fröken nikotin. Lite disträ och rastlös eller spattig. Tog en kaffe i eftermiddags och som vanligt kände jag efter snuset i fickan. Men där var den inte, den känslan var desperat ångest eller ska jag beskriva det som att tråkighetsfaktorn var hög. Annars har det varit ganska lugnt.

  #73835
  orso
  Medlem

  Suget efter en prilla var inte så stor i morse. Känner mig väldigt ointelligent och spattig. En snus till kaffet vore inte fel…

  Men det kommer inte att hända. Är det här allt hon (nikotinella) har att komma med.

  Vem behöver nikotingummi, inte jag, bara att sluta. Antingen är jag immun mot nikotin eller en person med väldigt hög smärttröskel.

  #73836
  henkeohenke
  Keymaster

  Mycket bra! Jag tror det är helt rätt beslut att bara lägga av utan hjälpmedel. Varje dag är en liten seger just i början, sedan är det tillfredsställande att börja räkna veckor. Delmål är ett bra trick!

  #73837
  orso
  Medlem

  Femte dagen utan nikotin, och jag räknar dagar, härligt.

  Idag känner jag mig mer vimsig än tidigare i veckan, lågt blodtryck kanske.

  Suget eller snarare tomheten finns där men kopplar inte ihop det till snuset. Intressant.

  henkeohenke, tack för supporten.

  #73838
  orso
  Medlem

  Sjätte dagen utan nikotin!

  Igår kväll var jag väldigt frånvarande och snurrig. Gick och la mig tidigt och vaknade givetvis tidigt. Åkte iväg och handlade en rykande färsk morgontidning och lite yoghurt. Sen gjorde jag en riktig hotellfrukost till familjen, var klar lagom till att alla vaknat. En bra start. Ser fram emot morgondagen.

  #73839
  henkeohenke
  Keymaster

  Jag kommer ihåg det där med lite yrsel/snurrighet. Tyckte det var rätt skönt på något vis, det blir liksom en liten avkoppling. Snart en vecka iallafall, mycket starkt jobbat!

  #73840
  orso
  Medlem

  En vecka, jippie. Tog några vinglas och några öl igår, men tog inget snus. Räknar dagar hela nästa vecka, sen blir det bara veckor. Fortfarande väldigt bedövad och grinig, men det blir bättre. Känns riktigt bra.

  Tack henkeohenke.

  #73841
  orso
  Medlem

  Den 15:e dagen. De den där bedövningen har släppt nu, tror det tog 12 dagar eller så innan den gjorde det. Det jobbigaste är att man lärt huvet att en snus är på sin plats när man funderar, kommit till ett delmål, påbörja en ny sak, o.s.v. Det är nog det det värsta, för varje gång letar jag efter dosan i fickan. Å vad jobbigt det är. Tycker faktiskt det är jobbigare nu till och från än under själva avtändningen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.