Dag 2, ångest och tårar

Välkommen! Forum Dagbok Dag 2, ångest och tårar

Etiketter: , ,

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68182
  IdaUs
  Medlem

  Slutade snusa igår efter 11 aktiva år med cirka en dosa om dagen. Jag som bara är 24!

  Att se det svart på vitt… Herregud!

  Jag slutade snusa efter att jag, min syster och hennes sambo bestämt oss. Hon rökte och han snusade. På nåt sätt tycker jag inte lika synd om dom som om mig själv. Hon rökte ju inte så mycket och han snusade mini-snus.

  Igår var jag lite bakis och låg på soffan hela dagen. Det gick hyfsat bra att hålla sig ifrån snuset. Jag brukar aldrig vara så sugen på nikotin när jag är bakis. Jag ersatte nikotinet med massor av godis och mat istället.

  Idag är det däremot en helt annan historia. Jag har konstant gråten i halsen och jag känner mig arg på alla.

  Jag har huvudvärk, svettningar, skakande händer och känner varje hjärtslag.

  Jag vet att det kommer att vara värt det att sluta snusa men det känns inte så just nu. Jag hade ju inga problem med att snusa så varför gå igenom detta helvete??

  Jag tänker iallafall göra mitt bästa, jag är för stolt för att vara den som misslyckas först! Fick tips om nåt nikotinfritt snus med vitaminer och ginseng som skulle vara jättebra. Vet inte vad det heter men ska göra lite efterforskningar.

  Åter till skolan..

  #73815
  IdaUs
  Medlem

  Kväll, dag 2.

  Känner ett starkt behov av att skriva av mig. Dagen har varit förjävlig i skolan och jag kunde inte riktigt hantera människor, eller att lyssna under föreläsningen.

  Hittade det nikotinfria snuset Kickup på hemköp vilket är mycket bättre än Onico. Det känns som att ha en snus under läppen, en känsla jag inte lyckades få med Onico, och mådde helt plötsligt mycket bättre psykiskt.

  Tycker själv att jag är rätt patetisk med hur påverkad jag är av att sluta snusa, och har bestämt mig för att göra allt jag kan för att det ska gå lättare. Har läst på många ställen att träning hjälper till att dämpa suget så jag gick ut och joggade! Det har jag inte gjort på väldigt många år, men det gick väldigt bra, tro det eller ej, och jag mår otroligt bra nu i efterhand. Ska ta en power walk imorrn också.

  Ska även försöka att inte ge efter för sötsaker när suget tilltar. Av erfarenhet så blir jag ju extra sugen på snus efter att jag ätit nåt gott, och ”efter maten”-snusen var ju favoriten. Jag tror att morgondagen blir lite lättare då ”suget efter snus”-känslan inte är färsk längre.

  Håller tummarna och kämpar på!

  #73816
  henkeohenke
  Keymaster

  Mycket starkt jobbat! Ja, träning är riktigt bra tycker jag, det gör dessutom att man kan äta lite mer utan att gå upp i vikt vilket är schysst :)

  Jag upplevde att det sakta men säkert blev lättare att inte snusa, så bara kämpa på så kommer du snart att känna dig precis som vanligt igen!

  #73817
  Stork
  Medlem

  Bra jobbat, det blir ju som sagt lättare och lättare. Var dock medveten om att det kan komma bakslag av extremt sug även då det värsta är över. Då är det jobbigt med det ger sig snabbt igen.

  Snart 4 veckor för mig och nu går det som på räls!

  Även om jag känner av det fortfarande så är det inget som påverkar mig speciellt mycket.

  Härda ut, det blir bättre ganska snabbt!

  #73818
  Lars
  Medlem

  Du har en härlig inställning till det hela! Ser ut som om du kommer att lyckas! :)

  #73819
  IdaUs
  Medlem

  Tack allihopa!

  Vad skönt det känns att höra från människor som vet hur det känns att sluta snusa! Andra har svårt att förstå hur jobbigt det faktiskt är, och kan tycka att det är ett löjligt problem. Visserligen är det självförvållat och inte världens ände men… Ibland känns det så :)

  Nu är det helg och jag stannar inne för att inte lockas till tobak så här i början. Suget har redan minskats rätt rejält, men ibland kommer det fram och då ordentligt. Då är det bara att slänga in ett paket tuggummi i munnen och vänta ut stormen.

  Annars har jag varit helt utan nikotin i fem dagar och på söndag, när jag hållit upp i en hel vecka ska jag fira ihop med min syster och hennes sambo.

  Det känns otroligt skönt att vara på rätt spår och jag känner mig mycket fräschare och är stolt över att ha satt igång med att jogga.

  Finns det förresten någon som vet om det finns nikotinfria cigaretter? När jag festar så kan jag aldrig hålla mig borta från cigg, och om jag är förberedd med ett bättre alternativ så kanske jag klarar mig även om jag är på fest. Tacksam för tips!

  Hoppas att det går bra för er andra! Det är bara att kämpa på, ingen annan kan göra det åt en!

  Trevlig helg!!

  #73820
  Snusmupp
  Medlem

  När du så här två månader senare läser Lars inlägg, känns det som om du lyckats eller är det fortfarande en kamp? Det måste ju kännas fantastiskt, en jätteprestation! Jag tror ju själv att man aldrig kan luta sig tillbaka och säga att man är klar… Vad säger du?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.