Andra gången gillt!

Välkommen! Forum Dagbok Andra gången gillt!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #84093
    addeforever
    Medlem

    Sist jag var här hade jag 275 snusfria dagar. Den dagen kände jag mig klar med snusen och mitt konto försvann. Jag var snusfri i nästan tre år sammanlagt innan jag återföll i snus. Hela grejen känns helt absurd. Jag hade på riktigt lagt beroendet bakom mig men valde ändå att dra igång igen. Jag började göra eget snus och när jag kunde tillsätta extra styrka kunde jag fixa snus som gav mig fantastiska nickokickar varje morgon. Jag kan en vanlig dag dra i mig mellan 2-4 dosor. Det har länge varit ohållbart och nu är motivationen att lyckas tämligen hög.

    Idag är absen sjukt smärtsam men tidmässigt är jag mellan dag 1 och tre sett till timmar så jag är inte förvånad att det är tungt nu! Jag gör ingefära the och lägger upp riven ingefära under läppen…funkade sist:)

    #84096

    Hemkört snus verkar vara det giftigaste giftet…

    Målarsoda tillsätts ju till snus för att göra munhålan basisk så att nikotin kan passera genom cellbarriären i munnen in till blodkärlen enklare, för att sen transporteras vidare till hjärnan. Ju mer målarsoda tillsatt, desto mer nikotin tas upp i blodet.

    Som hemkokare kan man ju då höja dosen genom att sätta till mer och mer målarsoda och genom att snusa mer och mer, eftersom snuset är så billigt…

    När man sen slutar så är kroppen inkörd på extrema nivåer av nikotin och samtidigt är magen van vid att producera enorma mängder med saltsyra för att neutralisera all målarsoda man petat i sig. När den basiska målarsodan plötsligt försvinner, så blir den förhöjda mängden magsaft superfrätande, och drar igång ett enormt snussug av sig själv. Samtidigt riskerar man att få blödande magsår.

    Att sluta snusa är svårt, men det du nu gör efter att ha tryckt i dig 2-4 dosor extrastarkt lössnus om dagen, måste vara überjävligt… Häng i och skippa att tillföra ny målarsoda med Onico och annat låtsassnus är mitt råd, så går det värsta fortare över. Lycka till!

    #84097
    Oskarviking
    Medlem

    men cumulsnimbus, du skriver ju så positivt om hembakat snus och tillverkar ju själv så jag förstår inte
    riktigt din ståndpunkt….

    #84098
    addeforever
    Medlem

    Fan förvånas inte. Det är faktiskt lite lättare när jag nu passerat dag tre. Peppigt svar som gav kraft

    #84101
    Evvis
    Medlem

    Åh helvete vad jag håller tummarna för dig! Kan inte vara lätt. Sök hjälp om det känns för tungt!

    #84102

    Nä Oskarviking nu blandar du ihop mig med någon annan…

    Jag har aldrig gjort något hembakat snus och jag tror starkt på att snus = nikotin + målarsoda + tuss. För att sluta snusa måste man sluta med alla tre. Hemkört snus innehåller ofta mer soda än köpesnus, eftersom de som gör eget, ökar doseringen med soda vartefter de blir tillvanda på en allt högre nikotindos och vill ha mera kickar.

    Jag gick cold turkey på nikotin, soda och tuss för drygt 2.5 år sedan och har inte ångrat mig sen dess.

    Många förväxlar syrasug i magen med nikotinsug. Jag har skrivit mycket om det i min tråd. I magsäcken finns körtlar som producerar saltsyra. Saltsyran hjälper enzymet pepsin att bryta ner proteiner. När magsäcken är tom så är det mycket syra i magen som skapar ett hungersug. Magen talar via det sura pH om att det är dags att fylla på med mat. När man snusar eller tar Onico så kommer det ner basisk målarsoda (natriumkarbonat) i magen. Syran neutraliseras och hungerskänslorna försvinner. Magen märker att den måste öka produktionen av syra för att kompensera.

    När man plötsligt slutar snusa och tillföra målarsoda så blir magen väldigt försurad. Det skapar ett megahungersug. Många börjar äta konstant för att bota suget, andra tar till fusksnus. I svåra fall bör man nog tala med sin läkare och äta novalukol eller liknande, för att förhindra att magen pajar med magsår av all frätande syra.

    I mitt fall tog det ca 40 dagar från kall kalkon tills syrabasbalansen i magen var i ordning. Med fusksnus skjuter man upp processen och många förväxlar syrasuget med nikotinsug.

    Min uppfattning är att fusksnus med målarsoda måste bort förr eller senare, annars torskar man till slut.

    Tussar och ingefära är mer beskedligt, men tussandet påminner om fantomsnusar i gropen… Jag valde att kasta nappen på en gång, när jag ändå var på gång. Det funkade för mig, och kanske för en del andra med. Andra föredrar att trappa ner bit för bit och det verkar ju fungera för en del det med… Alla är olika, och får prova sig fram vad som passar deras personlighet…

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 3 månader sedan av cumulusnimbus.
    #84117
    hoppfull78
    Medlem

    Fyfaaan jobba på nu.. det är tungt men håller tummarna fr att du skall klara det

    #84139
    Oskarviking
    Medlem

    Hej alla snusslutare…
    Cumulusnimbus,du menar alltså att du inte
    bloggar under https://nybrocorner.wordpress.com/
    i sådana fall får jag be allra ödmjukast om ursäkt……

    #84142
    messi
    Medlem

    Dom är 2 olika personer som kämpade med snuset länge tillsammans … Det vet jag eftersom deras två trådar här va heta när jag slutade snusa 🙂

    #84357
    addeforever
    Medlem

    Dags för en rapport från dag 40. Denna dag skall vara svår…jag kan nog hålla med om att det har varit lite extra jävligt de senaste dagarna. Motivationen har inte varit jättestor men tillräckligt eftersom jag är fortsatt snusfri. Jag hoppas att livet börjar komma tillbaka snart för jag känner mig lite halvdeprimerad. Jag kämpar på nästa hållpunkt är 60 följt av 90 dagars skiten…den jag minns som värst sist. Efter dag 90 kommer det förmodligen dröja tills nästa skov

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.